Thursday, January 24, 2013

Episode akhir Setia Hujung Nyawa (episode 28)


Zain dan El cuba jumpa senyap2 di resort. Mummy tak sangka Eriza suka clubbing. Baru tahu bakal menantu pilihan dia macam mana..
Hampir luruh jantung Zain bila El hampir jatuh.Zain ni memang nak kena.


Zain terlihat kelibat Ekin-kekasih lamanya dulu. Yang jugak gadis yang dinodai dulu.Zain bertanya adakah suami Ekin menerimanya.Ekin menjawab - ya dia terima dengan baik,walaupun isterinya pernah dinodai.Zain memohon maaf pada Ekin. Mummy terdengar perbualan Zain dan Ekin. Mummy pengsan.




Mummy bertanyakan hal sebenar antara Zain dan Ekin.Zain mengakui kesilapannya. Mummy terkesima. Tak sangka anak yang disangka suci dan bertanggungjawab melakukan perkara terkutuk itu. Sukar utk mempercayainya,

Hadi call Eriza,kata sakit tenat.Eriza gi jumpa Hadi.Kata nak bertanggungjawab. Eriza tahu ni semua plan Hadi nak bekerja di syarikat Eriza.Hampeh,konon insaf rupanya berlakon je.

Datin Adibah memohon maaf pada Haliza.Dia menceritakan tentang rancangan yang menemukan Zain dan Eriza hingga apa yang berlaku kini.Namun tidak diceritakan tentang kisah silam Zain dengan Ekin pada Haliza, Ersalina mahupun suaminya. Kini fahamlah dia bagaimana perasaan yang dialami Haliza yang menyimpan rahsia El pada suaminya.
Bertahun-tahun Zain menyimpan rahsia,diketahui juga olehnya.Gerak hati ibu membuatkannya tahu tentang rahsia itu.
Biarlah El tidak mengetahui agar kasih sayang El dan Zain terus mekar selamanya.

Ikram berjumpa dengan Zain untuk serahkan bukti plan Hady.Zain terkejut. Ikram mohon kebenaran utk jumpa El. Ikram berjumpa dengan El dan beri hadiah terakhir kepada El.El sedih. Ikram kata- dia mahu ke Gaza.berjihad

Hady datang kerumah Datin.Konon nak beri bukti. Tapi bila Hady tunjukkan bukti, Zain keluar tunjukkan bukti yang Ikram beri padanya. Datin terkejut. Hady cuba menafikan. Namun Datin tak percaya.
Hady cuba balas dendam dengan melanggar Eriza.Mujur takde apa-apa.Kelakar masa ini,bila Zain kata dia tak buat apa2.

Zain berjanji pada Ersalina yang dia akan setia disisi isterinya. Menjadi Bapa yang hebat pada anaknya yang bakal lahir dan suami yang unggul pada Ersalina Imani. Cintanya hingga ke hujung nyawa.
Happy ending..
Romantic Dinner

Dah habis dah shooting.



17 comments:

  1. ala sy xbaca nvel nie pon so xtau jln cter cmne..tau pon bdsarkan sinopsis dr blog admya.xsyok la klu die xikot mcm yg sinopsis admya blog bg tu..skrg da mkin melampau ZAIN kenakan EL..bilanya dorg nie nk ok blik mcm dlu2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak dekat ending baru happy balik
      huhu

      Delete
    2. lmbt la ni pon tgal bpe episod lg je..bhgia nya tak pon..

      Delete
    3. huh!hebat nyer,,,,,

      Delete
  2. kiranya at last el pilih zain kn?

    ReplyDelete
  3. Ade musim kedua pulak..la nii???

    ReplyDelete
  4. Crta yg best..setia hjg nyawa 100% best..sya suka tengok amar asyraf n nelydia senrose..just like a sweet couple..wlaupun tk bcouple..moga dia org dgndingkn lgi utk drama or filem akn dtg..:-)

    ReplyDelete
  5. best oww cerita nie..rugi u all yg x tgok dri mula episod...i x pernah trtgl 1 episod pun cerita nie ...syabas drama skrg semangkin mngikut cita rasa penonton ...syabasss...

    ReplyDelete
  6. Kenapa dgn zehra dlm episode 27? Tak faham scene dia dgn hadi,,,mula di luar, kemudian fi rumah , kemudian lengan dia lebam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu sy pon xphm time zehra gn hady tu?kpe gn zehra..hady rogol die ke???jahat betoi hady tu..xde plak tjuk blasan kat hady even da episod akhir..

      Delete
  7. drama yg best utk permulaan tahun 2013.. :)
    terrrrbaikkk.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cta yg paling best!!!!hahahaa....epy ending tu....haha...zain & el so sweet...

      Delete
  8. dah xde lagi SHN..huhu..pasti merindui..lakonan pelakonnya yg sangat santai..ada chemistry hero n heroin..:-)

    ReplyDelete
  9. SAYA HARAP ADA MUSIM KEDUA

    ReplyDelete

senang je nak komen.pastikan ada nama ye