Cerekarama Senandung Cinta Semalam




Judul: Senandung Cinta Semalam
Tarikh tayangan: 19/5/2012
Slot: Cerekarama
Pelakon: Kamal Adli,Puteri Sarah,Wan Maimunah,Jalil Hamid


Sinopsis drama:
Mengisahkan tentang  Azhar yang playboy bertukar menjadi lelaki setia selepas bertemu Suria. Nak tergelak bila  Azhar terus bangun walaupun malas,bila Suria yang mengidam tomyam udang menyebut
Batu belah,batu bertangkup,telanla aku,makanlah aku,aku kempunan tomyam udang.(tahu takut)
Nak jadikan cerita,Suria terlanggar akar pokok,terjatuh dan meninggal dunia.Azhar yang bersedih, membawa diri ke luar negara.


Dah faham dah cerita ni. nanti Azhar salin tikar(kahwin adik arwah isteri dia-budak kecik yang muncul mula2 cerita)

12 tahun berlalu, Liyana(adik Suria) membesar menjadi gadis yang cantik. Azhar pula kembali ke Malaysia setelah lama merantau. Azhar terkejut melihat seorang gadis seiras arwah isterinya(Liyana) dan meminta ibubapanya meminang Liyana untuknya. Namun,pinangannya ditolak walaupun Liyana mencintai Azhar. Ini semua disebabkan mak Liyana trauma akan kehilangan anaknya.
Akhirnya Liyana dan Azhar berkahwin.
sedih pulak time ending ni.(T_T)
Liyana dan Azhar kemalangan dan Liyana koma.Ibu Liyana menyalahkan keluarga Azhar atas apa yang berlaku! Azhar pulak sakit akibat Leukimia dah meninggal dun)ia.(dah agak dah).Tinggallah Liyana membesarkan twins dia- satu pengganti Suria,satu pengganti Azhar).

Lagu tema:
Imran Ajmain- Di kalung Kasih(lagu ni belum release lagi,lagu baru)


Best gak drama ni- bagi EMPAT bintang!^_^dijangka akan kekal antara top carian next week..


Comments

  1. sedih citer ni,
    saya tak puas hati dengan mak liyana@suria tu, xde hati perasaan dan pentingkan diri sendiri.
    sanggup ckp azhar akan mati depan mak bapak azhar tnpa pikirkan perasaan diorg kan? teruknye, rasa cam nak masuk je dlm tv tuh lempang muke die.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikut sesedap rasa je mak liyana cakap..

      Delete
  2. sedey citer ni.. tp ada genre lwk gak mula2... suka tgk muka puteri sarah... suweet,,, erm, apapom,,, Allah beri ujian pada Azhar ats dosa2 yg lalu... tp akhirnya.. Azhar y pergi kepada NYA... :'(...

    mak suria n liyana tu.. org tua2.. kan slalunya prcaya adat... bwk sial la, xleh kawen ngan adek ipar la.. takut jd papew,,,, lumrah manusia benda2 pelik x trima terus. .. katakan kita nk kawen ngan sorg laki tuh... bks banduan... tp da bertaubat... hurm, pikir jugak kita nk kawen tkut2 keturunan kita nanti....

    egegegee.. apapom, just a story utk kita sbg tauladan dan moral y baik... insyaAllah,..

    ReplyDelete
  3. Ala,admin xde ke link yg bleh watch online...klu Kamal Adli belakon mesti best

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang belum upload lagi,tunggu ye..

      Delete
  4. sapa pengarah citer ni ye?

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...