Wednesday, May 25, 2016

10 Tips mudah Pergi Mengembara @Melancong


10 Tips mudah untuk mengembara@melancong


Anda minat melancong? Mengembara? Backpacker? Ikuti Tips dari Brother Hisham yang telah mengembara lebih 42 negara. *jelesnya*



  


Yang ni paling penting tau!



Yup, kita tak tahu apa yang akan berlaku, bila kecemasan, takde panik. Walaupun kadang kala kes curi tidak berlaku, tapi keciciran boleh berlaku juga. Sediakan payung sebelum hujan.


Yang ni pun mesti buat.  Maksud muka local tu, janganlah korang kekok, atau teruja gaya pelancong, Buat muka selamba aka konon-konon dan tinggal lama kat situ. Padahal, baru semalam sampai.haha
Lagi satu, elakkan bawa beg backpack tu bila pi jalan-jalan. Nama sangat backpacker. Tinggalkan bilik, or locker berkunci.







Yang ni wajib.


admya:
terima kasih kerana membaca entry 

2 comments:

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq