Monday, October 7, 2013

Pelakon untuk Tengku Adam Kamil( Wedding Breaker@ Ariana Ros)



Assalammualaikum,
Umum tahu watak utama untuk Ariana Rose dalam Wedding Breaker akan dibawa oleh Nur Fathia. Namun, untuk watak utama lelaki iaitu Tengku Adam Kamil@TAK masih lagi dalam pemilihan.

Kata penulis:

Home from a meeting with kak Ziela Jalil (penerbit), Abang Raja (director) and other TWB drama team inc Dato Muzri and En Azam from Karya Seni. 

Heroine : Fathiya Latiff 

I'm very happy to know that Fathiya read the novel before being offered the job! 

As for her acting, i watched her previous works awal2 she started her career, she started with watak perempuan ayu dan sedih, but lately banyak berlakon watak keras n manja. Hence, i bet she can play all roles.

Hero : Masih tak confirm lagi !
So no, its not FK, neither ADP. Tunggu je nnti.

In shaa Allah the team are trying their best whilst all d limitation. Pray 



update!



Yes its firm ! As told by Kak Ziela n in fathia's IG 

Tg Adam Kamil : Keith Foo 
Ariana Rose : Fathia Latiff 


terjawab sudah!

Berita ni sudah tersebarluas di TV

22 comments:

  1. sokong 100000% kalau nazim othman pegang watak tu...i like

    ReplyDelete
  2. saya lebih suka watak Tengku Adam di offerkn kpd Farid kamil ...dia nmpk lebih matang sesuai sgt2..memandang kn personality Tengka Adam Kamil yh seorang jutawan muda..dan peranan Adirana rose ..nampaknya Nadia nissa lebih sesuai kt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. X sesuai lngsung..

      Delete
    2. langsung x masuk pilihan awak...watak tengku adam kamil sgt ssh nk cari...heroin tu ada je yg ok..but not fathia or nadia nissa...

      Delete
  3. Seriously, klu nazim othman yg brlakon, sy 2000000% akn for sure tgk cter ni...klu org len brlakon,sy mgkin xkn tgk laa..huhu..sbb sy mmg mnat sgt ngn N.O. ni...hehe...go for NAZIM OTHMAN!! ;-)

    ReplyDelete
  4. dah confirm dah,KEITH FOO yang jadi Tengku Adam Kamil..
    (http://edtv-zahidizakariya.blogspot.com/2013/10/akasia-tv3-keith-foo-hero-drama-wedding.html)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow...menarik...bagi peluang utk Keith..saya sokong.Drama sebelum ni pun best jgk..Dia pernah berlakon dengan Fathia dlm drama 'Dalam setiap sujud'tv9...skrg kat tv3(Love you Mr Arrogant)..

      Delete
  5. X kisah siapa pelakon x sabar nk tunggu citer nie......

    ReplyDelete
  6. Kak, takde orang yang sesuai ka? Ambik orang sesuai sikit. Tak best lahhhh keith foo belakon. :((

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan akak yang buat drama ni dik oi.Kalau ya,senang la..hehe

      Delete
  7. Ahaahh ! Sesuaila... Hmm They look perfect together. But , I 'm worry about kalau Keith tak boleh bwk je . Anyway , Apa salahnya bagi peluang dekat pelakon baru . Fathia is realy damnn beutifull ! Can't waitt XD

    ReplyDelete
  8. betul ke keith foo...nak nazim othman..bwu nampak perfect..

    ReplyDelete
  9. amar asyraf sesuai apa dgn wtk Adam Kamil... Sye dh baca nvl ni 5 kali dah n i tink tat character dia mmg ssui kalau nak dgndgkn fathia. hahaha hnya skdr galakn je :)

    ReplyDelete
  10. I think personality Tengku Adam Kamil mmg sesuai dgn Keith Foo dri segi gaya dan kematangan. Klau Nazim, nampak dia terlalu muda utk watak tu and Farid Kamil, mcm x de chesmistry dgn watak lak.. . For Ariana Rose, watak tu mmg sesuai sgt dgn Fathia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://admya.blogspot.com/2013/10/pelakon-untuk-tengku-adam-kamil-wedding.html?showComment=1383810869493

      Delete
    2. yes=) sokong 100%. in realiti memang xmacth dgn kateria dlm novel. tp still boleh imagine muka diorg time bace novel tu . Keith foo pandai berlakon =)

      Delete
  11. Saya dah lama jadi peminat Keith Foo. Sejak dia di Indonesia lagi. Saya minat juga kat Fathia. Harap harap Keith boleh improve lakonan. Memang patut dia diberi peluang supaya dia lebih banyak berlakon di Malaysia dan dapat improve. Lepas tengok cerita 'Dalam Setiap Sujud', saya memang teringin sangat tengok Keith dengan Fathia digandingkan. Mereka memang ada chemistry. Harap harap lepas ni Keith and Fathia berlakon movie pula!!! Suka diaorang!

    ReplyDelete
  12. keith foo. hehehe

    ReplyDelete
  13. I think Nazim Othman is better la. mcm dlm novel perwatakan Nazim ni sesuai sgt. handsome and tinggi. plus dia matang. Keith Foo bkn tak sesuai, but mcm mana nak pgg watak yg ada agama Islam kat dlm tu? Keith Foo is non-muslim right?

    ReplyDelete
  14. love you mr arrogantDecember 26, 2013 at 11:41 PM

    I thought the hero was arjaa lee. Huuu if keith dpt watak ni msti arjaa jd watak antagonis. Xpela..keith pon ok

    ReplyDelete
  15. Novel TWB mmg best!!...penuh dgn pgajaran..bkan novel kosong..suke watak TAK yg bijak, romantik dan bsifat pembimbing..lembut ttp tegas pndiriannya..x
    kesah la siapa pon plakonnya..keith foo n
    fathia pon ok dah..mana tau lps ni tbuka hati nak mdalami islam..isu agama isu yg
    sensitif..mgkin pgarah & penerbit dh rujuk pd
    pihak2 bkenaan ttg watak yg dpegang oleh
    keith foo dlm citer ni..ok guys enjoy the movie!..x sabar nk tggu hari isnin..

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq