Saturday, June 22, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia episode 12

update download link Episode 12:
Firash datang ke bilik Syaf di hotel.Firash ajak syaf berbincang.Namun,diorang bukan berbincang tapi bertengkar.Firash mula cemburu syaf dengan raimy.
syaf mula mengamuk bila firash menuduh syaf sengaja memeluk raimy
syaf:tak sengaja la.kebetulan
firash:bagusnya cerita.kebetulan konon...
syaf:ya memang kebetulan macam awak kebetulan ada hubungan dengan zara dan kebetulan awak kahwin dengan saya.




Firash rindukan syaf. Dia asyik kelibat syaf di ofis sedangkan syaf dah letak jawatan.


Syaf pergi meninggalkan Firash.  Raimy nampak seorang gadis menangis,lalu dia mendekati gadis itu.Rupa-rupanya Syaf. Raimy cuba memujuk Syaf.Syaf takut-takut.Takut peristiwa terminum air berulang lagi.

Raimy nampak cincin di jari syaf.
Raimy:ko dah syaf?
Syaf:angguk
raimy:dengan siapa?arwah Farish?
Syaf:geleng
raimy:dengan firash?sebab kes hari tu
syaf:angguk.dia ingat kita ada hubungan di belakang dia
raimy:tulah.kahwin dengan budak mentah memang macam tu.

Firash pergi berjumpa raimy
Firash:mana kau sorok isteri aku
Raimy:Kau yang tak pandai jaga isteri.sebab tu dia lari.
Firash:mana dia?
Raimy:ada kat dalam tengah bersiap untuk aku
Firash yang menyirap terus belasah Raimy.
Raimy: syaf perempuan baik,kalau ko tak layan dia dengan baik,aku akan rampas dia daripada kau macam abang ko rampas dia dari aku dulu.


syaf tinggal dengan seorang kakak yang dia jumpa dekat masjid.(bukan sepatutnya dia jumpa kakak angkat dia.Syaf bekerja di butik milik kakak tadi.

Firash menegur dengan kasar  pekerja binaan.mungkin runsing dengan kehilangan syaf(tapi dalam novel-dia cakap baik2)

Malam tu,firash kena belasah dengan pekerja binaan siang tadi-sebab tak puas hati. tangan syaf pula terluka ketika membasuh pinggan(petanda sesuatu buruk berlaku)


firash terbaring lepas kena belasah
Mama Rania pulak kena talak 3 dengan papa Firash sebab main kayu tiga.




Mama Firash telefon Datuk Fakhrul(papa firash) minta tolong-sebab firash masuk hospital.ketika sedar,firash terkejut papa dia ada bersama mamanya.Mama cuba pujuk nanti syaf datang.Masa ni mama firash berterus terang yang firash dah kahwin. Qimy yang mendengar-sedih je,terus keluar dari bilik firash dengan perasaan sedih.

Firash marah sebab papanya ada di situ. Akhirnya Firash berterus terang yang syaf telah meninggalkannya.

Di rumah,syaf tak perasan akan perubahannya-baju yang dipakai semakin tak muat,mula nak makan western food.(korang mesti faham kan)-syaf dah pregnant.



di rumah mama
Firash berselera sekali makan ikan patin masak tempoyak.Mama Firash pelik melihat selera firash mula berubah.dia mula syak syaf mengandung.

download ep 12

gambar:thanks to zura asyfar,ayufariza,gigiputih

3 comments:

  1. besttt..trbaek..dlm nvel lagi pjg cter nye..firsh cr syaf..datuk fakhrul gn datin farizah rujuk balik...

    ReplyDelete

yang tukang komen.terima kasih banyak2.mohon diletak nama