Download Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin


Salam drama,
Nampaknya drama Pinggan Tak retak Nasi tak Dingin mendapat perhatian ramai. Mula episode 1 lagi dah trending. Jom download drama ni(update ep 28)tamat
Mamat ni ego sangat, Hanis akan pastikan dia cair nanti.  1. Ep 1
  2. Ep 2
  3. Ep 3
  4. ep 4
Nizam sangat marah sebab mengetahui apa yang cuba Shila berselindung. Dia sedar yang dia dipergunakan Shila. Hani menjalani kehidupannya bersendirian walaupun telah bersuami.5. Ep 5
6. Ep 6
Mizan mula kagum dengan Hani yang sentiasa menjaga rumahnya. Hani semakin rapat dengan keluarga Yusri. Nizam pula, masih lagi cuba untuk memujuk Hani kembali kepadanya.

7. Ep 7
Shariff sedih wanita yang dia suka di kedai dobi tidak lagi kelihatan. Shila sedih bila Nizam meninggalkannya.Suraya datang ke rumah Mizan dan merayu untuk kembali kepadanya. Dia memperkenalkan Hani isterinya kepada Suraya. Suraya tidak percaya dan marah mendengarkan perkhabaran itu. Hani meminta izin untuk pulang ke kampung. Ketiadaan Hani, membuatkan Mizan rindu. Dia tidak pernah kisah akan Hani sebelum ini,namun bila Hani tiada, dirinya rasa lain-kosong. Nizam tidak mahu pulang melainkan dia pulang untuk menceraikan Shila.

8. Ep 8
Mizan  mahu balik ke kampung untuk menemui isterinya. Terkejut Zul dan Sharif mendengarkan Mizan mahu berjumpa isterinya. Pelbagai soalan timbul- Bila Mizan kahwin? Dengan siapa? Untuk mengetahui kebenarannya, mereka minta Mizan memperkenalkan isterinya kepada mereka. Mizan menolak dengan alasan isterinya di kampung. Mak terkejut bila melihat Mizan pulang. Shila terkenangkan pertemuan dia dengan Nizam dahulu dan apa yang telah dilakukannya.

9. Ep 9

Hati Mizan mula tertawan dengan peribadi Hani. Namun, dia malu untuk mengiyakan. Hani di beri "warning" untuk berlakon seperti pasangan mesra di depan ibu bapanya. Nizam masih berkeras tidak mahu pulang. Shila takut untuk berterus terang kepada orang tuanya tentang diri dan bayinya. Hani menasihatkan agar Shila mendapatkan nasihat dari mak dan abah. 

10. Ep 10

11. Ep 11
12. Ep 12
13. ep 13 
      Mizan jadi cemburu bila mendengarkan Hani dalam bilik. Ingatkan bersama Yusri. Sharif kecewa bila mendapat tahu Hani isteri Mizan. Nizam kembali ke kampung namun hatinya masih membenci Shila. Nizam menziarahi Hani untuk menyerahkan surat tawaran kerja.
14. ep 14
15. ep 15
16.  ep 16

Suraya mula menganggu Mizan.Suraya tiba di Johor untuk bersama Nizam. Nizam masih lagi putus asa untuk mendapatkan Hani.M. Begitu juga dengan Sharif.Mujur Hani kuat menepis bahana cinta mereka Hani pula sibuk membantu Kak Timah dari suaminya yang panas baran.

17. ep 17
Suraya mula mengugut Hani untuk bercerai dengan Mizan jika tidak mahu sesuatu berlaku pada abah dan umi. Nizam makin hilang waras pada Hani-dia mula cemburu buta dan nekad dengan rancangan untuk memiliki Hani. Ibu bapa Sheila kemalangan dan semua berkumpul di rumah Mizan.

18. ep 18-
kemalangan ibu bapa sheila, membuatkan semua ahli keluarga nizam berada di kuala lumpur. Secara tak sengaja, ia merapatkan hubungan mizan-hani.

19. ep 19


sharif cuba memujuk auntynya untuk mengambil hani bekerja. namun beliau terkejut hani mungkin adik adalah sharif yang terpisah dulu. Nizam cuba mengugut Sheila untuk membayar dia jika mahu dia berlakon jadi suami di depan mama papa sheila.hani cuba mengetahui kisah silam Mizan, dan ia sungguh mengejutkan. Hani rasa bersalah bertanyakan soalan tersebut.

20. ep 20

Suraya menyerang Mizam dan Hani dan menyebabkan Mizan tercedera. Nizam gembira mendengar berita Hani keguguran.


21. ep 21

Mizan dan Hani terpaksa menipu mak dan ayah dengan mengatakan Hani keguguran. 
Kini Nizam pula diugut agar tidak menganggu Suraya.
Sharif masih berharap Yuhanis bukanlah seperti mana Datin Umairah cakapkan.
Datuk Fuad berang bila projek dia ditahan Datin Umairah.Hani meluahkan rasa cintanya pada Mizan dalam diam.

22. ep 22
23. ep 23       
24. ep 24

Sharif berterus terang dengan Hani mengatakan yang dia adalah abang kandung Hani. Hani keliru dan tidak pasti. Sharif merancang untuk memerangkap Dato Fuad. Hani terkejut Suraya adalah kekasih gelap Dato Fuad.Mizan bercadang untuk berhenti kerja kerana rasa marah  rakan baiknya sanggup memikat isterinya sendiri.

25.ep 25
    Mizan cemburu melihat Hani pulang bersama Sharif. Kemarahannya melonjak.

26. ep 26
Mizan malu bila mengetahui hal sebenar
27. ep 27
Nizam menjadi tak tentu arah dan mula melayan dengan kasar pada Hani di rumahnya. Namun, Mizan balik tepat pada masa.
Dua beradik tersebut bergaduh.

28. ep 28
Suraya mati selepas ditikam Mr Meng, Mizan terkesan dengan berita kematian Suraya. Mizan dan Hani bahagia dan hubungan mereka bertambah baik dengan Nizam yang mula menerima Sheila sebagai isterinya.

admya: maaf, download link tidak dapat dikemaskini.

Video credit kepada kepalabergetar

Comments

  1. Br sempat tgok episod 4 hr tu.Memang best cerita ni.Kne tgok dr awal episod la jwbnya..hehe..tq admin sediakn link untuk download.

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...