Monday, January 30, 2017

Tempat Makan Halal di Phuket



Assalammualaikum,
Entry ini dibuat untuk rujukan pembaca yang mencari kedai makan halal di Phuket. Sebelumnya, memang kami dah survey kedai makan. So, inilah adalah kedai makan yang kunjungi.

Malam pertama

  • Kedai Makan Kusuma Seafood

Kedai makan ni memang agak glamer di kalangan rakyat Malaysia yang datang ke Phuket. Senang je cari,kedai dia tepi jalan.  Korang boleh google kusuma seafood untuk datang ke sini.




Oleh kerani kami, jenis adventure, kami jalan kaki je dari hotel ke sini. Saje nak cuci mata. Dari hotel, lebih kurang 10 minit.



Inilah menu kami pada malam pertama di phuket. 

Phuket memang terkenal dengan seafood. Sedap rupanya makan tiram dengan sos cili dia. First time,memang terbaik.


Hari kedua:

 Sebab kami pergi island hopping, jadi makan tengahari disediakan di atas kapal. Dah masuk package.


Best makan sambil tengok pemandangan laut.

Makan malam
Kami makan Nutella Crepe di sekitar Patong Beach.- menu bajet,haha

Hari ketiga:
Family restaurant




Nasi goreng nenas memang terkenal di Phuket, Korang memang kena cuba, Sedaap tau

 Tips Kedai makan halal lain di Phuket

  • Cari kedai makan berdekatan dengan Masjid Nurul Iman, Banyak kedai makan halal di sini.
  • Sekitar Baramee Road
  • Pasar Malam Junceylon Mall
Selamat menjamu selera di Phuket.





No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq