Saturday, January 11, 2014

Drama Aku ada Wali




Drama Kisah Cinta Ajaran Islam. Lakonan Zahiril Adzim  Siti Saleha dan ramai lagi.
Channel: TV al-Hijrah
Jumlah episode: 13
setiap selasa.10 malam


Sinopsis:
Aku ada Wali berkisarkan mengenai cara mengurus cinta yang tiba belum pada masanya. Ia juga berkisarkan mengenai persahabatan dan kekeluargaan.
Syumaila seorang pemimpin pelajar yang sibuk dengan pelajaran, program persatuan dan usrah sertasukan. Keutamaan juga adalah fokus mencinta Allah. Cinta kepada Allah itulah menjadi motivasi untuk mencintai ilmu, dan memimpin warga kampus. 
Syumaila melanjutkan pelajaran ke Korea bersama-sama Syifa dan Zahira. Naim yang juga pelajar di kolej sama dengan Syumaila menaruh hati padanya dan mencuba pelbagai cara memikat Syumaila. Namun,Syumaila teguh pendirian dan menolak cinta Naim.








admya:
Penggambaran drama ini dibuat di Korea selatan.sebab tu cinematografinya cantik.

ep 1

3 comments:

  1. Kalau boleh akak admin tolong msukkan download link untuk citer nie, lagi best.. :-) TQ

    ReplyDelete
  2. yg jd zahira 2 muka dia ade iras wawa zainal..

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq