Saturday, February 8, 2014

Puteri



Akan datang di TV3. 

Jangan terkejut admya pun peminat animasi gak.
Maklumlah,kalau anak buah datang rumah-takde channel lain nak tengok -asyik kartun je
Kali ini Les- Copaque menghasilkan animasi terbaru berjudul puteri.

Sinopsis:
Mengisahkan Lima puteri di kerajaan Limau. 

  1.  Manis- Mempunyai suara yang merdu
  2. Kasturi - Seorang puteri berjiwa pahlawan
  3. Purut - Puteri yang pemalu
  4.  Bali -  Seorang yang baik hati
  5. Nipis- Puteri yang nakal yang suka membuli kucingnya Jebat.

Kelima-lima puteri ini mempunyai kuasa yang luar biasa yang bila digabungkan akan melindungi kerajaan milik ayahanda mereka dari serangan kuasa jahat dan magic.


admya: Teringat my favourite kartun dulu- Sailormoon.Dengan kuasa bulan akan menghukummu!

Pasti animasi puteri akan jadi fenomena gak


1 comment:

  1. Info menarik mengenai animasi terbaru Puteri nie..
    Baru je tulis pasal Animasi Puteri Limau nie di blog semalam...

    Jemput Singgah :
    http://faceblogisra.blogspot.com/2014/10/puteri-animasi-terbaru-keluaran-les.html

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq