Cinta Buat Emelda episode 18

Episode 18



Tiba-tiba dia rasa terlalu merindui ibunya. Dan tanpa berfikir panjang, Emelda terus memandu pulang ke rumah ibunya. Dia tahu yang dia amat memerlukan sokongan ibunya untuk meneruskan kehidupannya itu.


Sekembalinya Emelda dari rumah ibunya dia bertembung lagi dengan bekas teman lelaki Emira, iaitu Nazri. Dan sebenarnya itu bukanlah kali pertama mereka berjumpa. Nazri tidak mahu mempercayainya apabila Emelda memberitahunya yang dia adalah Emelda dan

bukannya Emira yang di sangkakannya. Nazri ni tambah masalah Emel je la Monkey Winks
Aril cemburu melihat Nazri dengan Emelda.


Aril pergi memancing bersama Papa,sambil mendengar kenangan Emelda dan Emira.Kata-kata papa menyebabkan Aril rasa bersalah.Rasa kesal yang bertandang di hatinya bila mengenangkan perbuatan kasarnya terhadap Emelda.


Lagu dalam episode 18:
  • Yovie dan The Nuno -Janji suci
  • Putih- Bersamamu( babak Aril baca nota dari Emel yg Dania rindu pada Aril)
  • Opick - Rapuh(babak papa imbas kematian emira)

Comments

  1. salam..episode ni sy ade dengar lgi stu lgu tp tak bpe jelas lah,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah update dalam post
      lagu bersamamu-putih

      Delete
    2. ye btul lagu tu,,hehe.. thanks ye :)

      Delete
  2. salam..sy nak tau lagu last masa emelda baca diari..n aril tulis.."SAYA DAH BALIK" n keluar lagu ending tu..lagu apa ye..??tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu Penghujung Cinta by Pasha and Adelia
      boleh tengok pada post Koleksi lagu Cinta Buat Emelda

      Delete
  3. ops...sorry ye...lupa nak jawab salam...
    Walaikummussalam waramatullah..(^_^)

    ReplyDelete
  4. saya nak tnya, tahu tak lagu apa yg dlm cerita ni suara dia mcm opick (klu tak silap dia mmg opick la), dia lagu ketuhanan. byk sebut Allah Allah. Tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear suhaida,
      saya rasa lagu yg awak maksudkan tu lagu wali band - Ya Allah

      Delete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...