Wednesday, September 3, 2014

Telenovela Cinta Ibadah Astro Prima




Selepas Kejayaan Astana Idaman, Astro kembali dengan Cinta Ibadah:


Jumlah: 130 episode. akan dipanjangkan jadi 300 episode kalau rating bagus.
Bermula 8 September 2014
Isnin- Jumaat 5petang





Sinopsis:

Siti hidup bahagia bersama suaminya Hafiz. Kehidupan bahagia mereka mula goyah apabila Siti disahkan menghidapi barah.Tidak mahu merisaukan terhadap suaminya, Siti merahsiakan penyakitnya dari pengetahuan Hafiz. Agar rahsianya tidak terbongkar, Siti meminta Rina yang memiliki wajah yang sama untuk menggantikan tempatnya sementara dia menjalani rawatan. Ibu Hafiz sememangnya tidak menyukai Siti,berusaha untuk menyatukan Hafiz dengan Ratna.Pelbagai usaha dilakukan,namun cinta Hafiz pada Siti tetap teguh. Namun,lama kelamaan, Rina mula jatuh cinta pada Hafiz. Hafiz pula perasan akan perubahan tingkah laku isterinya. Akhirnya,bila rahsia terbongkar,Hafiz mula menjejaki isterinya. Siti mahu Hafiz mengahwini Rina dan menyayangi Rina sebagaimana dia disayangi. Apakah Hafiz akan mencintai Rina, seperti dia mencintai Siti?





Pelakon:
Fattah Amin - Hafiz
Aishah Ilias- Siti/ Rina
Raja Ilya- Ratna
Sherry Ibrahim- Dr Irma


Ratna ni tak pernah putus asa untuk dapatkan Hafiz 




admya: tak berapa faham bila Hafiz bertukar wajah.

Vroom..vroom..Fast and furious 7

13 comments:

  1. Sis..xletak ehh utk download dan tonton online cerita ni??? Nak sgt tgok..xsempt no tgok kat tv...plezzz

    ReplyDelete
  2. Suka sangat tengok drama nie,tak penah miss setiap episod

    ReplyDelete
  3. Crita apa mcm ni..dlm islam haram isteri menyuruh perempuan lain bersekedudukan dgn suaminya tanpa nikah..nk buat crita pn biar la logik dgn hukum islam

    ReplyDelete
  4. MALASLAH NAK KOMEN CERITA MACAM NI. TUKAR CERITA LAINLAH.

    ReplyDelete
  5. ada drama macam ni kat Malaysia, teruknya

    ReplyDelete
  6. Ini bukan drama, tapi soap opera. Ridiculous.

    ReplyDelete
  7. semakin mengarut cerita ni

    ReplyDelete
  8. Beto. Cerita makin mengarut...cerita ntah hape hape ntah..

    ReplyDelete
  9. dorang tak pandai nak buat cerita panjang2...

    ReplyDelete
  10. saya minta cinta ibadah buat smpai episode 146 sahaja.tolong tunaikan permntaan sya.astro ni kejam.cerita mengarot ngarot lpastu bayar banyak 2.bazir elektrik org dgn duit org je

    ReplyDelete
  11. saya minta cinta ibadah buat smpai episode 146 sahaja.tolong tunaikan permntaan sya.astro ni kejam.cerita mengarot ngarot lpastu bayar banyak 2.bazir elektrik org dgn duit org je

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq