Beto Kusyairy- Cita dan Cinta

 Biodata Beto Kusyairy



Tetiba je nak cari nama Beto Kushairy atau nama sebenarnya Nurkusyairy Zakuan bin Osman.
Itupun lepas tengok telemovie Uri.Cari punya cari,rupa-rupanya terkenal gak Beto Kushairy nie..nape fara je tak tahu?Banyak pulak tu entry pasal Beto dan yang paling kelakar,bila bukak facebook Beto,fara memang dah like dia tapi tak tahu sejak bila...haha
Padan macam pernah dengar! dan tak sangka lagi Beto dah banyak dia berlakon..

Sekarang nie banyak cerita dia kat tv.Suka tengok Beto berlakon, bersahaja dan dia memang berbakat.
Kalau tengok biography Beto,banyak gak drama dia dah tengok but why fara tak kenal dia sebelum nie??Tak perasan pun dia dalam drama..

asal nama beto:
bila dengar beto memang macam pelik je kan. Kta beto“Ketika terbabit dalam Syaitan, saya gunakan nama Kusyairi. Kebetulan Rosyam juga berlakon dalam filem itu, jadi apabila dia tengok saya hanya pakai nama Kusyairi, dia mencadangkan supaya saya gunakan dua nama sepertinya. Kata Rosyam, kebanyakan pelakon menggunakan dua nama, manakala satu nama pula selalunya digunakan oleh penyanyi.

“Kata-kata itu saya pegang. Saya pula malas hendak fikir panjang. Kebetulan, sewaktu di sekolah saya ada kumpulan. Dalam kumpulan itu, kami ada nama panggilan masing-masing. Nama kami diambil daripada sebuah drama Mexico yang berkisar mengenai persahabatan. Nama yang tinggal waktu itu hanyalah Beto, jadi teman rapat memanggil saya dengan nama itu. Jadi saya pun gunakan nama berkenaan sebagai nama cari makan- berita harian
 
TV9: Cita dan Cinta setiap Khamis 9.30 malam
Astro Ria: Kashaf imani


Beto lahir  pada 19/2/1980
asal:     Kuala Lumpur
Biography:
Jln. Pintas(Nam Ron)
Chow Kit(Brando Lee)
Barajiwa(Osman Ali)
Sini Ada Hantu(James Lee)
Nur Kasih The Movie(Kabir Bhatia)
Kami The Movie(Fizi & Fendi)
Syaitan(Bade Azmi)

SHORT FILM:
Hujan Panas(Nadiah Hamzah)
Sangkar(Sharifah Amani)

DRAMA:
Lari Sayang Lari(Yasu Tanaka)
Cita & Cinta(Azma Aizal Yusoof)
Juvana(Faisal Ishak)
Geng Surau(Wan Hasliza/Johan Bahar/Syed Khairul Fariz)
Putra Pura(Johan Bahar)
K.I.T.A(Michael Ang)
Dendam Kesuma:Tun Fatimah(Zaili Sulan)
Apa Dosaku:Sybil Kathigasu(Bernard Chauly)
Lembing & Layang:Senoi Praaq(Wan Hasliza)
10:Mokhtar Dahari(Manesh Nesaratnam)
Warkah Terakhir:Rosli Dhoby(Wan Hasliza)
Pusaka(Bade Azmi)
Bilik No 13-Season 2(Anwardi Jamil)
Kekasihku Seru(Kabir Bhatia)
Lima(Wan Hasliza)

TELEMOVIE:
Kashaf Imani(Azma Aizal Yusoof)
Uri(Tunku Mona Riza)
Misteri Gua Musang(Anwardi Jamil)
Manggah Runggah(Nuad Othman)
Bila Merpati Terbang Malam(Bade Azmi)
6 Sharifah(Wan Hasliza)
Rel Waktu(Zulkiflie M. Osman)
Mencari Nurkhadijah(Erma Fatima)
Ibu Mak Mama Mummy Ummi(Emi Sufian@Pian Skru)
Pasukan Gerak Cepat-PGC(Haris Fadzillah)
Lorong Neraka@Tersasar Di Jalanmu(Erma Fatima)

STAGE PLAY:
Pementasan Projek KOKEN:TANDA(Rumah Anak Teater)

STUNT-WORK:
Cicakman(Yusry KRU) as AC Mizal stuntdouble
Bilut(Bade Azmi) as Khir Rahman stuntdouble

apapun, Moga Beto terus sukses selalu...sebab lakonan dia memang mantap

More about Beto:-
Beto's wife blog  -Tisha( tak sangka,wife's beto pun tulis blog)

Beto adalah Maskot Along

Comments

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...