Saturday, December 17, 2011

Episode akhir Nada Cinta


Update-
Makin lama tengok Nada Cinta, makin confious dibuatnya.Pelbagai andaian dan persoalan bermain di fikiran tentang plot Nada Cinta. Anyways, Nada Cinta  akan berakhir pada 28/9/2012. Sama-sama kita saksikan samada ending nada cinta internet sama tak dengan tv version.

Episode 241:
Ricky dan Nada serta rakan-rakan gembira apabila menjadi Band pembuka Rock konsert 2011.Ini membuatkan Martin dan Vanna kesal.Pernikahan Rasti dan Alex diraikan secara sederhana.

Episode 242:
Cinta datang ke Sunset Resto dan bertemu Marvin.Marvin membawa cinta ke tempat-tempat yang pernah mereka pergi,Namun kepala Cinta menjadi sakit dan berlari pergi,Marvin sedih kerana Cinta tidak dapat  mengingati dirinya  dan masa laluNada memberitahu Ricky yang dia risau akan Marvin yang menyangka Cinta masih hidup.Sebenarnya,Nada tidak tahu yang Cinta masih hidup.Kepala Cinta semakin sakit apabila cuba mengingati masa lalunya.

Episode 243:
Nada pula ditimpa kemalangan dan lupa ingatan.Kemudian,Cinta menyamar sebagai Nada,sebab Nada koma selama 5 tahun(scene wajib kut dalam sinetron- babak koma dengan lupa ingatan) Solehah pun camtu,Bawang Merah pun sama..Ricky pula dipenjara di London sebab dianggap terrorist selama 5 tahun(boleh la pulak sama dengan tempoh koma Nada)
Ricky tidak tahu yang Nada telah kemalangan



Episode 244:
Nada telah sedar,dan Ricky juga dibebaskan.Cinta memberitahu hal sebenar.Ricky dan Nada bertemu semula.Ricky dan Nada ditemukan kembali apabila mereka menyanyikan lagu cinta sejati mereka.


Mereka menyanyi bersama rakan-rakan lain di sebuah Konsert,sambil disaksikan oleh Cinta dan Marvin,Alex dan Rasty dan anak mereka.

Apapun,ending Nada Cinta
semua berkahwin dan hidup bahagia.
Cinta berkahwin dengan Marvin
Vito dengan Flora
Ricky dengan Nada berkahwin dan mereka mempunyai anak kembar.
Alex bahagia dengan Rasty dan anak-anak mereka


Nada dan Ricky

marvin dan cinta

Alex  dan Rasti

 
Rasti dan Alex



Vito dan Flora
Rasti dan Vito


Related stories:

34 comments:

  1. betul ke Nada dengan Ricky baik semula ?
    Yang atas tu Rasti lah bukan Flora. haha :D
    Salah Orang laaa. vanna gila ke ?

    ReplyDelete
  2. betul ke Nada dengan Ricky baik semula ?
    Yang atas tu Rasti lah bukan Flora. haha :D
    Salah Orang laaa. vanna gila ke ?

    ReplyDelete
  3. ape jd ngan nia n the geng? rina ngan faris?

    ReplyDelete
  4. Cinta hidup ke? Kan dia dah mati?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinta hidup lagi,badan dia ditukar dengan orang lain.

      Delete
  5. Replies
    1. memang poning tengok citer ni.biasala sinetron.
      nanti cinta menyamar jadi nada bila nada koma.

      Delete
  6. aik.. badan ditukar dgn orang lain... kalau badan cinta bertukar... mcm mana plak bley jadi rupa cinta...?? aiyooo walaupun makin mual tengok... tetap nak layan jugak citer nih.. ish

    ReplyDelete
  7. wow makin tak faham kot jalan cerita nie ... Bukan Cinta tu mati dah ke ? Nada bukan dh sedarr dari koma ke ? cane pulak Cinta boleh menyamar ? pening pening .... tolong explain kan sikit ....

    ReplyDelete
  8. mana satu yang betol nih ? nada ke cinta yg lupa ingatan ? bukan nada da sedar dari koma ke ? -.-'

    tak paham3! -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. episode nada cinta kat astro lain dari yang saya tengok kat online..pening..pening..
      kalau kat online episode sampai 244.
      tapi kat astro baru episode 232 tapi tengok macam dah sampai episode 241.diorang potong scene ni

      Delete
  9. alaa...asal maen potong2 scene ni...akak fara...bleyh kasi link NC on9 yg slalu akk layan x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kay ytube je,taoi md entertainment dah block huhu

      Delete
  10. Sepa tukar bdn cinta tu?

    ReplyDelete
  11. nurul fazdiana bt yazidAugust 19, 2012 at 11:42 PM

    kanapa vito buat macan itu ke flora?

    ReplyDelete
  12. maaf ya,nak tanya ni mana nak tonton nada cinta episode akhir dan puas saya mencari tpi msih tak ada walaupun saya mncari di youtube,mana ya nak cari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. md entertainment dah block semua video episode akhir di YT

      Delete
  13. Jahat nye md entertainment sanggup buat macam ni

    ReplyDelete
  14. Help!
    Boleh x sorg tolong cite kan ... :

    -cmne vito & flora boleh terpisah?
    -cmne flora & vito boleh ssame lg?
    -apa yg akn terjadi kpd Rendra (tunang Flora)?
    -cmne nada and semua org akn tahu yg Tiara BUKAN anak Ricky?

    ReplyDelete
  15. rendra tu apa nama sebenar dia? comel laaaa~ >.<

    ReplyDelete
  16. kenapa nada cinta kast astro tak abes lg..kate ade 244 episod je..nie dah episod 244 tp still ade lg.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sinopsis pun ade yg tak betul..semalam tengok kat youtube episod akhir nada cinta..marvin nak g overseas..ricky ngan vito pujuk cinta halang marvin pergi overseas tp cinta tak nak..lepas tue nada menyanyi sebelum konsert..lebih kurg luahan hati sebab dia rindukan mak,ayah ngan cinta..then rasti call ricky..ricky dgr nada nyanyi n ricky buat loudspeaker bg cinta dgr suara nada..lepas tue cinta berubah hati m pergi pujuk marvin supaya tak pergi overseas..then marvin n cinta naik motor same2 g konsert ricky nada n the band..ending dia..dia tunjuk yg mcm gmbr kat ats la..dorg sume kawen..tp yg tak paham pasal marvin ngan vanna..marvin mcm muka kecewa je then vanna mcm tinggalkan marvin..gitu lah ending yg saya tengok smlm

      Delete
  17. hmm..x fhm betul dgn cerita ni berbelit- belit x logic langsung...pengarah dia x peka dgn ketidak logikkan sinetron arahannya sendiri..maaf atas komen sy ni..tp itulah persepsi sy terhadap kebanyakkan sinetron indonesia ni x kreativ n x masuk akal betul laa...cthnya watak (bapa susan) tu pelakonnya 2 org dlm 1 watak.n byk lg la...

    ReplyDelete
  18. memang berbelit-belit dan makin banyak masalah untuk memahami cerita sebenar Nada Cinta ......

    ReplyDelete
  19. pening pening nada cinta akan berakhir tak lama lagi sebab
    1 oktober sinetron baru keluar.

    ReplyDelete
  20. Bole x btau.. Camne ek cinta tu leh idup blk..saya tgk ari2..tp tang cnta idup blk tu cm xleh terima laa..tau x?

    ReplyDelete
  21. Saya juga peminat cerita nada cinta... tp byk gak episod yg mis, sbb balik kerja lambat dan mcm2 masalah yg menghalang utk saya tonton. Apa yg saya tonton di youtube memang tidak sama langsung dengan yg tv siarkan. Yg paling sakit hati dan membazirkan timeline adalah bila babak saspen... kalu bleh semua org kat sekeliling dlm drama tu nak ditunjukkan muka terkejut. xder faedah tul... cerita yg boleh jd pendek telah menjadi terlalu panjang akibat babak saspen... stuju x apa saya katakan??? dan cerita indon yg saya suka tgk gak adalah mutiara hati 1 & 2. Sedih bangat... Tp apa2 pun Nada Cinta juga amat menyayat hati dan ada juga babak2 yg saya menangis dengan background music yg tepat dgn jln citernya. Saya nak tanya camne saya nak dptkan full series citer Nada Cinta sbb saya tgk dah agak lambat. Thanks...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah jumpa lagi link nada cinta..
      tak larat nak upload..hehe
      dekat 2 tahun baru sinetron ni habis!

      Delete
  22. cite nie sweet...best tp panjang sngt x larat nk tgk....pening kepala po ade gak....nasib happy ending...:)

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq