Thursday, January 31, 2013

Drama Jodoh Astro Ria




Judul: Jodoh
Channel: Astro Ria
Mulai 4 Februari 2013
Tayangan: 9malam

Sinopsis: 

Azlan,lelaki rebutan dalam rancangan realiti Jodoh,dipaksa untuk untuk tidak menyingkirkan Olly(Scha) walaupun mereka saling tidak menyukai antara satu sama lain disebabkan undian peminat yang mahu dia bersama Olly. Azlan sebenarnya menyukai Katya.Banyak peristiwa lucu yang berlaku sepanjang program terbabit disebabkan keduanya asyik bertelagah. Olly cuba banyak cara untuk menyebabkan dirinya tersingkir,namun dia sentiasa terselamat.

Lagu tema:
Fatarmorgana - Tsyha Tiar
Waktu Ini - Mill
Lagu Jamban Olly
Kota Antara - Dazrin Kamarudin(tak sangka Dazrin yang nyanyi)

admya:kalau korang jumpa 2 lagu ni,share kat sini ye.


Sinopsis episode:
Episode 4:pertandingan cipta lagu
Episode 5: pertandingan memasak. 
Episode 6:pertandingan kuiz.
Episode 7: pertandingan buat lawak jenaka
Episode 8: Pertandingan Bola Jaring
Episode 9: Inspection Kebersihan (Olly tersingkir)
Episode 10: ujian baik hati(Olly kembali)
Episode 11: Ujian di rumah bakal mertua
Episode 12: Recap 
Episode 13: Episode akhir







episode 11: jumpa bakal mertua


peserta Jodoh


olly is back -episode 10

ujian baik hati-episode 10



sweetnya scha sebagai Olly

Gambar thanks to Scha Al Yahya FB

19 comments:

  1. apa tajuk lagu di akhir drama ni erk?
    yg permpuan punya lagu tu..
    boleh tau tak..please...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh dpt ker tajuk lagu tu ?? nk jugak~~

      Delete
    2. tajuk lagu tu fatamorgana. penyanyi dia tysha tiar

      Delete
  2. xder yg download atau tonton o9 ke??tu ari dpt nengok kjap je la..tu pon xingt episod bpe

    ReplyDelete
  3. lagu jamban tu best!!!! lol creative

    ReplyDelete
  4. http://www.youtube.com/watch?v=JfajapKVsd4

    ReplyDelete
  5. Best jugak layan citer ni. mula2 tgok best je. terus je layan.terbaik la olly

    ReplyDelete
  6. best lagu fatamorgana by tisya tiar...like!!!

    ReplyDelete
  7. http://www.youtube.com/watch?v=d_L9gzS50HE

    ReplyDelete
  8. cerita ni memang sempoi.suka

    ReplyDelete
  9. Lagu yang lelaki nyanyi tu lagu Ape ? LOL lagu ending selalunye ._.

    ReplyDelete
  10. Olly mmg sempoi tul la... johan pun, eh silap dazrin pun better performance dalam jodoh ni.. dah ada experience sikit after adm dan hawa... kimia bagus.. ish.. mmg best la... hahahahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun.dazrin dah nampak peningkatan.
      scha memang sesuai jadi olly.

      Delete
    2. watak olly ala2 watak dania dlm awan dania

      Delete
  11. http://www.youtube.com/watch?v=TYADgCr5aiA lagu waktu by MILL

    ReplyDelete
  12. best sgt citer ni...tp lmbt btul nak tnggu seminggu skali..tp best dazrin da pndai berlakon..mcm menyampah plak tgk watak dazrin he he ...

    ReplyDelete

terima kasih atas komen uolls. bila nak komen pilih name/url. kemudian letak nama. beri kerjasama ye.