Tuesday, January 8, 2013

Setia Hujung Nyawa episode 10




El bertanyakan yang mana satu barang istimewa antara kasut dan selendang. Bila Zain pilih kasut,El marah sebab El tahu Zain masih tak dapat lupakan sofea. Zain takde cara lain untuk pujuk El. Kasut yang pertemukan dia dengan makcik.

Mama gembira El bahagia. Zain mula merancang utk berbulan madu. El mula beri pelbagai alasan utk mengelak.

Hadi ganggu Zain lagi. Ajak keluar. sampai Zain cakap kat Hadi-ko carila isteri
Hadi mula cemburu,dia akan pastikan Zain tak akan bahagia.macm ni ke kawan baik.

memang devil pun hadi ni.
Yang Zain pun satu,semua nak cerita kat Hadi buatpe!!

 Zain dan El meraikan makan malam istimewa.
Tetiba El terjatuh tangga. El keguguran. Zain kecewa,marah,sedih,isterinya yang tak pernah bersama keguguran.
tisu mana tisu.huhu
Zain yang bengang,apa lagi carikawan baik dia Hadi.Zain bagitahu rahsia El pada Hadi. Aduyai,nanti hadi le yang bagitau pada Mama Zain.Abah yang tak tahu apa2, marahkan Zain -lari dari tanggungjawab, Mama dan El cuba pertahankan Zain.Rupa-rupanya El tak tahu yang dia hamil.Mama rahsiakan daripadanya.El terkejut.

Gempaq

dah dapat jawapan siapa anak dlm kandungan el...bukan anak hadi...anak ikhram..

Gambar kredit to Suhan Movies





24 comments:

  1. bila??mcm mana mengandungkan anak hadi pulak??pening??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila el dgn hadi pun pening
      apatah lagi el mengandung anak hadi..
      kita tunggu jela

      Delete
    2. kita pun tgh pening..anak hadi ke anak ikhram

      Delete
  2. Replies
    1. kita tunggu sampai masa
      suhanmovies yang bgtau

      Delete
  3. dia mngandung anak hadi 2 rela ke paksa

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah baca balik novel..
      anak ikhram..secara rela

      Delete
  4. hadi tu penyibuk je...huhuhuh..dia yg nak kt el tu kot... :)

    ReplyDelete
  5. saya cari novel shn tapi tak ada.tak tahulah kisah sebenarnya.cerita dia memang best!!

    ReplyDelete
  6. Fara tq so much,td miss citer ni,sib baik jmpe blog awk. Tq :)

    ReplyDelete
  7. tak tengok lagi..huhu. tonton gila kejap kot. ahh zain dah tahu la ni? mesti El sedih giler kann?

    ReplyDelete
  8. Nih la jadinya bila siemak yg lebih takut malu pada pandnagan ornag ramai dari takut pada Allah SWT...patutnya bila aje emak El arituh tau anak dia El dah preggy patutnya tanyalah kat anak tuh, sape punya or atleast dlm citer nih siEl tuh mungkin naif sikit sebab budak2 lagi( tapi budak tak budak dah buat benda tuh dgn siIkram ) atleast bole confront dgn Ikram, lagipun IKram tuh kan abg kawan baik El, Zehra...nih tidak nak tutup malu terus setuju bagi kawin dgn Zain... mak El igt bila dah kawin tuh dornag mestilah ehem2 then tercoverlah kalau El mengamdong..sekali dornag belum lagi bersama walaupun dah sebulan kawin...kuasa Allah kalau nak tunjuk sekejap aje....lagi satu mak El nih tau atau tak yg pompuan yg mengandong mana sah kalau menikah ..katakanlah siEl dgn Zain tuh ehem2..aduyai..dah kira zina sehinggalah anak lahir dan wajib menikah sekali lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. One, i agree with u.. cam pelik camaner buleh termengandung tapi bila dah kawin cam innocent giler.. konfius tul la... ok saya tak baca buku ni.. tu yg tak paham tu.. idak plak mak dia marah kat anak dia.. sayang anak le tu...

      Delete
    2. lalalalalalaa...i think siEl tuh termengandong walaupun buat sekali aje dgn Ikram tuh sebab El mmg syok dengan Ikram(abg Zehra, kawan baik dia)..saya pun xbaca novel citer nih tapi masa episode brape entah xsilap saya satu malam tuh, mak El sepatutnya fetch El dari rumah Zehra but then, mak El xdpt dtg dan lewat, thus, abg Zehra, Ikram yg antarkan El balik, namun sebelum antar balik dia ambik kesempatan ehem2 dgn El. El setuju sebab masa tuh Ikram tuh tanya samada El sayang kat dia atau tidak dan tanya sanggup buat apa saj aor not..tuh yg dorang ehem2.. sekali aje terus termengandong...

      Delete
    3. ye betul....dia innocent giler dgn Zain bila dah kawin dan takut2 tuh sebab kan dia xkenal siZain dan mak dia yg suh jugak2 kawin dgn harapan mak dia ingat boleh arr tutup malu sebab mak dia rase tentulah El dgn Zain akan terus bersama cam pengantin baru biasanya.

      Delete
    4. setuju dengan one
      tapi realiti masyarakat banyak macam ni.moga drama ni jadi pengajaran.. jangan nak tutup malu je kahwin
      tak fikir bagi pihak suami.Malu pada Allah lebih baik drpd manusia.

      Delete
    5. one & fara, realiti masyarakat sekarang mmg cenggini yer.. ooo.. outdated nya pemikiran ku.. dalam innocent terbuat dan tak tau ker nanti buleh termengandung??.. huhuuhuu.. ikhram sapa pelakonnye ye??

      Delete
  9. siapa yang lelaki yang nyanyi lagu ni. bukan last minite-maafkan aku or nubhan. lagi satu tu...yg ayat dia 'cinta engaku jngan pergi....setia hujung nyawa...'

    ReplyDelete

yang tukang komen.terima kasih banyak2.mohon diletak nama