Thursday, June 20, 2013

Episode akhir Teduhan Kasih







Assalammualaikum,

Ramai betul nak tahu ending Teduhan Kasih kan. Pastinya episode yang penuh dengan suspens.Adakah sama seperti novel?

Episode 28:
Makcik Hanim cuba nasihatkan Iffa untuk jernihkan keadaan.Mama Ryzal call Ayu untuk hadir majlis pengembumian Ryzal.Tapi Ayu tak nak. Masih perasan yang dia boleh kahwin dengan Ehsan.  Sibuk shopping pulak tu.ish...ish..
Kak long pulak terima tamparan bila suami dia bawak balik perempuan.Rupa-rupanya madu dia. 


Kecewa betul kak long sampai cari mak dia nak mengadu.Mak dia pulak macam tahu je apa yang berlaku kat kak long.Izat dan iffa pulak memang tahu suami kak long kahwin lain.
Izat cuba mengejek kak long
izad: elok la tu,nanti dapat payung emas.izat memang dah lama tahu
kak long: apa?kau memang sengaja nak kenakan aku kan.
Iffa datang ke rumah mak. Kak long cuba mengejek iffa,namun geram bila emaknya melayan baik iffa-siap jemput masuk ke rumah.
Mak: Biarlah dia iffa,kak long cuma nak lepaskan perasaan je,tapi takde siapa peduli.
Puan suraya mak ryzal kesedihan di rumah.Ayu balik dari shopping.Geram puan suraya melihat ayu yan takde perasaan langsung pada anaknya. Terus Ayu dihalau dari rumah. Ayu pulak membalas dengan mengatakan hal yang buruk tentang ryzal.Kena sekali pelempang.Padan muka ayu.Tapi ayu keluar rumah ryzal dengan gembira sambil berhibur di kelab.

Jenny rasa bersalah pada ehsan.Andrian suami jenny cuba memujuk jenny agar berterus terang dengan ehsan.Lalu dia menelefon ehsan untuk berjumpa.Ketika itu,iffa balik. Ehsan masih mengharapkan yang terbaik untuk rumahtangganya.Iffa redha apa yang akan berlaku.
Ehsan berjumpa dengan Jenny dan Andrian.Jenny mengaku kesalahannya.Nurlisa pun sama.Ayu gembira bila Ehsan mahu berjumpanya.


Akhirnya rahsia Ayu terbongkar.Bila semua mengaku.
Ayu yang marah,berlalu tapi dilanggar kereta.

Ending
Hubungan Iffa dan maknya bertambah baik.
Izad mula bekerja dengan Ehsan.
Ayu jadi gila-sebab kemalangan dia mengalami kerosakan saraf di kepala.
Kak long dah berhenti kerja. Jadi surirumah.
Ehsan dan Iffa- bahagia dan sedang menanti kelahiran bayi mereka.






admya: 
Ending yang biasa-biasa je,kerana apa yang diharapkan -tiada dalam episode akhir.
Apa-apapun, Teduhan Kasih masih salah satu drama yang menyentuh jiwa dan memberi pengajaran kepada semua.

download episode 28

15 comments:

  1. bio betik.. betul ke ehsan sakit???? ,.... hint la sket .. hepi ending kahhh???...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Makcik Hanim pembantu rumahnya tu..

      Delete
    2. Ishh Ishh padan muka kak long,x padan2 dgn muka dia!!!ehsan pon sakit asal lak??

      Delete
  3. alaa puas hty klu tkar ending cter nie..jgn la bg ehsan sakit la

    ReplyDelete
  4. Mesti korang ingat Ehsan sakit sebab dia pening-pening dan muntah-muntah kan........
    sebenarnya dia mengalami alahan orang mengandung ( morning sickness )... iffa mengandung benih Ehsan dan bakal mendapat anak kembar.....
    ending cerita ni memang happy .... bab sedih tu bila Ryzal meninggal dan Ayu menjadi gila. Kak long diceraikan pasal mak tiri pula tak tahu mcamna sebab dalam novel kisah kak long dan mak tiri tergantung mcm tu je....
    apa pun kita tunggu episode ini nanti ok...

    ReplyDelete
  5. Cerita yng menarik....yng best nyer..sampai kesudah iffah jugak yng menang...huhuhuhuh...

    ReplyDelete
  6. sweet ar ehsan dgn iffa...thumbs up!!

    ReplyDelete
  7. aq x suke ayu..jahat gile

    ReplyDelete
  8. habis sudah teduhan kasih. peminat setia tp perasan yang sherry dan adi macam segan2 lagi sampai episod akhir. hehe. harap lepas ni diorang bekerjasama lagi then chemistry dpt lagi UP !! :D

    ReplyDelete
  9. Syoknya..bole buat smbungan lg ka ni ceta!!
    Hehe..

    ReplyDelete
  10. thanks update kt sini...
    mls nk tgk episod akhir kt TONTON...bc je kt cni pun bleh tau ending =)

    ReplyDelete
  11. aku tak nampak filem ni tapi first time nonton d episod 6..jam2.30am hari sabtu 21sept2013. Mak aii,punya tragis punya cerita! 5star lah utk filem ni. Benar2 tersentuh hati aku....

    ReplyDelete

terima kasih atas komen uolls. bila nak komen pilih name/url. kemudian letak nama. beri kerjasama ye.