Friday, February 28, 2014

Jauh dari Cinta (novel) Astro update


Assalammualaikum.
Tarikh tayang: 16 Jun 2014
Waktu tayangan: isnin-khamis 5 petang
Channel: 104 
Pelakon: Hafizul Ikmal. Alzana Nasir

Drama ini akan ditayangkan di Astro bukannya tv3 seperti yang dimaklumkan sebelum ini. Jangkaan siaran bulan Jun di Astro Prima
Terbitan: pena creative

Sinopsis:
Nysa dan Farish merupakan adik dan abang angkat ketika belajar di universiti. Cinta Nysa pernah ditolak Farish. Bagi Farish pula,dia cuba menidakkan saat bahagia di samping Nysa. Ini semua kerana cintanya pada Sara Lilyana.
Namun,mereka disatukan atas ikatan yang ditentukan orang tua mereka.Sukar untuk Nysa menerima Farish.Dia tidak mahu melalui rasa sakit bila cintanya ditolak Akan tetapi,layanan Farish yang mesra di awal pertunangan membuatkan Nysa berubah fikiran..Kesibukan Farish dan keputusan menundakan perkahwinan mereka membuatkan Nysa merasakan Farish masih memerlukan masa untuk menjadi ketua keluarga. Dia memohon pada Farish supaya tidak hadir pada majlis nikah nanti.Namun,mereka tetap disatukan.

Sakitnya hati Nysa bila Farish membuat pengakuan yang dia menganggap Nysa hanya sebagai adiknya sahaja.Nysa tetap cuba membahagiakan Farish dengan mencari wanita yang Farish sayang iaitu  Lily.Nysa terpaksa melepaskan Farish pada Lily.Walaupun Nysa mahu satukan Lily dan Farish,sebenarnya dalam hati Farish hanya ada Nysa seorang.Lily telah lama dilupakan.
Farish yang bengang dengan keputusan Nysa,mahu Nysa yang menguruskan perkahwinannya dengan Lily.Apakah berlaku seterusnya.Baca novel ye.

Inilah pelakonnya:





21 comments:

  1. Alaaa kenapa bukan Azlee & Zara Zya..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkan asyik muka diorg jerr..bg la pelakon lain plak..

      Delete
  2. Update terbaru:

    Hero & heroin drama - Hafizul Kamal sebagai Aqil & Anzalna sebagai Nysa

    Drama terbitan Pena Creative untuk siaran Astro.

    :)

    ReplyDelete
  3. izuzeeerrrrsssssJune 9, 2014 at 6:37 AM

    Laiin kali jgn beri maklumat yg slh:-D:-P:-):):-#¥£€%$:'(:)

    ReplyDelete
  4. ok ape diorang,comel sgt..lgpun tak knl pun spe atiqah tu,xsabar nk tgu mggu dpn,huhu

    ReplyDelete
  5. Korang tau x tjuk soundtrack cite ny...mcm best jeee...klau tau habak mai cpt k...hahaahba

    ReplyDelete
  6. best tngk semalam..hnsem jg rupannya abg hafizul ikhmal ni..haha..ngam dgn c kaka anzalna..hehe.. cute oo..

    ReplyDelete
  7. tajuk lagu ni cinta tak terbias..x sure saper penyanyi die..

    ReplyDelete
    Replies
    1. By Aepul Roza Drama Band

      Delete
  8. Suka drama baru ini, at least so far based on 2 epsiode tak kaku. They both seems to be very natural. Tak macan yg Dia ISteriku. This partner is much better. Muka baru acting pun bagus.

    ReplyDelete
  9. Ada yang tau tak link untuk download cite ni??

    ReplyDelete
  10. teringat hafizul dalam MIRANDA tu jadi izwan...jahat betul..tapi lakonan dia best jugak..

    ReplyDelete
  11. lagu yang satu lagi 2..apa ye

    ReplyDelete
  12. "Ku tetap bintang xbercahaya" ni tajuk lagu nye ape??

    ReplyDelete
  13. yg ku lihat awan tk lagi berputar tu lagu sapa ye ?

    ReplyDelete
  14. Ape nama lagu tema crta ni??

    ReplyDelete
  15. dlm cita ni ad dua lgu kn?1 lgu cinta tak terbias,1 lgi lgu ap erk?sbb dngr lgu 1 lgi pon best jgk..

    ReplyDelete
  16. Citer ni mmg best giler

    ReplyDelete
  17. terrrr sangattt besttt !

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq