Thursday, July 17, 2014

Slot Akasia: Bila Hati Berbicara (novel)




Assalammualaikum.
Kali ni Syafiq Kyle aka Fahin KTAR akan menjadi hero akasia dalam drama novel Bila hati berbicara terbitan Buku Prima



sinopsis:

Emir Qasha amat mementingkan darjat dan keturunan dalam memilih isteri namun dia jatuh cinta pada gadis biasa Tania Katsura dalam keadaan yang tidak diduga iaitu di kawasan setinggan bernama Lembah Jingga.
Walaupun menafikan, Emir tidak dapat menolak yang dia telah jatuh cinta pada Tania. Disebabkan cabaran sahabat baiknya Badrul, Emir telah memerangkap Tania  untuk berkahwin dengannya.Kehadiran Taufik mengubah segalanya.Apa yang berlaku?


Syafiqkyle-Emir Qasha

Atiqah Suhaimee- Tania
Idzham Ismail


emir dan tania




pemaju dan setinggan


montage


download episode

5 comments:

  1. Salam,

    Bila Hati Berbicara adalah novel terbitan BUKU PRIMA bukannya Alaf 21.

    ReplyDelete
  2. Tak sempat baca novel, tapi ada tengok dramanya. Not my taste sebab sangat slow dan heroinnya asyik tunjuk muka terpinga-pinga. Bad pun slow, hero pun tak nampak popular pun dalam drama tu!

    ReplyDelete
  3. saya suka drama ni..semakin hari semakin best..syabas pelakon semuaaaa

    ReplyDelete
  4. Klu ada jual cd drama ni. Aku akan terus beli. Tak sabar nak tengok episod seterusnya... lg best drama dr novel..... suka sngat tania dgn emir... semua pelakon dapat melakonkan watak masing2 dgn baik dan brkesan. TAHNIAH

    ReplyDelete
  5. cite ni memang slow sikit lg2 part awal..anyway, pelakon dah lakukan good job untuk watak masing2..atikah masih baru, need to give her chance...watak paling saya suka nadia..hehe...

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq