Tuesday, May 6, 2014

Telenovela Temptation of wife Tv3

Demam telenovela mula melanda. Aura Marian bikin semua mengalir air mata bila tengok Angeline.

Sinopsis:
Mengisahkan tentang seorang wanita yang bernama Angeline membalas dendam terhadap suaminya.


 Angeline ingin membalas dendam pada suami dan kawan baiknya Heidi.Dia disangka mati lemas selepas jatuh ke laut.Marcel suaminya telah berlaku curang dengan kawan baiknya Heidi yang suatu ketika dulu pernah menyimpan perasaan terhadap Marcel. Apabila Angeline mengahwini Marcel, Heidi membawa diri ke luar negeri. Kebahagiaan yang dikecapi Angeline tidak kekal lama apabila  ibu Marcel sentiasa cuba mencari jalan untuk memisahkan mereka. Dia dilayan seperti orang gaji di rumahnya sendiri. Hinggakan dia keguguran.
Selepas 5 tahun, Angeline masih lagi tidak mengandung.Ini mengecewakan Marcel apatah lagi beliau sangat mengharapkan cahaya mata. Keadaan bertambah buruk,bila Heidi pulang dari luar negeri dan mula menggoda Marcel semula kerana dia masih berdendam kononnya Angline merampas Marcel darinya. Marcel diperdayakan Heidi apabila Heidi menipunya mengatakan dia mengandung anak Marcel.Ketika itu, Angeline sedang hamil kali kedua.Berlaku pergelutan dan Angeline terjatuh ke laut. Dia sebenarnya diselamatkan oleh Nigel.
Demi membalas dendam, Angeline menyamar sebagai Chantal anak perempuan Yolanda. Angeline@Chantal kini berubah menjadi wanita yang dulunya suri rumah kepada wanita yang penuh persona. Dia sengaja menggoda Marcel yang kini telah berkahwin dengan Heidi.


Nigel telah jatuh cinta pada Angeline dan  sentiasa cuba melindungi Angeline dari rancangan jahat stella dan heidi. Chantal yang sebenarnya obses dengan Nigel dan ingin mengahwini abang angkatnya.

Cast:
Marian Rivera -Angeline/Chantal.
Marian menang pelakon wanita terbaik untuk drama ni.






Dennis- Marcel


Rafael= Nigel


Angeline berubah menjadi Chantal

Angeline nanti akan membongkar rahsia identitinya dan membuat pengakuan mengejutkan apabila mengatakan Heidi adalah punca kematiannya(mati lemas) dan menyebabkan bayinya mati, dan stella juga terlibat dalam kegugurannya kali pertama.Dapatkan Angeline menerima Marcel kembali?

admya: drama ni remake dari drama korea judul sama- Temptation of wife





Spoiler!!


Ending TOW

13 comments:

  1. geram betul tengok suami dia.pantang kena goda.mcm tu la lelaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerita ni buat orang emotional kan :)

      Delete
    2. tau xpe..tp skrg ni angeline da bangkit nk balas dendam..huhu

      Delete
  2. Salam, farah, ada link utk download x?

    ReplyDelete
  3. x sabar bak tgk heidi n marcel terkejut n nk tgk marcel merayu2..

    ReplyDelete
  4. dpt download drama ni..mmg terbaik!!!

    ReplyDelete
  5. Tak ade link untuk download ?

    ReplyDelete
  6. nak download lagu tema drama ni kat mana?

    ReplyDelete
  7. Mmg terbaik lha drama ni

    ReplyDelete
  8. Ending drama ni suami angeline mati ke??tak zaabar nk tgk ending.marian rivera sgt cantik!! ;)

    ReplyDelete
  9. ble ending drama nie ek? dah x larat nak tggu hari2. hehe...

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq