Thursday, August 2, 2012

Finale Dejavu Di Kinabalu 2- Ammar kahwin dengan Nadira

Pelbagai komen diberikan untuk ending Dejavu di Kinabalu.Bagi peminat Ammar,ramai yang tak puas hati ending Nadira dengan Bazli.Tapi apa kata kita tengok ending ke 2 DDK jika Ammar menang vote.
TV3 dah tayangkan ending ke 2 - Ammar kahwin dengan Nadira.
Babak depan masih sama,cuma time nikah je betukar Pengantin. Ingat tak babak Bazli kejar Ammar masa Ammar dalam Teksi(time tu Bazli nak serahkan cincin pada Ammar.)
Di Rumah, Ammar datang .memakai baju Melayu.Nadira terkejut.Kemudian Bazli muncul.
Bazli berkorban lagi untuk Nadira dengan menyerahkan Nadira kepada Ammar
Bazli kata inilah pengorbanan terakhir dia pada Nadira, sebab dia tau Nadira cintakan Ammar bukan dirinya.
Ammar pun mengaku dia memang sayangkan Nadira dan akan jaga Nadira hingga sehingga dia nafasnya yang terakhir.

sorry,gambar tak berapa cantik

 Amar sarungkan cincin ke jari Nadira


Frust je Bazli


Lepas tu Ammar dokong Nadira bawa ke hotel tempat diorang buat hiasan katil impian bulan madu tu,
Nadira minta Ammar nyanyikan lagu Butterfly tu lepas tu,

 Nadira terlelap tak sedarkan diri.


Rupanya,Nadira meninggal duni di hari pernikahan mereka.


Bila difikirkan balik,nasib baik Bazli menang, at least tak la double frust bila tengok ending Ammar.huhu.Sebab kesudahannya Ammar pasti lagi sedih kehilangan Nadira.Lepas Inara,pastu Nadira pulak. 

Why Nadira dengan Ammar perlu sad ending.?

8 comments:

  1. sebab dah ditakdirkan bila dira dgn ammar dira mati..bila dira dgn bazli tidak sb die da jji nk jd isteri yg baik tuk bazli,nk tebus kesalahan,tgk sj ending dgn bazli sgop wt ape sj tuk dira asalkan dira slmat n transplan lg skali..pd pndpt sy la

    ReplyDelete
  2. betul jgk,klu ending dgn ammar lg frust 3 kali ganda,,hehe . tapi tak adil jgk bazli tak minta maaf dekat tira scare berdepan,kesian die jadi gila,,kisah die ngn tira pun tergantung mcm tu je,,huhu..
    -just pendpt-

    ReplyDelete
  3. prefer.2nd ending yg di vote.. cuma.tak puas hati tira tergantung.mcm itu. kena kekalkan bazli dan.dira sb cinta suci yg byk.pengorbanan.itu lbh layak menang dan.dipertahankan. nadira pasti akan cintakn suami yg begitu loving dn caring akhirnya.apalagi yg wanita harapkn selain itu kan. takkn at last dira nk cerai gan.bazli hanya kerana mengejar cinta yg sdh jadi.lampau. jgn.ajar peminat curang pulak. peaceeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.tertanya jugak kenapa watak tira diwujudkan kalau takde kesudahan.

      Delete
  4. still suka ammar dgn dira....sebab logik kalau dira mati cuz dira dah teruk sngt.sedih kot tuk ammar.baik dira mati dari dira dgn org lain.....huhu.cuma pendapat je....

    ReplyDelete
  5. kalo second ending menunjukkan kesengalan gatal dira... sbbnyer.... memula ngan bazli, pastu ngan ammar, nk bazli balik, pastu ammar balik... x reti blajar ke.... mana org x mual... so sape suka ending ammar sengal. hahhaa

    ReplyDelete
  6. Sepanjang crita ni hanyalah dejavu... Kesimpulannya, mimpi nadira semasa koma... Ending mcm mn pun dia tetap mengalami dejavu... Sebab tu ada ending yg diorg jmpa kt airport... Then rsa mcm masing2 penah brjmpa... Ms 2 jgk dia blum kawen dgn bazli pun... Pengarah sj nk korg pilih nk ending nadira kawen dgn sape... Terpulang korg la nk sape.. At laat yg pasti dia mengalami dejavu di kinabalu

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq