Monday, September 14, 2015

Dramanovel Tersuka Tanpa Sengaja





Adaptasi novel lakonan Emma Maembong dan Amar Baharin.
Channel: Astro Ria
Terbitan: suhan Movies


Sinopsis:

Kali pertama mereka bertemu, Farhah dituduh mahu mencalarkan kereta Syed Arif. Tak cukup dengan itu identitinya dicurigai.
Namun,ia menarik perhatian Arif untuk meminta Farhah untuk berlakon menjadi kekasihnya dan dia dilamar atas permintaan ibu Arif. Farhah menolak pada awalnya namun setelah impiannya untuk berkahwin dengan Hakim sepupu yang dicintainya dalam diam musnah,dia menerima lamaran Arif.Kedua-duanya belajar untuk saling menyayangi. Dugaan melanda,apabila Katrina menantu pilihan ayahnya muncul kembali. Cintanya pada Katrina mati setelah Katrina meninggalkannya.Apabila mengetahui kakak tirinya adalah isteri Arif, Katrina cuba memisahkan mereka. Rancangan Katrina berjaya,namun dia tak mampu menewaskan cinta Arif yang  mula berputik pada Farhah. Katrina kecewa separuh mati hinggalah dia bertemu dengan Armand kawan Arif

Baca online novel


Dan sekarang u pakai t-shirt, yang dihias dengan cebisan mi, yang dah melekat dan kering.. You sedar tak yang you ni sangat unik dan lucu?" Syed Arif



Watak dalam drama:
Emma- Farha
Amar Baharin- Dr Syed Arif
Amyra Rosli -Katrina
Hafreezadam- Armand


admya: 
Bab melamar dalam novel memang kelakar.Siap propose nama anak mereka Sharifah Nur Maggi Hot Cup

4 comments:

  1. Kenapa Amyra jadi jahat pulakkkkkkk lahaiiiiiiiiiiiiiii!! nak tengok dia happy dengan amr tibatiba jadi jahat pulak aduhhhaiiiii ;'))))

    ReplyDelete
  2. best.. nk tgk.. asyik2 ammar baharin dgn amyra rosli je.. naik bosn jugk.. kli nie ade klainan skit.. emma n amar baharin.. msti kelkr klu emma yg jdi heroinn.. :):):)

    ReplyDelete
  3. Rasa macam alah kenapa ammar baharin tu memang kekasih amyra . macam nk dia dengan emma je realitinya. cerita ni comellah
    . watak amar yang sangat sweet membuat kite tersenyum melihatnya.

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq