Sunday, January 29, 2012

Keputusan Penuh Anugerah Juara lagu

Anugerah juara lagu ke 26 milik Hafiz,M.nasir dan Budi Hikayat- awan  nano

vokal terbaik-Hafiz

Tempat kedua- 3suara jac,ning,shila beribu sesalan

 Tempat ketiga-Faizal tahir dan Audi Mok- Karma

Ini adalah AJL terakhir bagi Faizal tahir.Selepas ini beliau akan menunpukan perhatian pada karier muzik tanpa sebarang pertandingan.Tambahan pula beliau ingin fokus kepada konsert sulung dan meluangkan banyak masa dengan family.



persembahan terbaik- ALIYAH  KISAH HATI
ala-ala patung music box
credit pic to cutecarry

Bilik tidur Idaman

Salam semua, bagi korang yang mencari-cari design bilik tidur,apa kata kita cuci  mata tengok-tengok gambar bilik tidur.

Kalaulah bilik tidur ku sebegini cantik,sedap mata memandang! payah jugak kalau nak bangun ..hehe

bilik tidur kanak-kanak

pink color

romantika


konsep rama-rama.budak2 tentu suka


colorful



ala-ala princess gitu


urban style





menenangkan betul tengok gambar2 nie.^_^

Tips dekor bilik dari Ikea

Saturday, January 28, 2012

Lagu tema BBF tv3



Sammy Simongkir- Sedang apa dan di mana


Download
dulu selalu ada waktu untuk kita
kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita

sedang apa dan dimana wooo
sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani menjalani menjalani janji hati kita




Thursday, January 26, 2012

Trend Letak anak patung bawah kereta

Selalu tengok ada kereta yang letakkan anak patung di bawah kereta/bumper.Macam-macam jenis anak patung diorang letak-ada teddy bear,hello kitty,spongebob dan macam-macam lagi.Perasan hairan tue datang sebab anak patung yang diletakkan tue jadi hitam sebab kena debu /asap jalan.Ye ar patung kan cute,jadi bila jadi hitam hilang cute dia(hehe).So,apa lagi,tanya pakcik google ..
Jawapan dia:

 Ini kerana ia diambil dari budaya Thailand yang meletakkan patung di bumper.Orang Thailand percaya jika mereka meletakkan anak patung pada bumper,roh-roh yang mati di jalan akan bermain dengan patung tersebut dan tidak menganggu pemandu.Sebabnya -roh-roh yang mati menunggu pemandu untuk melanggar mereka dan mereka dapat dilahirkan semula(reborn).Golongan yang mempopularkan nya adalah pemandu-pemandu teksi Thailand.Budaya ini sebenarnya wujud daripada orang Korea.
Sekarang ini,ramai pemandu yang ikut trend tersebut tanpa mengetahui sebabnya..

Jadi bagi sesiapa yang buat tapi sebab ikut sebab ini,baik dihentikan sebab ini boleh menjebak diri ke arah khurafat!


For those who want read in english you can read it here: Why people put small doll at rear bumper.

Chinese Kid opt for Ipad and Iphone instead ang pows


   
SIN CHEW DAILY
 reported that children born after 1990 in China preferred to receive either an iPad or iPhone as Chinese New Year gifts, and not ang pows.
Eight-year-old Zhao Xiao Li was quoted as saying that she hoped to receive an iPad instead of “ya sui qian” which refers to ang pow money from her parents.
“Previously, I hoped to get ang pows from my parents.
“But not anymore. I prefer an iPad,” she said.
Another person, known only as Ling Hui, said her 14-year-old son also insisted on an iPad, not ang pow.
She said her son had promised to clean the house and undertake household chores just to get the Apple device./
Now i'm understand why Ipad and Iphone most popular search in google...Kid nowadays are demanding 

Lagu tema Pelangi Kasih



Bukankah Aku – Awi Rafael
Hancur hatiku, hatiku ini
Meskipun tiada pun yang tahu
Aku berdoa, aku kan coba
Meskiku tak lagi percaya
Namunku masih tetap mencoba
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetapku menanti.
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetapku menanti.
Bukankah aku yang kau mengatakan cinta?
Bukan diriku yang kau janjikan semua?
Luluh hatiku, menantikanmu
Menantikan jawabmu
Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namunku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu, tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu..
Hanya untukmu

Top Malaysian Search in Google


 


Google is releasing today its annual Zeitgeist lists for Malaysia: this year’s hottest selection of search terms on google.com.my. The lists offer a unique glimpse through the collective eyes of Malaysian searchers into the big events, memorable moments and emerging trends that captivated the nation throughout this year.

 Top Search among Malaysian in Google.
  1. Facebook
  2. Angry Bird..this definitely true!Nowaday,we can so many stuff related to angry bird are selling everywhere  from keychain,pillow,pillow case,beg,watch,sandal,car accessories,birthday cake.
  3. Maharaja Lawak
TV show 
  1. Maharaja Lawak
  2. American Next Top Model
  3. X-Factor USA
  4. American Idol 2011
  5. amazing race 18. 
  6. tvb drama 2011
  7. nagamma serial
  8. supernatural
  9. bones season 7
  10. Al Jazeera
  11. My Princess
Celebrities
  1.   Bruno Mars
  2. Avril Lavinge
  3. Rihanna
  4. Justin Bieber
 Local celebrities:
  1. Cikgu Shida- Youtube sensation
  2. Fatin Liyana- blogger
  3. Hanis Zalikha
  4. Ustaz Karzim
  5. Hana Tajima- hijab fashionista
Favourite Question:
  1. What is "Bersih"?
  2. Iphone 5
  3. Samsung Galaxy
  4. what is Ipad
  5. Jawatan Kosong
  6. Android
  7. Aishiteru- must be because of Indonesian song.
  8. what is g6
  9. what is ppvrip
  10.   what is Imao
  11. what is jailbreak
  12. what is hacking
  13. what is information
Top blogs
1. Blog Serius
2. Beautifulnara
3. Papagomo
4. Jejariruncing
5. Honeykoyuki- Fatin Liyana
6. Oh Bulan
7. Kari ngeri
8. Malaymoviesfull
9. My Resipi
10. IniBelogSaya

Top Images:
 1. Justin Bieber
2. Background designs
3. Fixie bike
4. Domo Kun
5. Monster energy
6. Supra shoes
7. Jules Verne
8. Smiley face
9. Kartun muslimah
10. Chelsea Olivia
Top news stories
1. ipad 2
2. Malaysian grand prix
3. Kennedy space center
4. Kentucky derby
5. Japan nuclear crisis
6. MTV movie awards
7. Michael Jackson funeral
8. Malaysian open
9. Thailand flood
10. Malaysia budget 2012

Top international travel destinations
1. Kowloon/Hong Kong
2. Su Mei Island, Thailand
3. Phuket Island
4. Bangkok
5. Maldives
6. Disneyland Hong Kong
7. Taipei
8. Paris Disneyland
9. New York
10. Caribbean



source:sundaily