Tuesday, September 17, 2013

Drama Novel Playboy itu Suami Aku


Lagi novel ke drama.Kali ini Playboy itu suami aku. Dijangka tayang pada November ini.Drama ini akan menggantikan Love you Mr Arrogant.


Sinopsis:
"Kurang asam betul!Dahla simbah aku dengan air lopak,tak minta maaf pun,blah macam tu aje"



Itulah permulaan segala-galanya. Kehidupan Afina Aulia tidak pernah aman semenjak mengenal playboy itu. Playboy yang sering buat dia panas hati. Raja Andrian Benjamin aka King of Crocodile -gelaran yang diberi Afina. King sering menguji tahap kesabaran gadis nerd seperti Afina.
Pertemuan Afina dengan Puan Sri Zahida ibu kepada Raja Andrian semasa menolong rakannya menggubah bunga di majlis cucu Puan Sri melontarkan gadis ini ke lembah mencabar.Puan sri sangat berkenan nak jadikan Afina sebagai menantu. Afina buntu,lantaran adik kembarnya yang seksi bergaya adalah teman wanita Raja Andrian. Puan Sri ini berkenan pada Afina sebab dia terdengar Afina berdoa sesuatu yang menyentuh jiwanya. Afina dan Andrian menentang habis-habisan untuk disatukan.
Namun, keduanya setuju kerana masing-masing mempunyai agenda tersendiri.  King terpaksa berkahwin dengan Afina kerana bapanya meletak syarat utk jadi CEO Kiara Emas. Afina terpaksa bersabar dengan kerenah King. Dia cuba jadi isteri yang taat dan  memikat hati Andrian. Namun, Andrian tidak menerima cintanya.Oleh kerana cintanya tidak diterima oleh Andrian,Afina menulis isihatinya dan meletakkan dalam botol dan ditanam di tempat rahsia.


5 bulan kemudian
Afina terlibat dengan kemalangan dan hilang ingatan sementara@amnesia. Lebih malang dia tidak mengenali suaminya sendiri Raja Andrian. Dia ingat mama,kawan-kawannya tapi memori kahwin dengan King langsung tiada. Terkejut gila  bila dia mengetahui dia dah kahwin. Dengan playboy pulak tu. Jenuh la mama dan mummy pujuk dia agar terus layan King dengan baik.
Afina kini tidak sama dengan Afina yang dulu. Afina yang baru lebih kasar  dan tidak mudah dibuli seperti dahulu.Dia tidak tahan dengan dengan perangai King.Hari-hari Afina dan King bertekak.  Afina menuntut cerai.
Namun, ia tetap memutikkan bunga-bunga cinta di taman hati masing-masing. Dan bermula sesi bulan madu di rumah sendiri-sweet sangat. 
Namun, Afina terpaksa meninggalkan lelaki itu  disebabkan Afina diugut agar tinggalkan suaminya jika tidak suaminya akan dibunuh. Fisya pula mula jadi orang ketiga antara mereka. Pura-pura baik konon.

Siapa yang buat ugutan tu?


Koleksi lagu dalam PISA

4 kali best,4 kali hebat

Pelakon:





Nur Risteena - Afina Aulia


ni la dia King

Fatah Amin- Raja Andrian@ King
Chacha Maembong- Fisya

BTS:
Family Andrian

King Menyanyi








Gambar credit to Temenggung Pictures



46 comments:

  1. wahhh, novel ni mmg best! harap2 dramanya lagi best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. check out my blog at najihasoul.blogspot.com

      Delete
  2. Novel ni memang menarik...admya follow la blog saya!! GBLeo. Secara keseluruhannya saya suka blog admya..saya baru buka blog..so,,brilah sayA semangat untuk trus blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://cenderahation9.blogspot.com/2013/11/giveaway-playboy-itu-suami-aku.html

      Delete
  3. pelakonnya macam dah sesuai, so, harap mereka dapat bawa watak dengan baik :)

    ReplyDelete
  4. wah..cita nie memang best!! harus tgk nie.

    ReplyDelete
  5. Ini baru betul..dah lama tunggu bila fattah(hero remaja) nak jadi watak utama.Dalam 'cinta jannah' jadi kawan zariel(ariel zafriel)sekejap saja...tahniah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooh baru tau...tulah nmpk mcm familiar...Alhamdulillah..dari pelakon pembantu kini jd hero..semoga Fattah tak sia2kan peluang ini..siapa tau boleh jd mcm Aiman Redza Hakim. More hero role pastu jadi mcm Azlee Khairi...Insyaallah....

      Delete
  6. kpe muka fatah ni mcm kwn firash dlm SSID

    ReplyDelete
  7. wohhhhhoooooo... bila nak ditayangkan ni?.. can't wait for it!!.. :D

    ReplyDelete
  8. tajuk drama ni best mcm ctachy cheeky2 je .. mesti best nnti.. :)

    ReplyDelete
  9. betul tu tak sabar nak tunggu tayangannya next week, nak tengok hero baru ni boleh ke bw watak king playboy tu....nape la tak cari yang lagi hensem...lagi baru boleh melting.....hrp drama tak lari dr novel...mcm LYMA dramanya mantap dn sgt puashati!!

    ReplyDelete
  10. cite ni gantikn LYMA..pelakon2 dia ok laa..tgk dulu br bleh nilai..

    ReplyDelete
  11. SESUAI KE NI HERO NYE MUDA,BAWA WATAK DATO TENGKU ADAM KAMIL....?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejak bila tengku adam kamil ada dlm crita ni???

      Delete
    2. oooo...tu yg pelik...ish ish ish... :)

      Delete
  12. model majalah "Playboy itu suami aku"... hahahahah

    ReplyDelete
  13. betul rose 6:53pm
    setuju sangat 1st tengok fattah dalam cinta jannah, hati terus berkata dia ni boleh jadi hero. memang tak tau rupanya dia hero remaja. pas tu tengok plak dalam drama cerita sarah (siaran ulangan) kalau tak silap lah nama drama tu. terus suka kat dia ni. tak sabar nak tengok citer ni. harap boleh meletop macam LYMA. tak ni nafikan sekarang ramai tul pelakon2 baru tak kira lelaki ke perempuan. dan lakonan pun hebat. semoga fattah amin akan berjaya dalam lakonan dan pelajaran. dan jangan sekali-kali mudah lupa daratan. apa2 pun drama kita lagi best dari sinetron dari indon tu he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu..cter malayu kita lg hebat dr sinetron indon..sekurang nye kita tak tiru cter org hehee

      Delete
  14. jue-diva 4:45
    bagi aku fattah amin dah cukup hensem. kiut ape. tenung betul2 wajah dia. nanti ko mesti nampak istimewanya dia. jangan maraaa he he

    ReplyDelete
  15. EPISOD 1 HARI NI...MASIH BELUM MENAMBAT HATI SAYA...TENGOK EPISOD SETERUSNYA...MCM ADA X KENA DGN WATAK...CACA MAEMBONG...MCM X NATURAL..TENGOK LAGI 2/3 EPISOD BARU NAK KOMEN SEMULA..

    ReplyDelete
  16. Caca maembong tk best lgsg..watak jahat ntah ape2.mengade pon ntah ape2..cm plik je tgk watak dia tuh..hoh,spoil tul la

    ReplyDelete
  17. frust tol tgk 2ep PISA :( :(.. Rindu LYMA

    ReplyDelete
  18. yup.. saya pon cuba nak suka drama ni melalui lakonan2 pelakon nya... tapi........ hmmmm...... saya tengok fattah macam tak cukup playboy laa... huhuhu... lakonan cha cha pon.. hmmm.... takpelah.. try tengok lagi 2 3 episod...

    ReplyDelete
  19. hero mcm x sesuai ja...suara out..caca pon x natural lakonannye..overall cerita ni sgt mengecewakan..novel hebat tapi pemilihan pelakon..huhu..pelakon utk watak girlfriend2 playboy pon..adoiiii cam tgkap muat jaaa..

    ReplyDelete
  20. salam admin . belum masuuk kan link download ye ,

    ReplyDelete
  21. huhu..tol tu..wtk2 mengada n gedikz amat2 la merosakkan feeling cter ni..penghayatan watak oleh pelakon msh lemah..xnatural

    ReplyDelete
  22. Episod 6 hari ni paling membosankan adegan tolak pinangan dari pukul 7~8 pm...x perlu la pjg sangat...pergilah next stage cth:King dekat rumah anak yatim.. & dlm novel Fisya tak kisah King kawin dengan kakaknya tapi dlm drama watak dikembangkan dan jd penyibuk pulak dhla lakonan x natural..

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. sorry,admin tak sediakan link download cerita ni.

      Delete
    2. baru nk layan cite ni admin...
      atas permintaan ramai ni cik admin,,kn best kalu ada link download....

      Delete
  24. Watak ibu kepada King yg menyerlah.. Memang ade aura Puan Sri.. Tahniah Dilla Ahmad!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka jugak watak dilla ahmad dlm PISA..mmg Tbaek ad aura puan sri..

      Delete
  25. wpun dh berepisod2...lakonan FA dan heroin tetap x real.....stress!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju...tak sabar nak 2gu tayangan Arianna Rose...cpt2 PISA abis!!

      Delete
  26. admya follow lh blog caye sye ske sgt blog admya ni follow please

    ReplyDelete

terima kasih atas komen uolls. bila nak komen pilih name/url. kemudian letak nama. beri kerjasama ye.