Thursday, January 3, 2013

Setia Hujung Nyawa episode 8



Mummy Zain beli banyak barangan bayi. Terpaksa L dan Zain menyimpannya. Zain cuba nak goda El tapi kena tampar sebijik..haha



Hadi menasihatkan Zain supaya tidak menyentuh El jika ada niat nak bercerai. 
Zain menolak cadangan Hadi. Hadi ni sukakan El ke?

El pula minta nasihat Zehra utk goda Zain. Bukan main lagi El dress up.Namun, Zain balik lambat.sampai tertido El tunggu.
Zain: nak pergi mana sampai pakai gincu bagai. Tunggu BF
El: Tunggu suami
Zain: Jauh pergi( Lama tido la tu)
El: Transit kat Bangkok
(suka dailog diorang..hehe)
El sungguh-sungguh nak pikat hati Zain. Sampai belajar masak kat rumah Mummy Zain.Kagum Zain bila masakan El sedap buat kali pertama.Zain dah berbunga-bunga cinta. Namun, Hadi mengingatkan Zain supaya jangan lupakan Sofia(dia tak percaya perempuan macam El)
eh, Hadi tahu ke rahsia El?
pagi-pagi lagi Zain dah masak(nak lawan El la tu)
Wow..Zain masak kek sempena ulantahun perkahwinan ke 30 hari...
Tapi rasanya masin, pahit.haha

Zain dan El meluangkan masa bersama-sama. 
Muka abang sebijik macam ET
Muka macam ET suami siapa
Suami pretty zinta.perasan ye El.
Zain ternampak El berborak dengan Hadi. Hadi cuba menghasut El.
tak suka betul dgn Hadi nie

El mengadu kat Mama, yang Zain banyak songeh.Mama gembira bila adik bahagia(dalam hati El-kami berlakon je Ma,)Papa dan Zakwan tak percaya yang adik bahagia.
Zain jeles lagi.El kena marah lagi dengan Zain.

nak tergelak bila Zain jeles dengan mamat Korea- Lee Min Ho
siapa mamat cina tu,kat mana dia tinggal,abang tak suka el contact dia lagi..
Haloo,Zain, Lee Min Ho tak kenal pun El...haha
Zain beritahu Hadi yang dia akan berterus-terang dgn El. Hadi jadi tukang hasut lagi.ish..betul ke dia takde lover?
Zain serba salah. El risau yang Zain akan menceraikannya.
Gambar kredit to Suhanmovies

6 comments:

  1. memang kelakar la diorang ni
    boleh pulak zain jeles dgn pelakon korea

    ReplyDelete
  2. dah terjebak dengan drama ni pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. seronok citer ni..rase msuk dlm tv

    ReplyDelete
  4. this movie is funny...i like to watch this story

    ReplyDelete
  5. Mami rasa hadi pun dah suka kat L.. Tu yg dia mghasut... Cuba dengar balik ayat2 dia..

    ReplyDelete
  6. btol tu,rsenye hadi tu sukakn el la,sbb cara dia pndng el mse first time tgk el tu lain mcm je,lgipn dia slalu hasut zain dgn cdgn yg bkn-bkn,,spatutnya sbagai kwn kena la bgi smngt ckit dkt zain tu kn..ish3...

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq