Wednesday, January 15, 2014

Tutorial: Cara Daftar Churpchurp 2:0


Assalammualaikum,

Terima kasih kerana anda semua membantu admya menjana pendapatan melalui blog. Jadi dengan murah hatinya admya nak kongsikan tutorial baru churpchurp bagi versi ke 2. Jika anda masih ingat admya ada buat tutorial churpchurp.
Tapi disebabkan churpchurp telah bertukar ke versi 2,tercetuslah nak tutorial ni.Itupun atas permintaan korang gak.
Ada yang tak paham ye tutorial sebelum ni,jadi admya akan cuba tip yang simple dan mudah faham.Harap korang paham la.

Langkah 1:

1) Daftar kat sini


2) Churpchurp akan hantar email untuk activation,klik pada email tersebut.

3) Selepas aktifkan akaun,dan fulfill apa yang patut-

4)pastu buat ikut step di bawah:



Korang boleh post di Fb,twitter

note:
ada macam-macam reward

social share- korang boleh share kat twitter,fb
social seed- ada task tertentu kena buat,korang kena link dengan twitter, pastu kena buat ikut task yang diminta.
snap share- link dengan instagram.
korang kena snap pastu share.
ada lagi satu
campaign seed- hanya utk insan-insan terpilih je,huhu



SOALAN:
macam mana kita nak tahu,kita dapat duit?
1) lihat bahagian kanan atas.
Nampak tak current earning tu?itulah jumlah total yang korang dapat.Nampak sikit earning admya,sebab admya baru cash out.hehe


2)nak check duit yang masuk by hari,klik kat nama(cth:admyablogspotcom)klik pada manage account.


3) klik bahagian earning,korang boleh tengok earning history mengikut hari,so korang boleh tahu la,iklan yang mana paling banyak beri uolss income.
4) nak cash out?klik pada perkataan cash out. Mana ada? Nampak tak rm70.20 to cashout.Nanti bila dah cukup rm100.baru perkataan cash out muncul..hehe



5) nak tahu bila check  churp-churp sampai kat kita? check kat cashout history sebelah earning(rujuk no 3).akan keluar macam ni.kalau sent-maksudnya dorang dah post ke alamat rumah korang,kalau pending,belum la tu.
TAPI INGAT YE,DORANG AMBIK MASA 30 HARI UTK HANTAR CHECK TU.
Dinasihatkan cash out hujung bulan,jadi tak lama tunggu.Kalau status masih lagi pending.sabar ye,akan sampai ke rumah korang.
TAPI kalau status sent tapi tak terima check,contact balik churp-churp ye.


Harap ianya membantu korang.any problems,share di ruangan komen.

Kalau nak senang,nampak iklan churpchurp then klik untuk register





9 comments:

  1. dah buat...tp sedih..currently earning baru RM1.75..hehe sbb post kat fb je..x da blog..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. don't worry, perlahan-perlahan.ramai je yang takde blog boleh buat duit dengan churpchurp.ajak kekawan join,lagi cepat dapat duit

      Delete
  2. saya dah click churp2 awak...singah blog sy ye...klik my churp.. http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. copy link iklan yang nak dishare dan paste di fb

    ReplyDelete
  4. salam...kak, tak boleh pon nak daftar "churpchurp" nie..page blank....nak wat camna yerr??

    ReplyDelete
  5. dah letak link baru.cuba klik pada daftar churpchurp di sini

    ReplyDelete
  6. cam na nak bagi blh connect dgn fb???

    ReplyDelete
  7. salam kpda admin . sya nk tnya bleh tk ? duit tu brtmbah dari mna ? adakah bertmbh dari share link then org click link tu akan bertmbah ? keterangan bleh tk ?

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq