Tuesday, June 18, 2013

Drama Projek Memikat Suami(updated)





Assalammualaikum,
Dengar-dengar novel best seller Projek Memikat Suami akan diterjemahkan ke layar skrin. Bermula 16 Disember 2013,di Astro Ria 9-10 malam.Nantikannya setiap Isnin.

Sinopsis:
NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan berita peminangannya. Demi ummi dan babah, Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki yang memang tak sukakan dia.
“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you, for every day of our married life, you will regret what you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat dan petua dari kakak-kakaknya,yang lebih dikenali sebagai Master-ji dan Side-kick.
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain Alimin
Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah. Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha Nawwal Husna untuk membina rumah tangga bahagia!

Pelakon utama:
Zahrain- Aiman Hakim
Nawwal Husna- Emma Maembong
Dynas Moktar-Nora(kakak 1 Nawal)
Watie Sadali - Najla(kakak 2 Nawal)

Lagu dalam PMS:
  • Aiman- 
  • Geisha- Lumpuhkan ingatanku ep 4
  • Dewa 19 - Risalah hati ep 4
  • Hazama- Dengarkanlah
  • Geisha- cinta dan benci





3 beradik

45 comments:

  1. jalan cerita memang best tapi ending biasa ja..
    happy ending la cita nya...

    ReplyDelete
  2. nawwal husna - siti saleha
    zahrain - aqashah / sharnaaz ahmad

    ReplyDelete
  3. fizz fairuz gn sara ali

    ReplyDelete
  4. Nawwal Husna - Siti Saleha
    Zahrain - Aaron Aziz

    ReplyDelete
  5. klu pelakon xsesuai konfirm cite hancusss

    ReplyDelete
  6. Nazim Othman & Nora danish

    ReplyDelete
  7. Izara & Nazim Othman or Sharifah Amani & Remy Ishak or Aiman Hakim & Nad Zainal

    ReplyDelete
  8. tiz zaqyah & Fizz Fairuz

    ReplyDelete
  9. Kalau ikut novel aiman hakim ridza sesuai sbb zahrain di gmbrkan tinggi, kacak berkulit cerah... nawwal husna digmbrkan kecik molek sesuai dgn izara... sydah beratus kali khatam buku ni, best sgt.... harap jln cerita drama sama spt novel.... sure meletop mcm setia hujung nyawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, but Zharain berkulit sawo matang . Aiman putih but maybe dorang make over bagi sawo-2 gitu . =D

      Delete
  10. Shah iskandar / afiq muiz would be great too with fazura or izara aisyah

    ReplyDelete
  11. nazim othman and neelofa

    ReplyDelete
  12. sharnazz ahmad tak sesuai langsungggggg

    ReplyDelete
  13. kalo xsilap ad tgk kt fb
    cite ni tgh shooting...
    nawwal husna-emma maembong
    zahrain-aiman hakim redza..
    bakal siar kt astro..

    ReplyDelete
  14. aiman hakim cam x sesuai..zahrain tu cm matured enough..aiman tu cm budak skit..tkt x jd mcm imaginasi dlm nvel..hancuusss nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiman da jadi matured selepas dimake over,,, percayalah,,, saya ikuti prkembangan mereka dkt fb... =)

      Delete
  15. watak nawwal husna sgt sesuai dengan izara dan zahrain sesuai dgn fahrin ahmad yg tinggi dan matured.

    ReplyDelete
  16. Fuhh.. Tengah baca novelnya. Bestt siut ! Setiap.bab terutamanya bab 15 dan 20.selalu buat saya pengsan dengan Zaharain yang daring Nak mampus ! *sorry* sbb Nawfal Husna yang selalu seksi di Rumah atas.arahan kakaknya. Haha ! Maybe sesuai kut aiman and emma but, why astro. Kalau TV3.sure drama ni gempak macam love you mr. Arrogant juga . Kan,kan ?
    #Saya Farra not Zura , user dia dah tukar.=)

    ReplyDelete
  17. Ehhh , sorry nak tambah *penyibuk* says tak tahu macam mana pengarah dia nak buat dengan cerita ni . Dan Aiman mungkin sesuai tetapi tak sesuai juga sbb Zaharain berkulit sawo matang . Aiman putih. Better Azlee Khairil kut...
    #sekian wabilahitaufiqwarhidayah wassalamulaikumwarrahmatullahiwa barakahtu ! SayonarAa ! *gila sebentar*

    ReplyDelete
  18. aiman dah sesuai..xkisah la kulit dia cam ne pon..yg penting dia bleh bwk watak yg d berikn ngan baik..emma pon dah ok..kecil molek..

    ReplyDelete
  19. bestla kalu emma maembong blakon dgn aiman hakim

    ReplyDelete
  20. Kak admya , cite ni bape episod?

    ReplyDelete
  21. Dah khatam novel ni.. Terbaikkkk.. Nak tengok nawwal g yogja, pastu kena tackle ngan mamat omoutih, biar terkebil2 zahrin... Geram betul si iceberg ego tu! Review saya di novelmalay.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Emma is so cute! sesuai dengan watak ni. Tapi kalau di gandingkan dengan Remy Ishak lagi power house!

    ReplyDelete
  23. nadiya nisaa lbh layak n lbh sesuai jadi nawwal husna.....

    ReplyDelete
  24. seriously cite ni bakal meletop mcm love u mr arrogant. Pelakon yg sgt sesuai. emma cute sgt!!

    ReplyDelete
  25. kak fara help me!!! nak tau OST PMS ni...bes gak lagu dlm cerita ni.. br dapat 1 OST buatmu cinta-Aiman... tgh cari g satu OSTnya tp x jumpa..rasa mcm Geisha yg nyanyi tp x tau tajuk.. pls keluarkan tajuk utk OST PMS ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagu hazama dan astrid,tapi tak tahu tajuk..nanti kita csi lagu ok

      Delete
    2. ooo astrid..igtkan geisha..hihihi..thanks kak fara...setia menunggu..kalau boleh bg link lg beshh...hee ;)

      Delete
    3. sorry...memang geisha.,hehe
      lagu dah update

      Delete
    4. apa lagu yg voice dy lebih kurang ngn geisha tuh jgk eak?
      lagu tuh rancak2 skit...dah cari xjumpa .

      Delete
    5. mmg Geisha yg nyanyi... tjuk dia Ku Menyerah....

      Delete
  26. risalah hati tu, sapa yg nyanyi ek ?
    lirik nak dkt sama dgn risalah hati dewa 19...
    tapi bukan dewa19 yg nyanyi...band lain...

    ReplyDelete
  27. Salam.. setakat Isnin lepas lakonan Aiman & Emma memang x mengecewakan...saya salute 2 pelakon ni...x saba nk tengok lagi dan lagi...tapi pelakon tambahan (perempuan) kawan Nawwal Husna tu tak best langsung nape x ambik pelakon yg biasa berlakon....tergedik gedik dan ada yg tak kena je ...apapun Drama ni memang best !!!

    ReplyDelete
  28. Tambahan lagu :

    Astrid - Mendua

    Mmg ada lagu nie masa part Una dok sedih2 tu. Selalunya dorang ambil part korus jek.

    ReplyDelete
  29. Thanks kak fara update lagu...hihi...syg akak ;)

    ReplyDelete
  30. lagu y scene happy nk dkt last ep 11 tu...lgu ap??..tingin sgt nk tau..

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum nak tanya drama nape yg ganti pms admin???

    ReplyDelete
  32. ada satu lgi lagu dlm cite ni...
    Geisha - Ku Menyerah

    ReplyDelete

senang je nak komen.pastikan ada nama ye