Monday, May 29, 2017

Awak Suka Saya Tak?





Assalamualaikum, drama adaptasi novel Awak Suka Saya Tak karya Melur Jelita.


Mulai 25/9/2017

Para pelakon yang terpilih adalah Emma Maembong dan Alvin Chong.

Sinopsis:

Kisah kasih sayang di antara Hilman Yong kacukan Korea – American – Cina dan Intan Zulaikha. Mereka sangat berbeza tetapi kerana perbezaan itulah mereka berjodoh. Malangnya, kesampaiankah jodoh mereka apabila Hilman Yong seorang yang baru mengenali Islam lebih mencintai Islam dari Intan Zulaikha yang sememangnya dilahirkan Islam dari keturunan lagi berselisih faham kerana ego seorang Intan.



Muncul pula Damien Yong yang sentiasa menyesakkan dada Intan Zulaikha dengan aksinya yang daring, sexy, nakal dan menggoda. Intan terpaksa bersabar dengan Damien semata-mata untuk mendapatkan semula Hilmannya…seorang hamba Allah yang penuh kesabaran dan kesopanan.



Hilmanku…sifuku…kekasihku…Kembalilah…



” Saya tak pernah tinggalkan awak. Walaupun awak jauh, saya dapat melihat awak. Walaupun awak jauh, saya dapat merasa kehadiran awak. Walau pun awak jauh, saya dapat mendengar awak. Saya sentiasa di sisi awak. Awak sentiasa di sisi saya, di sini…” Hilman Yong


” Don’t worry, I won’t kiss you. Saya tak cium sembarangan gadis. Saya tak ada selera dengan gadis biadab dan sombong seperti awak. Cik Zulaikha….saya nampak kehampaan di wajah awak. You really want me to kiss you. I can feel it. I can see it. From your eyes… your lips. Tetapi seperti saya cakap tadi, saya tak selera dengan orang biadab. Ciuman saya tidak semurah itu. Hanya untuk gadis yang bertuah dan terpilih saja.” Damien Yong

” Saya akui saya gembira bersama Mr Damien..saya tak boleh menyembunyikan perasaan saya……tetapi perasaan saya terhadap Mr Damien sepertimana kita bersentuhan di malam itu. Boleh saling melihat, saling bersentuh, saling bercium…..tetapi hanya di dinding kaca….ada batas dan sekatan. Yang tidak boleh dipecahkan……walau cuba dipecahkan…pasti kita akan cedera..ditusuk atau dihiris . Itulah Islam. Yang menjaga maruah dan kesucian sesuatu hubungan. Hanya hubungan halal yang boleh melenyapkannya.” Intan Zulaikha


download drama



Sedutan daripada novel.







malam pertama di episode akhir


admya:
siapa nak request sambungan awak suka saya tak versi raya,bahagian ke dua, kena pi request kata astro ye.
Thanks sebab kunjung blog admya untuk ikuti update ASST.





6 comments:

  1. macam menarik je sinopsis cerita ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah mmg syok. Ada yg sedih. Ada yg sakit hati. Tapi, saya mmg suka kata kata yg ada dlm novel tu. Bagi inspirasi

      Delete
  2. xsabar tunggu drama nie....novel dah baca 10x khatam..... sayang sis melur jelita

    ReplyDelete
  3. Ada sesiapa yg nk let go novel ni area selayang tak?

    ReplyDelete
  4. Saya suka novel ini dan dramanya, walau ada kalimat kalimat yg saya kurang pahami sebab saya orang Indonesia.
    Saya harap dramanya bisa di download dan ada subtitle Indonesia nya 😘😉

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq