Tuesday, November 20, 2012

Adam dan Hawa episode 51


update online video dan download link

Friendly reminder. Tarik nafas dalam-dalam sebelum baca..hehe
take out with credit ye..Penat nak taip ni
Am kan ade lesen.. masuk je laaaaa... Ayat-ayat cinta kasi taruk...


Am akan sampai pukul 9 pagi.Tinggal beberapa minit sahaja lagi aku masih belum bersiap sepenuhnya.
Hon kereta Am kedengaran,mengisyaratkan pada aku bahawa dia sudah berada di depan rumah,Aku bergegas di depan pintu.
Sekejap!, aku menjerit,mengisyaratkan dia tunggu sebentar.
Bertapa terkejutnya aku,melihat Am sedang duduk di ruang tamu sambil membaca surat khabar miliknya.

" Siapa suruh masuk?jerkahku marah dan terkejut.Baik Am keluar sekarang,nanti jiran nampak,Ain yang susah.

Am tersengih memandangku"Susah apa?tkut kena tangkap lagi ke?kita kan dah kahwin,nak takut kena tangkap apa pulak. Aku serba salah.Tolonglah keluar,Bukan Am yang tinggal sini,nanti Ain dan Azie yang susah.
Aku bergegas masuk ke bilik dan mengunci pintu.
" Dia suami kau Ain..."bisik satu suara,menyedarkan aku yang dia berhak berada di situ.
Aku merenung diri di cermin sambil menyikat rambut,Tiba-tiba ada sentuhan lembut dibahu ku.

Terkejut,aku terus berpaling.Tambah terkejut,aku sedang berdiri bertentangan dengan Am
"Berani Am masuk bilik Ain"!marahku. Dia diam,pandangannya redup
"How did you get in?How did you get into my room?marahku.
Bibirnya mengukir senyuman.Kemudian tangan diangkat dan kelihatan anak kunci di tangannya.
Lain kali,jangan tinggalkan kunci depan pintu,Lepas guna simpan,Kalau tinggal macam ni,sesiapa pun boleh masuk.
Silap aku?
Am!Dia melarikan anak kunci yang dipegang.Jika aku bergelut dapatkan kunci itu,pasti kami bersentuhan.Aku melangkah setapak ke belakang.Aku cuba menjauhkan diri daripadanya.Namun sejauh mana,aku mampu lari dari bilik kecil ini.

Dia mehulurkan tangan."it only takes a while" Aku menggeleng.Perasaanku semakin kalut
" Am takkan buat sesuatu yang Ain tak suka.Remember,you hate me,Am takkan tambah benci Ain pada Am lagi,bisiknya perlahan penuh romantis
"i love you"Am takkan sakitkan hati Ain lagi,ucapnya bersungguh-sungguh.
Pujukannya itu bagaikan satu kunci melepaskan benteng kebencianku terhadapnya selama ini.Rasa takut,marah mula lenyap perlahan-lahan.Dalam sekelip mata,aku sudah berada di dalam pelukan Am.
" Ini isteri Am,bisiknya
Ya,Ain tak secantik perempuan lain,"
"Lapan tahun mendewasakan kecantikan Ain,Ain sudah cukup cantik di mata Am.Kan lebih baik cantik di mata suami daripada untuk menunjuk0nunjuk pada orang ramai?
Aku hanyut dengan kata-kata itu.Apa yang aku lihat di cermin adalah wajanya yang penuh kasih sayang.
Tiba-tiba dia menyentuh perutku.
Sekarang kosong,tak berisi,Tapi suatu hari nanti Am janji yang anak kita akan berada di sini.Anak kita akan membesar dalam rahim Ain dan Ain akan jaganya sampai dia lahir nanti.Itulah anak kita berdua.
Aku menarik nafas sedalam-dalamnya.Menenagkan perasaan yang dilanda badai asmara yang cukup mendalam terhadap lelaki yang memelukku ini.
Dia suami kau Ain,lupakan peristiwa pahit itu.Am sudah banyak berubah,
Apa air mata ini sayang?bisik Am.
Aku cuba menahan perasaan.
Am menyeka air mataku perlahan  tapi penuh kasih sayang






"Boleh Am peluk Ain?Hanya sesaat dua ni?Am merenung ke dasar hatiku.Akhirnya dia tersenyum.Ya dia benar-benar gembira dengan permintaanku
" Peluk lama-lama pun tak apa. I'm hee at you command,kata Am
Dan dalam dakapannya,aku menangis bahagia.

Cukup-cukup senyum sorang2 tu,nanti orang ingat lain pulak^_^

Susah betul nak taip bab ni,banyak sangat feeling romantis gitu.

Aaron aziz dalam Fearfactor MY

online video
 hotfile
cyber
zippyshare


13 comments:

  1. tak sabar nak tengok malam ni
    thanks sis

    ReplyDelete
  2. boleh buat jiwa kacau ni..haha

    ReplyDelete
  3. Nanti kenapa lah si Johan tu macam jahat je nak suruh mak dia pinang isteri orang, supaya mak dia tahu peribadi Ain ke. Kesian kat Azie, dia tu happy go lucky dan gembira tengok dia dah berbaik dengan Ain. Kalau di dunia ni ada orang macam Johan, mesti adakan porak peranda rumah tangga orang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya johan nak bagi ain n family dia malu sbb tu dia nak juga mak dia pinang ain (balas dendam)..

      Delete
    2. memang saja johan tu.
      boleh pulak suruh ibu dia cuba-cuba meminang
      dia kan dah tahu status ain!

      Delete
  4. adik fara, sekali, tu ujung-ujung.. pastu sambung kamis.. huwaaaa!!!! anti klimaks tul !! benci..!!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya macam ya
      jangan dia tayang minggu depan sudah
      lagi haru

      Delete
  5. adoh..x sabar nya nak tnggu scene ni..x pasal2 aku gelak sorang2..
    best nya..romantik abis ar..akhirnya lembut gak la hati ain ni...
    hope this week la...

    ReplyDelete
  6. tak sabar nak nunggu kul 10 mlm ni.. lg 5 jam lebih kurang..
    tp akan ada ke scene yg pegang peyut tu, scene mintak peluk tu..
    confirm die hard fans adam & hawa dah tak senang duduk nak nunggu mlm nnt..
    jangan dia potong masa nak klimaks.. mau ada yg baling kerusi nnt.. he he he - Along -

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaupun tak semua babak dalam novel episode kali ni
      divisualkan
      dah cukup buat fans happy

      Delete
  7. sis fara zippyshare plz...

    ReplyDelete
  8. salam..sis fara...cyber plz...hohoho

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

terima kasih atas komen uolls. bila nak komen pilih name/url. kemudian letak nama. beri kerjasama ye.