Friday, May 27, 2016

Drama Milik Engkau saja (adaptasi novel)



Assalammualaikum. Hai semua.
Lagi novel bakal diadaptasi.admya pilih mereka sbg watak utama utk drama ni. Harap michael ang setuju sbb dia masih lagi dalam pemilihan pelakon.
sebab dorang sangat chemistry, admya nak mereka berganding lagi...hihi



sinopsis:

Darlina si gadis "forever alone" sudah bertahun-tahun hidup terasing di bumi sendiri. Kenapa? Sebab dia pernah gempar satu Malaysia dengan perangai tak senonoh yang sangat memalukan. Kesannya? Dia dibuang keluarga, dipingir ramai kawab dan hilang privasi.

Namun pertemuan dengan seorang jejaka bernama Izz Ariff di "pet shop" tempatnya bekerja membuatkan Darlina terpegun. Lelaki handsome, macho, gagah perkasa tapi boleh menangis sebab seekor kucing? Oh my, lembutnya hati.
" please,please, do something untuk selamatkan dia...- Izz Ariff
"Encik, i bukan veterinarian. I memang tak boleh tolong you...- Darlina.

Dalam pada tak boleh tolong,Darlina tertolong juga. Permulaan itu memitiikan kemesraan yang ternayata berjaya mengubah jalan hidupnya. Sedikit demi sedikit sinar mula menjengah ke hati. Dari gelaran "best friend" kini Iz Ariff menuntut sesuatu yang lebih istimewa. Nak jadi boyfriend pula, Alahai, apa dia nak buat kalau "si putera" tampan yang super caring bakal menjadi milik si puteri kayangan? Layakkah dia?


Walaupun bahagia dengan kehadiran Iz Ariff, jiwa Darlina masih bergolak hebat. Selagi mama dan papa tak mengampunkan dosa-dosanya, selagi itulah dada sesak mengatur nafas. Takkanlah sampai ke akhir hayat dia nak hidup dengan award 'Anak Paling Memalukan'? Dia tak nak! Tapi macam mana dia ingin memohon ampun dan maaf kalau muka dia pun mama dan papa tak sudi nak pandang?

Pening kepala dengan masalah keluarga satu hal, kesabaran Darlina diuji pula dengan dengan perangai si 'madu tak jadi' yang asyik mencari fasal. Gadis bernama Irina itu memegang dendam dan sering mencari peluang untuk menyakiti perasaannya. Penat sungguh apabila diuji dari satu ujian ke satu ujian.

Dan di akhir cerita, mampukah Darlina yang popular dengan jolokan 'Darlina Newcastle' hidup bahagia semula? Atau dia perlu kembali bersembunyi dan meratap kesal sampai ke hari tua?


admya: ok tak siti nordiana dan alif sattar?

No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq