Episode akhir Samarinda Ameera

Kemuncak  Samarinda Ameera terjawab sudah. Bagi yang tak sempat tengok,kat sini saya ada screencap episode akhir.



 Episode akhir:
Zila membawa lari anak mereka.Segala rahsia akhirnya terbongkar.
Zila memberitahu Puan Suraya yang dia adalah isteri Amir dan ibu kepada Amirul.
Walaupun begitu,Puan Suraya masih menyebelahi Zila kerana dia tetap isteri Amir.Farouk yang jahat telah menculik anak Amir dan Zila  untuk dijadikan tebusan bagi mendapatkan wang. Farouk meminta Amir 5 juta jika ingin anaknya selamat


 Amir pergi berjumpa Farouk dengan membawa duit.
sebelum bertemu Farouk,
Farouk tetap tak nak lepaskan Zila dan anak Amir walaupun telah dapat duit.
 Zila akhinya mati ditembak Farouk
Yang ni paling surprise sekali,Farouk sembunyi dalam bonet kereta,Polis tak sedar pun.

Amir bwak pulang anaknya.Masa ni Farouk muncul dan tembak Amir.

 Amir ingin melihat wajah anaknya buat kali terakhir
masa ni,lagu Mojo keluar,rasa sedih je.

Teriakan Puan Suraya bila melihat Amir telah meninggal dunia
Ameera sangat sedih bila melihat Amir menutup mata. Waktu ni Flashback kenangan mereka bersama keluar.





Tamat- Hero mati huhu(T_T)
Tapi Reza Hasbi kata 3 orang mati,seorang gila,may be yang gila tu adik Zila kot(cuma tak tunjuk selepas editing kot)


Terbaik!Tak sangka ending Ameera macam ini,
lakonan yang sangat memberi kesan kepada penonton.

Comments

  1. waa.. tak nak la ending cmtu.. mati2 jer..
    wat citer sedih je la.. huhu

    ReplyDelete
  2. ending sedih siot.. hero mati..huhu

    ReplyDelete
  3. polis langsung tak sedar Farouk dalam bonet..ish..ish
    memang best la drama ni

    ReplyDelete
  4. pasangan yang idel..

    ReplyDelete
  5. lihat renungan rita pd shamsul seolah2 dia merenung aidil.. nampak mendalam dan sangat sayu.. huhuhu..

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...