join admya di FB

Lelaki Kiriman Tuhan





Setiap Isnin 9 malam di astro oasis. Adaptasi karya Umie Nadzimah
Update ep Akhir
Sinopsis:
Naira, si gadis garang dan selalu berwajah masam. Dia tidak percaya pada lelaki yang cuba mendekatinya. Semua tak ikhlas dan suka ambil kesempatan. Lelaki yang mengaku mencintainya separuh mati pun akan pergi bila tahu dia banyak tanggung beban hutang keluarga. Nampak sangat tak bersungguh menyayangi dia, tak mahu susah bersama.



Tiba-tiba muncul lelaki berperangai hantu ganggu hidup Naira. Iqbal Raid namanya. Raid seronok untuk tawan hati Naira yang muka macam jeruk, ego dan sombong itu. Macam-macam cara Raid cuba untuk berbaik-baik dengan Naira. 



"Terima kasih sebab prihatin pada saya. Tapi lain kali jangan menyibuk la, hantu!" - Naira



"Ops... Hati hantu ni degil. Nak juga kacau Cik Naira yang berwajah asam ni. Gelisah kalau tak tengok muka." - Raid



"Sebab awak tu miring!" - Naira



Raid selalu ada bila Naira susah dan bermasalah. Dia sanggup buat apa saja, berkorban segalanya untuk Naira dan tidak lari seperti lelaki lain. Lama-lama Raid yang miring dan hantu itulah yang Naira rindu. Tidak mahu bercinta sebelum nikah, Naira setuju kahwin segera walau dibantah oleh abang kandung sendiri, Mirza. 



Musim bulan madu berlalu dengan indah, baru terbongkar satu per satu rahsia Raid yang penuh misteri. Ketika itu, bolehkah Naira menerima Raid seadanya? Apakah kesudahan rumahtangga mereka? Terus bahagia atau sebaliknya? 



Siapakah Iqbal Raid sebenarnya? Manusia biasa, hantu atau manusia sebaik malaikat? Temui jawapannya dalam LELAKI KIRIMAN TUHAN..





admya: 
Pelakon untuk Lelaki Kiriman Tuhan


  • Remy Ishak- Iqbal Raid
  • Mira Filzah- Naira
  • IsyaRiana- Zeenat

Raid lamar Naira









Download drama:



admya:
update 16/7/2020

Comments

  1. hi, maaf ganggu, ep 15 link not exist, could you help to fix it?

    ReplyDelete
  2. Admin, tolong fix episode 1-15, xbleh nak download huhu
    Thankyou

    ReplyDelete
  3. tlg update semua episode.. tak bleh nk download

    ReplyDelete
  4. tlg update semua episode.. tak bleh nk download

    ReplyDelete
  5. Episode 9 tak boleh download lah

    ReplyDelete
  6. Admin. Episode 9 tak boleh download lah. File tak wujud lagi dalam zipshare. Terima kasih

    ReplyDelete
  7. Episode 14 tak bole download min

    ReplyDelete
  8. Episode 14 tak dapat di download, mohon di perbaiki

    ReplyDelete
  9. admin tolong episode 14 dan 15 tidak bisa didownload, please

    ReplyDelete
  10. admin tolong la fix .. tak dapat tgk..

    ReplyDelete
  11. Link nya kok tidak bisa di akses

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq