Wednesday, May 15, 2013

Saya Sebenarnya Isteri Dia episode 6



Update download link

Mama bawakan minyak gamat utk Syaf sapu pada Firash.Tok Wan mula bekenan pada Syaf dan minta Mama Chad jadikan dia menantu- Alahai tok wan,memang menantu pun.


Syaf cuba letak ubat pada luka  Firash,namun kata-kata Firash buatkan niat baik Syaf terbantut. Firash mula bengang dengan Syaf.

Firash: Nak tolong ke?
Syaf:Boleh jugak(tengah ambik periuk)
Firash:  Boleh bla.
Syaf:( Jatuh tergolek) Firash ketawa melihat Syaf jatuh.
Tok Wan: boleh gelak tengok orang jatuh.
Firash: tak nampak la tok wan.
Firash memang mamat sengal.

Haqimy datang ke rumah Tok Wan. Firash mula dilanda angin cemburu
Firash: Nak tolong tok wan konon.

Esoknya,kenduri arwah berlansung.
Datin Farizah mula terkenangkan saat-saat indah bersama Farish.

Tok Wan mula mengamuk bila Firash yang ditunggu rupa-rupanya tengah makan di dapur- siap bohong lagi kononnya ambik wudhuk.

 Hubungan Datuk Fakhrul dan Datin Aida mula berantakan.Datin Aida masih tak puas hati bila Datuk Fakhrul masih tidak ceraikan isteri pertamanya-Mama Firash.


Mama ,Firash dan Tok Wan terkejut bila lihat Haqimy ada di rumah Tok Wan. Yela,Syaf kan sendirian di rumah. . Syaf cuba mohon maaf pada Firash namun  perasaan marah mula menguasai. Syaf mula takut melihat wajah Firash.

Mak long datang ke rumah dan mula memerli Firash. Tok Wan mula tak suka bila anaknya berkata begitu.

Haqimy beri duit pada Tok Wan sempena gaji pertamanya. Syaf juga terima.Terkejut Syaf dibuatnya. Firash hanya melihat dengan hati yang panas.
(kalau dalam novel -Syaf dapat duit raya..hehe)

Syaf teragak-agak nak masuk bilik Firash. Dengan perasaan malu, Syaf mohoN maaf pada Firash..
Firash: Kau memang buat salah pada aku la?

Bila keluar dari bilik bertembung pulak dengan Tok Wan. Tok Wan mula syak.
Syaf bagi alasan nak pinjam charger tapi Firash takde pula. Firash yang dengar perbualan cepat-cepat menyorok.Mujur tak terkantoi.

Malam tu, Syaf sakit pinggang. Firash yang nampak keadaan Syaf cuba membantu dengan menyapu minyak angin. 


Syaf mula takut dengan keadaan tu. Tapi diterima jugak bantuan Firash.Tapi,boleh pulak time ni dia mimpi sampai menjerit. Memang kelakar.
Cepat-cepat dia menutup mulut Syaf. Firash keluar dari bilik, akan tetapi terserempak pula dengan Tok Wan.
Aduhai terkantoi la pulak






6 comments:

  1. klo dlm novel msa ni..lgi romantik kn?
    tpi pe2 pn best citer ni..
    <3 SSID

    ReplyDelete
  2. yela klu dlm novel romantik abes tp ni kan visual so xleh lebih2 xkan pelakon nk lakonkan watak mcm dlm nvel..apepon mmg suka tgk gelagat dorg nie..besttt tbaek SSID

    ReplyDelete
  3. Tak sabar rasanya nak tengok episod seterusnya hari esok. Diorang nampak sweet dan comel. Haha. ❤

    ReplyDelete
  4. arghhhh...makin giler aku tgk citer ni.
    siyes best citer ni!!!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi memberi komen.please letak nama-jangan pilih anonymous.yang tiada id pilih name/url pastu letak nama.selepas ini jika masih ramai pilih anonymous, admin terpaksa kunci balik ruangan komen ini.Sila beri kerjasama ye.