Monday, February 25, 2013

Broken Vow Philipines Series TV3

 
Lama tak update Telenovela.Telenovel terbaru- Broken Vows akan datang di tv3. Drama Hits di Filipina.
 
Jumlah episode: 93
Pelakon: Bianca King, Gabby Eigenmann, Luis Alandy

Sinopsis:

Melissa Santiago (played by Bianca King) is a beautiful and street-smart woman who becomes the apple of the eye of Roberto Sebastian (played by Gabby Eigenmann), a rich councilor who falls madly in love with the unpretentious barrio lass. Despite the extreme difference in their lifestyles, the two manage to keep their relationship strong and even plan to get married. But the couple's fairytale romance is suddenly jeopardized when Melissa encounters a horrifying experience. One night, on her way home from work, a group of men, abducts her. Held hostage at an unknown place, Melissa is drugged and raped. Worse, she did not recognize the identity of her rapist. The news has spread in their town and it dragged Roberto's family into an unpleasant scandal.


In spite of the big controversy on his fiancé, Roberto stands by Melissa and vows to marry her. But on the day before their wedding, Melissa discovers she is pregnant. Devastated upon learning the truth, Roberto changes his mind and dumps Melissa on the day of their wedding.
With her perfect world turned into a nightmare, Melissa tried to jump off a bridge and end her life, only to be rescued by Felix Rastro (played by Luis Alandy). Regardless of her apprehension towards his kindness and concern, Felix is bent on winning her trust. Soon, Melissa falls for Felix, who loved her and her daughter Eva. Complications arise when Roberto re-enters the picture and asking for a second chance.



Kiranya Roberto dan Melissa yang saling mencintai,berjanji untuk berkahwin,Namun disebabkan peristiwa hitam Melissa(diculik dan dirogol penjenayah)Roberto meninggalkannya di hari perkahwinan mereka.Kesedihan Melisa terubat apabila Felix  hadir dalam hidupnya.Namun,di saat bahagia, Roberto muncul kembali memohon untuk diberi peluang kedua.

broken vows actor and actress

Watak:

 





  • Bianca King as Melissa Santiago - seorang gadis yang simple.Kehidupannya berubah bila peristiwa hitam berlaku


  • Luis Alandy as Felix Rastro -  lelaki yang menyelamatkan Melisa dari trauma


  • Gabby Eigenmann as Roberto Sebastian- seorang ahli politik,kekasih Melisa yang meninggalkan Melissa di hari perkhawinan mereka.
  • Rochelle Pangilinan as Rebecca Sta. Maria - bekas kekasih Roberto yang sanggup buat apa sahaja demi cintanya kepada Roberto

  •  



    9 comments:

    1. hai..bleh tak awak update cite ni kat saya hari2..sbb saya keja xdpt tgok..kat opis xleh bukak tonton.huhuhu..just sikit2..nak tahu apa yg jadi..
      tq

      ReplyDelete
      Replies
      1. sorry zunnirah..
        saya tak follow hari-hari cerita ni..banyak sangat episodenya..

        Delete
    2. tv3 potong byk ep...90++ konfirm jd 30++ je ep

      ReplyDelete
    3. Best cter nie happy ending... last roberto mati.. felix n melissa bersama... mcm cter nora elina plk... x sngke rupenya felix la perogol yg dicri melissa... best cter nie ~~~

      ReplyDelete
      Replies
      1. minggu depan kawan felix yang kenakan felix dulu brian dtg nak bgtahu melissa yang felix tu rogol dia..tak sabar nak tgok..felix tu lebih ok berbanding roberto lah

        Delete
      2. anna92 kalau rajin,nanti tolong update kat blog ni boleh?

        Delete
    4. boleh kak fara...saya tgok dkt tonton..siang kerja :-)

      ReplyDelete
    5. episod hari nie best dan sedih..melissa dihina dihadapan semua org oleh rebecca..felix sangat gentleman memberitahu semua org bahawa dia sgt mncintai melissa dan berharap semua org tidak mnghukum melissa..brian dtg dan mahu memberitahu nelissa hal sebenar

      ReplyDelete
    6. ni link final episod diahttp://www.pinoy-ako.info/tv-show-replay/477-broken-vow/66946-broken-vow-15-june-2012.html

      ReplyDelete

    senang je nak komen.pastikan ada nama ye