Friday, July 13, 2012

Mara Clara Episode Akhir


Telenovela Mara Clara totally awesome. Full dramatic ending.


Susan dan Mara kini berada dalam tangan Gary.Alvira telefon Mara tapi Gary yang jawab.Alvira hairan Gary yang menjawab telefon Mara dan bertanya pada Gary mana Mara.Gary menjawab Mara dan Susan kini dalam tahanannya.Amante Dell Vell cuba memujuk Gary untuk menyerah diri dan melepaskan Mara dan Susan. Gary memberitahu dia hanya mahukan Clara  namun Gary sangat marah apabila Clara tidak mahu tinggal bersamanya dan memilih  untuk bersama  keluarga Dell Vell. Gary mencabar Alvira dan Amante untuk berjumpa.Clara akhirnya menawar diri untuk tukar  tempat dengan Mara untuk membayar semula kesalahan yang pernah dia buat dulu.Amante tidak berapa setuju dengan cadangan Clara dan dia mempunyai rancangan lain untuk menyelamatkan Susan dan Mara. Lupe David(mak Gary)memujuk Amante untuk membenarkan dia ikut sekali supaya dapat memujuk Gary menyerah diri.

Susan yang bersama Gary menyatakan bayi dalam kandungannya adalah anak Gary.Gary tidak mempercayainya, Mara beritahu hal sebenar-dia  sengaja menipu agar Gary tidak tahu siapa anaknya kerana Mara fikir lelaki sejahat tidak layak menjadi ayah.Gary yang sangat marah lalu menarik Mara dan meletakannya ke dalam tangki air.Mara terperangkap dalam tangki air.

Klimaks.

Amante and Alvira melawat Gary di rumah terbiar tanpa polis.Alvira dipaksa memilih antara Amante atau Gary-namun hanya Gary tahu di mana Mara berada.
Amante dan Gary bergaduh hingga mereka terjatuh dari bangunan.Amante jatuh ke tanah dan mendapat kecederaan. Alvira pula mahu  Gary membunuhnya kerana dia merasakan dia adalah penyebab Gary jadi begitu.Ketika Gary cuba menembak Alvira,Clara menerpa ke arah Alvira. Tembakan mengena Clara. Susan pula mengambil kesempatan yang ada dengan menikam Gary dengan paip. Akhirnya Gary mati tertikam dengan batang pipe.Namun Clara selamat dan hanya cedera di tangan. Sementara itu,Mara berjaya diselamatkan sebelum Clara ditembak.

Ending:
Susan selamatkan melahirkan bayi kembar-anak kepada Gary.(after being forced)
Clara dimasukkan ke mental institusi -for traumatic experience.
Mara dan Clara berkawan semula.
Mara dan Christian bersama akhirnya.
Mereka hidup bahagia.


No wonder telenovela menjadi kegemaran ramai. Wonderful Ending. memang terbaik,dengan suspen adegan tembak menembak tapi berakhir dengan scene yang menyentuh jiwa.

Tidak dinafikan Mara Clara adalah sebuah naskah telenovela terbaik yang pernah ditonton.

Full part takde...yang jumpa cuma part akhir episode akhir- No sub...



17 comments:

  1. Haha..i love this telenovela too..hr2 dok follow smpai x sbr nk tau ending. Btw, ending dia ni fara tgk kat ne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok kat blog philipines.nama dia tak ingat la..
      nanti saya cari balik

      Delete
  2. berape episode sume Mara Clara ni?

    ReplyDelete
  3. salam,nk tahu ending... kak fara tgok aner ???blh bg link x....nk tgok..blh x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. youtube
      tapi saya dah balik cari link tu,nampaknya dah kena block

      Delete
  4. Replies
    1. yg kat tv3, kalau tak silap saya la, episod yg dipadatkan. satu episode kat tv3 tu dorg padatkan dgn dua episode original.. macam ada cut scene jugak lah.. episode sekarang kalau versi original dah smpi episode 83

      Delete
  5. agak2 bila drama ni nk smpai ending?x sabar nk tgk..

    ReplyDelete
  6. suka tgk mara clara sambil2 air mata mengalir heheh, tq setidak2nya dpt juga baca sinopsis endingnya

    ReplyDelete
  7. alaaa ingtkn 29 ogos ni dah nk abes..rupenya lambat lgi la

    ReplyDelete
  8. http://www.youtube.com/watch?v=AgXvoq6kpAY........
    http://www.youtube.com/watch?v=6fjsHTt6EMk&feature=relmfu....

    tp..xdeq subtitle bm la....

    ReplyDelete
  9. i love mara clara very much

    i also fans of mara clara

    ReplyDelete

yang tukang komen.terima kasih banyak2.mohon diletak nama. komen anonymous adalah akan dipadam,