Monday, October 14, 2013

Drama Bukan Aku Tak Cinta(novel)





Drama rating tertinggi di Mustika Hd.

Mulai 9 Disember 2013. Nelydia dan Sharnaaz Ahmad  akan berlakon dalam adaptasi novel bertajuk Bukan Aku tak Cinta. Drama bersiri 60 episode ini akan ditayangkan di Mustika HD 







Pelakon:
Nelydia senrose-Hannah Mastura
Sharnaaz Ahmad- Jebat Foo
Iqram Dinzly- 
Jalaludin Hassan
Lisdawati.

Sinopsis:  

Tengok cover nampak citer ganas kan, tapi sebenarnya citer ni sweet sangat. Lain daripada lain. Selalunya novel kahwin paksa kan,tapi kali ni kahwin secara sukarela. Heroin yang suka pada si hero,hingga sanggup lakukan apa sahaja. Begitulah cinta Mastura pada ziyad.Kalau aku suruh kau terjun dalam kolam,kau nak terjun?"

" Untuk buktikan cinta Mas kat abang,terjun kolam pun Mas sanggup.Okey!Mas terjun!Tapi untuk pengetahuan abang...Mas tak tahu berenang!"
Mastura!!!!"

JEBAT!
Seorang lelaki yang katarsis berdarah campuran Melayu dan Cina dari jalan hitam kehidupan kepada pencerahan. Tidak terlintas dalam fikirannya untuk jatuh cinta kerana tujuan hijrah hanya untuk menuntut ilmu dan melupakan kisah silam.

Sifatnya yang tenang,rajin,baik hati telah menarik perhatian Mastura,adik ipar kepada Majikannya Uwais.Pelbagai cara digunakan oleh gadis itu untuk menarik perhatiannya hingga dia jadi rimas dan lemas.Walau berkali-kali ditolak,Mastura tidak berputus asa. Dia tidak menyangka gadis secantik,kaya seperti Mastura terpaut padanya.Mereka umpama The Beauty dan The Beast.

Namun, bila cinta yang berputik itu dikhianati dengan kebohongan, Mas mula hilang percaya pada Jebat. Mampukah cinta mereka bertahan?










admya: korang mesti tonton drama ni. lakonan sharnaaz ahmad dan nely memang menjadi sebagai jebat foo dan mastura.




51 comments:

  1. Cik Admaya,

    Sy dah baca novel ni, mmg terbaik. Actual mcm sambungan dlm cite 'Suami yg Kubenci' Nelydia sesuai dpt watak Mastura n kalau boleh heronya Aaron Aziz. Confirm meletop...

    ReplyDelete
  2. novel ni best...tp cm xsesuai je sharnazz berlakon jd jebat OMG!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. bukan hero dia anak cina n melayu ke..
      sharnaz??? cina kat mana???

      Delete
    2. betul tu.. bukan hero dia anak cina n melayu ke..
      sharnaz??? cina kat mana???

      Delete
    3. cuba bagi dia peluang. tak salah kan ?

      Delete
    4. biasalah,kita bersikap prejudis pada tanggapan awal.namun lihat hasilnya sekarang,sharnaaz membawa watak jebatfoo dengan baik.ramai dah sukakan sharnaz sebagai jebat,macam zara dalam lyma-kebolehannya dipertikai,namun sekarang drama lyma dah jadi drama yang disukai ramai kerana lakonannya

      Delete
    5. btolll...
      sy dh tak suke sharnaz, dh suke..
      dr tak follow kat ig, dh follow..
      haritu dok rekod je tak tgk2.. mgu lepas baru tgk dr episod 1, smpai latest episod.. mmg besttt..
      klu aaron, nnti asik dok ingat cite adam hawa plak..
      gud job sharnaz ahmad n nely

      Delete
  3. Lum tgk mmg nmpk x sesuai.. Bila dah ditayangkan..br tau sesuai ke x.. Suka tgk Nely..

    ReplyDelete
  4. untuk drama dia tukar anak mamak dng melayu kot...tp ok dng krekter si sharnaz tu panas baran...lagipon siapa yg layak untuk watak cina x de pon pelakon kita rupa cina...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada, Keith Foo kacukan Cina dan India, rasanya Keith dgn Nely mungkin blh serasi.

      Delete
    2. Tapi Keith Foo tak ganaz macam sharnaz....... huhuuhuhuh

      Delete
  5. jd mcm tak semangat nak nonton karena heronya sharnaz.......kalau amar asyraf lagi best, serasi betul digandingkan dengan nellydia senrose, garang die, romantik die di setia hujung nyawa membuat die layak jadi pelakon lelaki melayu yang paling best and handsome pernah saye tengok

    ReplyDelete
  6. ok la sharnaaz..sesuai ngan watak..nmpk ganas ckit..

    ReplyDelete
  7. Tak sabar nak tgk drama ni. msti best. barisan pelakon pun hebat2 juga. :)
    Jebat - Sharnaaz Ahmad
    Mastura - Nelydia Senrose
    Cif Inspektor Aryan - Iqram Dinzly
    Tan Sri Idris/Tok Ayah - Jalaludin Hassan
    Hannah Maryam - Lisdawati
    Uwais - Aalex Yanz
    Tiger - Tony Eusoff
    Wahab - Azhar Sulaiman
    Mak Cik Sarimah - Mak Wan
    Fisya - Awiedean

    Watak2 ni sja yg saya tahu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu2 baca Suami Yang Ku Benci selalu terfikir sape la yg sesuai jadi Hannah Mayyam n Uwais ni.. tp skrg macam pelik pulak si lisdawati jadi hannah maryam. macam tak kena je..ape2 pon kena tgk dulu baru tau best ke x..

      Delete
  8. as salam. admin. video di sebalik tabir drama bukan kerana aku tak cinta yg tayang semalam tu, admin tak upload ke? tq. :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Admin nak tanya x de ke link utk cerita batc

    ReplyDelete
  10. boleh la..mgkin dorg ad sebab sndiri pemilihan pelakon tu spe yg sesuai..Tgk dl drama LYMA pon pemilihan pelakon wanita Zara Zya dipertikai..akhrnya nama dia jadi sebutan kerana watak yg dibawakan...

    ReplyDelete
  11. saya rasa sharnaaz ahmad tu sesuai dgn watak dia dlm cite ni. Nak ckp muka cina tu mungkin x ada. Tpi muka ganas tu mmg kena sgt. Klau watak ni bagi kat aaron aziz? saya rasa jemu nnti nak menontonnya. sebab slalu sgt tgok aaron lakon cite novel. cina skrang ni pun muka x mcm cina sgt. kekadang nampak mcm muka melayu padahal cina. hanya pendapat saya shja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. muka cina dah tu.. dah kena kacukkan..gen belah mak lg bnyk..nk wat camana.. ;-)

      Delete
  12. Tesedak2 sy mkn tgk ep 2 nih... Adoii thumbs up sharnaz ;) even suara tegas tp dialog bleh pecah perut. Hahhah

    ReplyDelete
  13. suke sngt drama nie, x sabar nak tgu mgu depan, terus falling in love dengan sharnaaz ahmad and nellydia senrose..

    ReplyDelete
  14. Mmg suka tgk lakonan Sharnaz & Nelydia...sesuai btui...seorng brutal tp control jiwang..yg sorang lg lembut tp ada pndirian...Abg Jebat la katakan!!hahaha...truskan brlakon, Sharnaz & Nelydia...mmg best u olls brlakun brdua..ada chemistry!!

    ReplyDelete
  15. memang best drama ini, dah tonnton smpai ep 5 semua episode best n lucu sangat2
    especially part mastura (nely) menggedik-gedik dengan abang jebat (sharnaaz),,,lucu sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang memang sweet.memang sesuai jadi jebat dan mastura

      Delete
  16. Oh abg jebat.....x puas tgk....
    mas...ko mmg giler.....x sabar next episode

    ReplyDelete
  17. Tak boleh bygkan pelakon lain bawa watak abg jebat selain dari shanaaz ahmad. Shanaaz & nely mmg nmpk sweet sgt.

    ReplyDelete
  18. Mmg kene sharnaaz jadi jebat. Die mmg panas baran, dgn watak die jadi bekas gangster, sajak btol. Da sudala korg yg tk suke die, nie kan last drama die. Korg tak suke jgn tgk. Tutuo tv, tdo sua la. Good job sharnaaz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. knape last drama dye plak ?

      Delete
    2. sharnaz yang kata. sebab dia dah tahan org kritik dia macam2.let support him so he can continue acting

      Delete
  19. Org2 malaysia nie ade je nk jatuhkn bangsa sendiri. Ape2 pon sape die dulu, itu kn dulu. Ohemgee! Sharnaaz, Seriously, u are one Good actor, handsome gile bro! #sorryimnotmalaysian

    ReplyDelete
  20. Belum tengok dh komen mcm mcm . Kalau pelakon tu dh di pilih mestilah dia dah di beri kprcayaan dan dh ade kyakinan utk watak tu . tu dh kerja dia , msti dye tw . yg sbgai penonton tu x payah la nk komen bkn bkn . klau awk sndr yg blakon blm tntu awk boleh bg lakonan yg hebat mcm dorang . Kalau bg komen yg membina x pe jgak . nie sebuk nk pilih watak utk pelakon pulak , klau teringin sngt nnti bt cerita sndr , senang boleh pilih pelakon sendiri . Tengok dulu dorg berdue ni sekarang , best je blakon . Ramai je yg suke dgn lakonan dorg .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actlly , komen nie tkelua sebab bile bce blek komen komen dr atas rase mcm x ptut plk . Blum tgk cerita dh sebuk nk komen bkn bkn lpastu nk pilih kn watak utk jebat . Tgk dgn mata sndr dulu bru boleh komen .

      Delete
  21. kau ni tetibe mcm lari tajuk plak dah kenapeeeee

    ReplyDelete
  22. mrs_jamliah@yahoo.comJanuary 21, 2014 at 8:19 PM

    teruskan ajelah khamis jumaat sabtu ahad,dahlah setengah jam, lambat sangat nak tau endingnya...

    ReplyDelete
  23. Tahniah buat sharnaaz dan nelydia sbb lakonan diaorg yg bersahaja dlm bkatc.sharnaaz mmg seorang pelakon yg bagus,cuma org ramai yg xreti nk menilai kehebatan dan kebolehan dia bawa sesuatu watak.kalau sharnaaz diberi peluang mesti dia juga akan sebaris dgn artis2 hebat yg lain.congrats sharnaaz,i always support u.

    ReplyDelete
  24. X sabar nak tggu ending...blh gitu...hahahaa
    best suka watak jebat dan mas.....

    ReplyDelete
  25. Best giler citer nie..mst x sabar nk tgk next episod tp mase utk citer nie terlalu pendek x puas nk tgk...ape2 pon god job for sharnaz n nely..watak jebat n mas mmg sesuai sgt ngn watak korunk...:))

    ReplyDelete
  26. Best giler citer nie..mst x sabar nk tgk next episod tp mase utk citer nie terlalu pendek x puas nk tgk...ape2 pon god job for sharnaz n nely..watak jebat n mas mmg sesuai sgt ngn watak korunk...:))

    ReplyDelete
  27. mmg mantop lakonan shaarnaz n nelydia.. sweet sgt tgk dorg,, sy bg 5 bintang!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya setuju sgt.. mantap lakonan mereka.. tahniah.

      Delete
  28. Dah jatuh cinta dgn lokanan shaanaz n nely dlm bkatc....best sgt cara lakonan mereka...

    ReplyDelete
  29. sangat comel.... mesti tergelak time tgk cita ni.. best sangat

    ReplyDelete
  30. Suka Sgt dgn Abg Jebat ♥ Mastura ^_^ tdk pernah miss tengok ..... ulangan pun tgk juga!!!!

    ReplyDelete
  31. Cite ni mmg best.... mula2 dulu cm xblh blah sbb shaanaz tp skrg jd jth cinta gan lakonan dia yg b'shj... cograt nelydia N Shaanaz good job!!!! Saranghaeyo♡♥♡♥♡♥

    ReplyDelete
  32. Memang terbaik n serasilah lakonan mereka berdua...suka sangat -sangat!!! Klau yg xsuka n pndai2 sngt mcm dia yg mngarah n nk jd pngarah tu xyahlh nk brlebih lebih...dia org tu lbih tau bab2 dlm lakonan..

    ReplyDelete

yang tukang komen.terima kasih banyak2.mohon diletak nama