Miss Octopus TV3

Drama Komedi  sebanyak 13 episode ini akan bermula 24/6/2012 jam 9 malam tau(jangan tengok poster-silap tu) bagi mengantikan Mentor 6.
Para pelakon yang terlibat adalah Rozita Che Wan,Fahrin Ahmad,Nabila Dally, Talha Harith,Nas T,Dottie,

Sinopsis:
 Miss Octopus aka Cik Sotong ni mengisahkan tentang seorang pensyarah perempuan(Rozita Che Wan) bernama Oktober(panggilan manja- Ber) berusia 35 tahun yang masih bujang.Puas maknya mendesaknya berkahwin,namun dia masih belum mempunyai calon suami dan takut untuk berkahwin hinggakan pinangan yang masuk pun ditolaknya.Dia tidak mempunyai keinginan utk berkahwin walaupun rakan-rakannya semuanya telah bekeluarga,.Berbeza pula dgn pelajarnya Asmira(Nabila) yang sedang belajar  tapi kemaruk pula nak berkahwin.Niat Asmira ini dihalang oleh ibunya.Mira hanya dibenarkan kahwin hanya selepas habis belajar.
Mana dapat gelaran Miss Octopus ni? Gelaran ni diberikan oleh Asmira disebabkan Miss Oktobe ni selalu mencari kesalahannya.Miss Oktober ni terkenal dengan sikap baran dan tegas dengan para pelajar.

Kekecohan menjadi kelam kabut bila pensyarah tampan Dr. Shah Reza(Fahrin Ahmad)mula mengajar. Cik Miss kita ni pun jatuh hati dengan Dr.Shah hinggakan penampilan berubah menjadi gadis gedik. Miss Ber pula semakin berani untuk sentiasa berada 24 jam  di sisi hingga  Dr Shah rasa rimas.Dr Shah pulak tak tertarik dengan Cik Miss tapi  lebih kepada Asmira yang serius dalam pelajaran.
Adakah Asmira juga meyimpan perasaan terhadap Dr.Shah?Habis kekasih hati dia nak letak mana?atau dia sengaja buat begitu untuk menyakitkan hati Miss Octopus?

Kitty(Dottie) dan Asmira(Nabila)
Lagu tema drama Miss Octopus:
Katakan Kenapa- Daus AF8

Gambar shooting Miss Octopus:
Lokasi: MSU


Adakah ini ending drama Miss Octopus?

 Episode akhir: Miss Octo kahwin dengan Dr.Imal?  sumber gambar:raysmafira,ghaz

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...