Thursday, April 25, 2013

Saya sebenarnya Isteri dia episode 5


update: download link
Syaf pengsan ketika shopping dengan Fara. Firash yang terkejut terus dukung Syaf dan bawa balik.


Firash terkejut bila Zara tunjukkan gambar dia dengan Syaf. Firash cuba berlagak biasa dan menyatakan itu adalah kakak sedara dia.

Fara pulak mula berangan-angan bersuamikan Firash.Syaf cuba bagitau hal sebenar pada Fara namun lidahnya kelu.

Pagi-pagi lagi diorang bertolak ke terengganu.Dalam perjalanan,Syaf mula muntah-muntah. Mama ambil alih tugas memandu,Firash pula terpaksa"jaga" Syaf di belakang.hehe




Firash mula risau jika Syaf mula mengandung.Tak sanggup dia memikul tanggungjawab tu sedangkan dia masih muda.Kelakar betul cara Chad kejut Syaf bangun tido.Keluar dari kereta sempat lagi Chad bagi warning kat Syaf yang Tok wan tak tahu rahsia mereka.

Hah,nak kemana tu?tegur Tok Wan bila nampak Firash terjengket-jengket pergi ke bilik Syaf.Firash tersentak lalu memberhentikan langkah.Dia mengetap gigi. Spoil betul la Tok Wan ni. 
Nak pinjam charger telephone kat Syaf.
Huh,bantai ajela.. Nasib tak kantoi, kalau tidak kena dengar ceramah free la nampaknya.

Firash ternampak gambar Farish dalam novel yang dibaca Syaf.Syaf mula serba salah.
Pagi- Firash mula risau akan jika Syaf benar2 mengandung dan mengajak Syaf pergi ke klinik. Sungguh Syaf tak sangka, yang Firash pandai sembelih ayam.

Ketika nak kejutkan Firash,Syaf terkejut dengan belalang yang hinggap di badannya. Apa lagi, badannya menimpa Firash yang sedang tidur.Terkejut Firash dibuatnya.

Firash mula cemburu. Cemburu akan perasaan Syaf pada arwah abangnya.
Haqimy sepupu Firash sampai ke rumah tok Wan dengan membawa beras yang diminta.
Mak Ngah kamu bawak balik anak angkat dia
Qimy: Siapa?
Tok Wan: adalah
Mata bertentang mata. Qimy dan Syaf tak sangka mereka bertemu semula.
Perasaan cemburu Firash datang lagi bila melihat kemesraan Qimy dan Syaf. Perasaan tu membuatkan dia marah pada Syaf dan menolak Syaf ketika Syaf mahu menolongnya.

download 


17 comments:

  1. hri takda tayang kan kak

    ReplyDelete
  2. kpe lak xde tayangan mlm nie?
    watak qi razali akan kua lpas nie..chad jeles sb die rasa hakimi sukakan syaf..episod otw blk kg pon best sgt..

    ReplyDelete
  3. nk tengok kat mana > tak ada pom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ditayangkan pun..
      lepas pilihan raya

      Delete
  4. penat jahh tggu smalam..skali tgok mandat pulak yang main..adoyai bila nak main ni..tak sabar lahh..

    ReplyDelete
  5. Sama jalan cerita dia dgn novel kan?? Cuma part zara ja lain sket...dlm novel bkn awek dia...tp awek kwn baik dia kan??

    ReplyDelete
  6. kcewa jgak smalam tu,hrap2 lah minggu nie ada.Rindu sngat kat SSID

    ReplyDelete
  7. takpe lah,yg pnting mnggu nie takda hlangan untuk ssid tayang,rindu sesangat kat SSID nie

    ReplyDelete
  8. Dah tahu mesti tak ada. Lepas pilihan raya ni leh la tgok... Harap minggu deoan boleh la tgok. Tak sabar nak tgok episod akan datang.

    ReplyDelete
  9. tak de lagi eh org upload ep 5 kat internet?? nak tgk :'(

    ReplyDelete
  10. patutlah sye tanya budak sekolah sye yg lain tgk tak SSID,dyeorg kate ade mandat 2013 je..mujur x tegk...rupa2nye hari tayangannya lepas PRU..

    ReplyDelete
  11. review yg lgkap..gud job sis fara....ska tgk chad gn syaf

    ReplyDelete
  12. Respectla cara depa olah crita ni smula utk drama. Dlm buku, byk babak2 sentuh-sentuh a.k.a babak2 romantis. Bila dlm drama, pelakon2 utama tak de la berpelukan/bersentuhan sepanjang masa. Lega! Ye la, kna jagalah juga perasaan/sensitiviti penonton. Meluat juga kalau pelakon over sgt. 1st time tengok tiz dan izzue brlakon. Best.

    ReplyDelete
  13. best la episod ni..semua scene dlm SSID best2.

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq