Wednesday, May 25, 2016

10 Tips mudah Pergi Mengembara @Melancong


10 Tips mudah untuk mengembara@melancong


Anda minat melancong? Mengembara? Backpacker? Ikuti Tips dari Brother Hisham yang telah mengembara lebih 42 negara. *jelesnya*



  

Boleh je  lawat mana-mana web macam agoda, booking.com, Trivago dan lain-lain.
Bandingkan harga dulu, baru booking


Yang ni paling penting tau! Check tarikh expired passport.


Relax..  Jangan risau dan nervous, walaupun dalam hati tu dup dap dup dap tengok muka pegawai imigresen yang ketat tu.


Yup, kita tak tahu apa yang akan berlaku, bila kecemasan, takde panik. Walaupun kadang kala kes curi tidak berlaku, tapi keciciran boleh berlaku juga. Sediakan payung sebelum hujan.


Yang ni pun mesti buat.  Maksud muka local tu, janganlah korang kekok, atau teruja gaya pelancong, Buat muka selamba aka konon-konon dah tinggal lama kat situ. Padahal, baru semalam sampai.haha
Lagi satu, elakkan bawa beg backpack yang besar gedabak tu bila pi jalan-jalan. Nampak sangat backpacker. Beg galas yang kecil untuk bawa jalan-jalan ok. Tinggalkan bilik, or locker berkunci.


Kalau nak minta diskaun, seeloknya belajar ayat bahasa dorang. 
antara ayat penting kena belajar- terima kasih, bagi murah






Yang ni wajib.


admya:
terima kasih kerana membaca entry 

2 comments:

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq