Tuesday, May 16, 2017

Perempuan Paling Bahagia (Adaptasi Novel)



Adaptasi novel karya Shamnuriezmil. Akan datang September ini
Jumlah episode: 27
Terbitan: Penapictures
Arahan: FezrolKhan
Terbitan; PenaPictures- ZielaJalil

Sinopsis:
Bahagia adalah pengorbanan. Berkorban untuk buat orang yang sayang bahagia, kita akan turut merasakan bahagia.

Bagi Arissa yang berasal dari keluarga susah, bahagia adalah duit. Ada duit semuanya akan bahagia.Tapi makna bahagia bagi Arissa berubah apabila Arissa diberi tugas menjaga Rayyan, bayi yang dijumpai di tangga masjid yang telah dibuang oleh Rafi, abang Rafa. 
"Baby Rayyan? Encik letak nama dia, Rayyan?"- Arissa
Kenapa? Awak nak letak nama dia apa? Rafa
"Rosyam Nor- Arissa
Kasih sayang Arrisa ke atas Rayyan- Rafa dan Datin Zarina merasakan Arissa adalah calon isteri  yang sesuai untuk Rafa . Arrisa sudah mula mengambil ubat hormon untuk menyusukan Rayyan.
"Dia berikan saya peluang bahagia, apasalahnya saya berikan dia peluang untuk bahagia juga?-Arissa

Bermulalah kehidupan "family gajah"-baby gajah,mama gajah dan papa gajah.
Berbagai  rintangan dan cubaan perlu ditempuhi gara gara Rafi dan Dato Rafail yang tamak dan kejam.

Eh Neng, jari tu tak bisa dibiarkan kosong lama-lama.Orang tua kata, kalau dibiarkan kosong lama-lama nanti masuk angin. Orang tua la kata,saya tolong sampaikan saja- Pak Encik aka Rafa.

Para pelakon:
Zahiril Adzim
Sheera Ayob
Sara Ali
LuqmanHafidz
Liza Abdullah





master of evil dalam drama ni




3 comments:

  1. dah lama tak nampak sheera ayub berlakon

    ReplyDelete
  2. Admin,drama ni akan disiar di stesen tv mana?tak sabar nak tengok gandingan zahiril dan sheera..

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq