Dingin Lavenda episode akhir


dingin lavenda akan sampai ke penghujungnya
update:preview episode akhir
Jangan lupa temujanji kita jumaat 9malamRamai yang buat spekulasi tentang ending dingin lavenda.Bagi yang sudah membaca novel dingin salju indiana pasti dapat mengagak kesudahan drama ini.
Tapi biasanya  ending drama lari sedikit daripada karya asal.Apapun kita tunggu kesudahannya Mac nanti

episode 12
Jannah dan Matthew pulang Malaysia dan merancang untuk tinggal selama 1 bulan di kampung. Azhar cemburu melihat kemesraan Jannah dan suaminya.ibubapa Azhar akan mencari calon isteri buat Azhar supaya dia tidak  lagi gila bayang pada Jannah.Murni mencari Nana di Australia. Murni menerangkan bahawa dia menghidapi penyakit HIV positif.Rahsia penyakitnya hanya diketahui oleh ayahnya dan Nana sahaja.Murni kecewa dengan sikap Megat dan berasa telah menghancurkan harapan ayah dan neneknya di kampung.Nana memujuk Murni untuk balik ke Malaysia.


 Preview Episode akhir Dingin Lavenda- episode 13

Murni pulang ke Malaysia.Jannah membuat keputusan untuk menyuruh Matthew berkahwin dengan Murni walau terpaksa bermadu.Ini kerana Jannah berasa bersalah atas apa yang menimpa Murni.Jannah menganggap dia penyebab Murni jadi sebegitu.Jannah menyatakan pada Murni akan memberikan hadiah untuknya.Nana yang mengetahui akan hal " hadiah"-yakni perkahwinan Murni menyuruh Murni untuk tidak menerima hadiah tersebut.
Jannah dan Matthew pulang ke kampung.Jannah dan Nana kini berbadan dua.Jannah tetap berkeras untuk memaksa suaminya berkahwin dengan Murni.Namun,sebelum Jannah menyatakannya, Murni bersuara yang dia kini telah menemui cinta baru iaitu Cinta pada yang Maha Esa.

Pengarah mengambil jalan selamat apabila ending tidak menunjukkan Kematian Murni seperti dalam novel


Comments

  1. tapi dalam novel,Murni meninggal dunia...
    tak sabar nak tonton jumaat nie

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...