Friday, March 29, 2013

Saya Sebenarnya Isteri Dia Episode 1



Assalammualaikum,

Ok,admya akan cuba buat review untuk 13 episode di atas permintaan anda semua.tapi admya perlukan at least 10 komen untuk teruskan review.give your support ok.

Episode bermula dengan prolog novel-budak-budak mengaji. Achad(Firash) bukan main lagi luahkan perasaan dia pada Kira(Syaf).
Masa berlalu. Achad dan Kira dah besar.
Firash dan Syaf  dalam perjalanan ke rumah Rania dan Raimy sempena hari jadi diorang. Farish pulak  masih di pejabat. Syaf sorang-sorang hadir ke majlis Rania.Raimy mula cuba nak mengorat Syaf,tapi tak berjaya.aduhai party dia.
Muncul pula Firash sambil bawa hadiah.Dengan gaya poyo Firash bagi hadiah pada Rania.Rania dengan gembira ingatkan Firash bagi hadiah rantai pada dia,tapi rupanya BUKU NOVEL.hehe.terkena Rania.Firash sengaja buat Syaf tak senang, dengan pertanyaan yang menyakitkan hati. Rania dan Raimy mula rancangan jahat mereka-beri Firash dan Syaf minuman yang mengkhayalkan.
Syaf mula pening dan cuba berehat di bilik.Firash pun mula naik ke bilik bila disuruh Rania. Farish cuba hubungi Syaf tapi gagal.jeng..jeng...
Farish sampai dirumah Raimy dan mula bertanyakan tentang Syaf pada Raimy.Raimy cuba mengelak.
Rania naik ke atas cuba mencari Firash malangnya apa yang dilihat apa mengejutkan.Farish mula hilang pertimbangan bila melihat keadaan Syaf dan Firash.Konflik pun bermula.
Syaf cuba memujuk Farish. Farish yang kecewa akhirnya memutuskan pertunangan mereka.Firash yang bengang mahu membuat perhitungan.

so macam mana episode 1?any comment?
download link

18 comments:

  1. cite ni best sgt2...
    xsbr tunggu next episod...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di tv3
      kalau terlepas boleh tengok kat tonton

      Delete
  2. bez jgk cite ni..mule2 pening jgk sbb nama nk sama je..hehe..farish n firash..hehe

    ReplyDelete
  3. Citer ni mmg best.. Episod 1 pun dah menarik, rasa tak nak terlepas tgok. Harap nt ada sinopsis episod seterusnya... Hehehe.

    ReplyDelete
  4. jgn tlps review..cter nie mmg best

    ReplyDelete
  5. cerita ni memang2 best nak tengok dan beli novel!

    ReplyDelete
  6. crita nie mmang best sangat,tak sbar nak tnggu next episod

    ReplyDelete
  7. crita ni mmg besh...buat la review ya... (^_^)

    ReplyDelete
  8. cerita ni dah start disiarkan ke? hari apa & waktunya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ida
      setiap jumaat jam 9 mlm tv3

      Delete
  9. WARGHH RINDU PLAQ NGAN DRAMA NIE..X SBR NAK TGGU ARI JUMAAT NE PLAQ...BEST GILA DRMA NIE:D pelakon2 dia pon bestberbakat good job cerita from novel mmg gempak lahh

    ReplyDelete
  10. cerita nhe best.. jalan ceerita pun mantap.. go, kak teruskan buat review tuk episode seterusnya..

    ReplyDelete
  11. apa kata akak buat review siap ada gmbr stiap episode,

    ReplyDelete
  12. kak, sori sgt kalo benda ni annoying.. kat ofis sy leceh nak download cite ni.. kalo zip file br lepas..

    ReplyDelete
  13. Citer ni mmg best..... teruskan usaha akak....

    ReplyDelete
  14. saya tak boleh download :(
    ep1 pon tak boleh. how to fix this ? admin,help me :(

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq