Wednesday, July 12, 2017

Download Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin


Salam drama,
Nampaknya drama Pinggan Tak retak Nasi tak Dingin mendapat perhatian ramai. Mula episode 1 lagi dah trending. Jom download drama ni(update ep 9)



Mamat ni ego sangat, Hanis akan pastikan dia cair nanti.



  1. Ep 1
  2. Ep 2
  3. Ep 3
  4. ep 4
Nizam sangat marah sebab mengetahui apa yang cuba Shila berselindung. Dia sedar yang dia dipergunakan Shila. Hani menjalani kehidupannya bersendirian walaupun telah bersuami.



5. Ep 5
6. Ep 6
Mizan mula kagum dengan Hani yang sentiasa menjaga rumahnya. Hani semakin rapat dengan keluarga Yusri. Nizam pula, masih lagi cuba untuk memujuk Hani kembali kepadanya.

7. Ep 7
Shariff sedih wanita yang dia suka di kedai dobi tidak lagi kelihatan. Shila sedih bila Nizam meninggalkannya.Suraya datang ke rumah Mizan dan merayu untuk kembali kepadanya. Dia memperkenalkan Hani isterinya kepada Suraya. Suraya tidak percaya dan marah mendengarkan perkhabaran itu. Hani meminta izin untuk pulang ke kampung. Ketiadaan Hani, membuatkan Mizan rindu. Dia tidak pernah kisah akan Hani sebelum ini,namun bila Hani tiada, dirinya rasa lain-kosong. Nizam tidak mahu pulang melainkan dia pulang untuk menceraikan Shila.

8. Ep 8
Mizan  mahu balik ke kampung untuk menemui isterinya. Terkejut Zul dan Sharif mendengarkan Mizan mahu berjumpa isterinya. Pelbagai soalan timbul- Bila Mizan kahwin? Dengan siapa? Untuk mengetahui kebenarannya, mereka minta Mizan memperkenalkan isterinya kepada mereka. Mizan menolak dengan alasan isterinya di kampung. Mak terkejut bila melihat Mizan pulang. Shila terkenangkan pertemuan dia dengan Nizam dahulu dan apa yang telah dilakukannya.

9. Ep 9
Hati Mizan mula tertawan dengan peribadi Hani. Namun, dia malu untuk mengiyakan. Hani di beri "warning" untuk berlakon seperti pasangan mesra di depan ibu bapanya. Nizam masih berkeras tidak mahu pulang. Shila takut untuk berterus terang kepada orang tuanya tentang diri dan bayinya. Hani menasihatkan agar Shila mendapatkan nasihat dari mak dan abah. 


video credit kepada kepalabergetar

2 comments:

  1. Br sempat tgok episod 4 hr tu.Memang best cerita ni.Kne tgok dr awal episod la jwbnya..hehe..tq admin sediakn link untuk download.

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq