Drama Novel manisnya cinta


Judul : Manisnya Cinta
Arahan: Bernard Cauly

update: novel ini akan difilemkan pulak

Sinopsis:

APAKAH nilai sebuah cinta bagi seorang gadis berlesung pipit bernama Ifti Liyana?

Sejak bertahun-tahun, sayangnya pada Fredo tidak pernah melimpah. Nalurinya sentiasa menidakkan, benarkah mereka bercinta? Akhirnya, mereka kian jauh dan lelaki itu membawa haluan sendiri. Dia sendiri pasrah!

Namun, pandang pertamanya dengan Nazmi, memutikkan perasaan yang aneh. Lelaki itu yang sekejap ada dan hilang seperti menyeru-nyeru semangatnya. Dirinya ibarat mengejar bayang-bayang. Namun, keegoannya sering kali menepis kata hatinya. Tetapi bagaimana dengan rindu yang sarat ini?

Berbolak-balik rasa hatinya. Antara keinginan untuk menyayangi dengan rasa pesimis terhadap kejujuran seorang lelaki. Dalam benci ada rindu, dalam sayang dia jadi keliru, apakah Nazmi benar-benar setia pada yang satu?

Ah... sukarnya melafazkan kata maaf bila prasangka hampir meleburkan sebuah impian. Ifti Liyana akhirnya akur, cemburu buta dan hipokrit bukanlah sifat terpuji. Dia mengakui, Nazmi lelaki sejati yang diimpikan selama ini
.

admya-  erm...siapa ye yang sesuai pegang watak Nazim( pilot yang handsome tue)Tak nak Aaron Aziz- sebab dia akan jadi pilot gak dalam adam dan hawa.
Fahrin atau Beto Kusyairi ok kut...hehe


Fahrin or

Beto Kusyairi

Comments

  1. beto sesuai..hehe..cite ni ble n kat channel bpe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lagi tapi may be astro citra

      Delete
  2. Ermm..i think Fizo Omar lg best,,heroin try bg kt Neelofa..wahahaha..~

    ReplyDelete
  3. Pastinya penerbit global station akan pilih NADIYA NISSA jadi heroin lagi dan akan digandingkan denhan hero kacak dan tampan walaupun NADIYA NISSA adalah heroin psling hodoh sekali di Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anti betul awak ye dengan Nadia Nissa
      tak baik cakap orang macam tu

      Delete
    2. cakap orang hodoh...cehh....cantik no ke kamu tu...

      Delete
    3. Kalo ayu raudhah lagi best

      Delete
  4. nadiya nissa ok la pegang watak hawa... dan dia x hodoh dia natural beauty la... dan TOLONGLAHHHH jgn bg dekat NEELOFA sb xda bakat langsung setakat gedik n tayang body jeee..... eeee yekkkk

    ReplyDelete
  5. saya suka kalu bg dekat nazim othman dan fazura untuk terajui watak nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai nak fazura pegang watak ifti liyana.harap produser baca post ni

      Delete
    2. Yes ...fazura pun best jugak.

      Delete
  6. ala...xkshlh sapa pelakonya....sukati pengarahlh..hehehehe

    ReplyDelete
  7. dengar cerita watak Ifti Liyana dibawak oleh Siti Saleha ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sesuai siti saleha yg pgg watak ifti liyana..better lagi FAZURA yg pgg watak tu..skli hero nazim othman hehe..

      Delete
  8. dah kuar dlm bi-pop,hero dan heroinnya

    ReplyDelete
  9. sepatutnya penulis novel ni ambik Nadiya Nisaa jadi Ifti Liyana Nadiya Nisaa kan heroin paling hebat dan paling cantik jelita sekali kat Malaysia......

    ReplyDelete
  10. apa kata hero ambil nazim othman ...... sesuai juga

    ReplyDelete
  11. Heroin fazura.hero shaheizy sam...tv3 april ni..slot lestary

    ReplyDelete
  12. hero dan heroin Shaheizy sam n fazura..bukan drama tp filem...tgh shooting skrg nie

    ReplyDelete
  13. fahrin.sesuaii bawa watak nazmi.hhehe

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Mungkin pengarah boleh belajar membikin drama atau filem yang diadaptasi dari novel tanpa terlalu lari jalan ceritanya seperti Laskar pelangi. Memang la bukan semua boleh dibawa ke filem seperti adegan kapal terbang dalam manisnya cintayang tentunya menelan belanja tinggi tapi jangan hingga tersasar.

    ReplyDelete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...