Saturday, February 15, 2014

Slot akasia: Kerana terpaksa Aku Relakan( Novel)




Assalammualaikum,
  Akan datang di Tv3



Sinopsis:
Dari kulit novel
Angkara fitnah dan rancangan jahat emak dan kakak tiri,kehidupan bahagia Indah Halina punah. Dia yang sepatutnya berkahwin dengan Shaiful ditinggalkan di RnR dengan sengaja oleh kakaknya sehari sebelum perkahwinannya supaya dia tidak berkahwin dengan Shaiful. Bapanya tiada pilihan selain menjadikan kakaknya sebagai ganti ketiadaan Indah agar maruah keluarga tidak tercemar. Dia menjadi gadis malang yang tidak punya apa-apa. Namun Tuhan masih menyayangi apabila dia mendapat perhatian seorang wanita kaya dan terhormat Dato Safiya.Dia dilayan seperti anak sendiri. 
Rumah Banglo mewah itu bermula kisah dongeng di antara Indah Halina dengan si jejaka Tajul Razin yang punya segalanya. Perhubungan yang bermula dingin kini bertukar menjadi mekar indah.

Pelakon:
Amar Baharin- Tajul Razin
Izreen Azminda- Indah Halina
Shafiq Kyle
Nadia Aqilah-
Dian P.Ramlee- Dato Safiya


Lagu tema:
Patah hati- Nadia Aqilah

Download episode drama





admya:
best drama ni

kerana terpaksa aku relakan-edisi khas raya

22 comments:

  1. Akhirnya Novel ini kuar dlm bentuk drama pula. X sabar-2 nk tahu siapa pelakon yg memegang watak Abg Zan yg tegas tetapi lembut dgn perempuan yg dia kasihi. Harap-2 watak Dato Safiya dilakonkan oleh Azizah Mahzan, dia memang sesuai jd watak itu. Utk watak indah sy suka kalu dilakonkan oleh Nur Fatiha, sesuai dgn dirinya yang lemah lembut. Watak kakak tiri sudah semestinya Nabila Huda, dia amat sesuai jadi watak jahat kerana sudah 2 kali dia melakonkan watak sebegitu dan amat serasi dengan dirinya.

    Congrats Umie, harap-2 novel bukan isteri luar biasa pula menjadi pilihan setelah novel ini.

    -Lyna-

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sy amat berharap drama menarik dan seronok menonton seperti membaca novelnya... sudah berkali-kali sy baca novel itu

    ReplyDelete
  3. izreen ? why not kita cuba pelakon ni tuk watak dlm novel..satu percubaan yg baek,,,harap pelakon dan jln cerita bestt

    ReplyDelete
  4. Suka sgt2 novel ny... Terbaek la!!!!

    ReplyDelete
  5. bestnyee.....kerana terpaksa aku relakan kuar kt tv3 hope lps ni novel awak suka saya tak? pula

    ReplyDelete

  6. hari ini da strt kan.mcm best je.

    ReplyDelete
  7. Ep 1 je pun dh menunjukkn jln ceritanya yg best..thumb up..

    ReplyDelete
  8. Bagus juga dapat tengok hero yg lain drpd biasa. Bila sebut sutradaranya Azma Aizal Yusof, pasti ada kelainannya

    ReplyDelete
  9. Suka sangat cerita ni . pelakon nya sesuai ,, sekarang dah episode 9
    dan saya tak tggl satu episode pun ♥♥ sukkkaaa sanggatt!!!

    p/s : maaf sbb pilih anonymous saya takde account hehhe

    ReplyDelete
  10. Best cerita ni......sampai tersengih2 saya kalau tgk adegan indah n tajul razin....

    ReplyDelete
  11. memang best lah drama ni...
    abang zin dgan kak indah hahaha romantik sangat...

    ReplyDelete
  12. harap harap cerita ni Indah kahwin ngan abang Zin.

    ReplyDelete
  13. Luv tis drama.. Wpon hero n heroin bukanlah plakon feveret.. Tp dr 1st episode both plakon dh blakon ngn baik.. Now I'm so in luv wit tis 2 plakon..even other characters pon sume best! Ppon pilihan azma Ismail sgt tepat.. Great job guys!thumbs up!

    ReplyDelete
  14. Sowi,typo.. Azma aizal yussof...

    ReplyDelete
  15. bes cter ni...pelakonnye pn semua terbaik...menjiwai watak..god job...xsabo nk ngok sampai last episod...

    ReplyDelete
  16. Memang best cite ni..tgok ulg2 kali stiap episod..Hehehe..pelakon2 smua best dn terbaik!!!!comey izrEen..

    ReplyDelete
  17. Mmg best cerita ni. Walaupun x dpt tgk on time tp saya sentiasa mengikutinya di online... mcm nak beli je cdnya kalo ada jual...

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq