Gong Palace Lockheart 8tv



Lama tak tengok drama  China,dulu selalu gak tengok,tapi sekarang dah tak berapa best terus tengok drama Melayu(i love watch all drama regardless their language- janji best).
Minggu ni,Seindah Sakura agak bosan,jadi time iklan tukar channel,tertukar channel 8tv.Sekali tengok terus suka..hihi...






Sekarang ni drama genre time-travel time tengah popular. Baru je lepas tengok Rooftop Prince(korean drama),ni tengok drama Palace. 
Drama palace ni mengisahkan seorang gadis Qing Chuan yang sukakan sejarah dari zaman sekarang tetiba je "travel" ke zaman Dinasti Qing.Di sana, dia menjadi dayang kepada Gundik Xin  Pin. Melalui masa sukar apabila sering dibuli oleh putera raja ke 8.Namun dari benci bertukar cinta,Putera raja ke 8 telah jatuh cinta kpd Qing Chuan.Pada masa yang sama, Putera raja ke 4 yang sememangnya bakal  menjadi Maharaja mengikut Sejarah)sering membantu dan menyokong Qing Chuan. Berlaku cinta tiga segi antara mereka.Kesukaran hidup di zaman Dinasti yang dipenuhi dengan politik dan pergolakan dalaman istana.Namun dengan kebijaksanaan dan pengetahuannya tentang sejarah membantu Qing Chuan  terus bertahan dalam istana. Dia menyedari kehidupan istana ternyata berbeza tidak seperti yang ditulis dalam buku sejarah.Siapa pilihan Qing Chuan?Bakal maharaja(putera raja ke 4 atau putera kecoh yang cintainya(putera raja ke lapan)?. dan Dapatkah dia kembali ke zaman moden.


Tengok drama sebab memang suka tengok drama puteri-putera raja...hehe
Drama ni memang best sebab kelakar dan tak terlalu serius. jom tengok drama ni jam 7-8 malam di 8tv,jumlah episode 35.  Plotline drama ni macam meteor garden.






who will win qing chuan heart?
cr:alice shen


obviously,you all can guess who will qing chuan end up with..tapi putera raja ke lapan yang datang ke zaman moden..


Yang Mi and Feng Shao Feng




jom tengok blopper



zaman dinasti dah ada paip?



yang ni memang tak boleh tahan...orang moden di dinasti -itulah leka main phone

dari tangan kanan tukar ke tangan kiri

ehh...air con?hehe



yang ni paling best, fake baby is shown..hehe


credit as tagged in photos

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...