Saya sebenarnya Isteri Dia episode 9



Update download link
 episode 9:


 Firash dan Syaf mula bekerja di bawah satu bumbung.



Syaf : awak, ikut sy jap (sambil tarik tgn firash)
Firash : tak takut cctv ke?
Syaf : (geleng kepala kot)
Firash : patutla berani (sambil senyum)
Syaf : (mukanmpk cm memalu je)

Syaf ajak Firash pergi beli barang.Syaf bawak Firash pergi beli perabot.Terkejut Syaf bila Firash beli prabot mahal. Di rumah,Syaf mula memasak.Tengah potong sayur,Firash pulak baik hati ikatkan rambut. Syaf yang nervous terus terpotong tangan hingga luka.
Syaf tercari-cari Firash. Hatinya tertanya tentang pendapat Firash tentang nasi lemak yang dimasaknya.




Bengkak je hati Firash  menunggu Syaf lebih satu jam. Dah tu,baru sampai,Qimy ajak pulak pergi lunch.Dah la tak dapat ikut. Macam-macam Firash mengata Syaf-tapi dalam hati je la.


Firash jadi cemburu bila Syaf nak makan lunch bersama Haqimy. Namun, bila Syaf membelikannya makan lunch,hatinya berbunga riang. Syaf ajak Firash pergi barang.Ketika melintas, Raimy ternampak dorang berdua. Hatinya mula syak sesuatu antara mereka.
Malamnya, Syaf jadi panik bila laptop yang digunakan untuk buat presentation ada masalah. Dia cuba minta bantuan Firash. Namun, hatinya ragu nak minta tolong ke tak. Dalam fikir,Firash tetiba je bukak pintu. Lidahnya kelu nak minta bantuan.
Firash dengan selamba menyindir Syaf sebab dia buta komputer.Syaf pulak memang tak tahu apa-apa pasal service komputer. Syaf pulak terpaksa menggunakan komputer Firash. Bila Firash tangkap Syaf tengok filesnya,terus dia menghalau Syaf dari biliknya.
Esoknya,seperti diduga, Syaf kena marah dengan arkitek.Firash rasa serba salah dan cuba mohon maaf. Firash cuba menebus kesalahannya dengan memasak makan malam namun dia hampa bila Syaf pulang lewat.


 Suatu hari, Firash dan Syaf  melawat "sites",namun mereka terperangkap disebabkan pokok tumbang. Firash akhirnya ambik keputusan untuk bermalam di resort terdekat sementara menanti jalan dibuka semula.


scene pokok tumbang

Di ofis, Hakimi risau bila Sarah memaklumkan yang Syaf dan Firash belum masuk ofis.  Masuk je ofis,Sarah bagitau Syaf yang Qimy mencarinya.Firash nampak tak suka bila Haqimy amat ambik berat pasal Syaf. Awin si tomboy pulak cuba menyebar khabar tentang hubungan Syaf dan Firash.Firash tak suka. Haqimy yang mendengar perbualan mereka,dapat rasakan sesuatu antara Syaf dan Qimy.


admya:
ada babak tak tayang kat tv-Babak di resort.Ni dia





Comments

  1. so sweet sgt firash n syaf

    ReplyDelete
  2. Tak sabar tggu cerita ni .. Best sangat !! :)

    ReplyDelete
  3. dh ade link donlod...thank u akak... :D

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...