Lagu tema Cinta Buat Emelda episode 2



Oleh kerana,setiap episode CBE( cinta buat emelda) ada banyak lagu,jadi saya buat post mengikut episode.Maaf jika tak semua lagu tersenarai...Cepat sangat!Kalau korang boleh suggest lagi baik.Thanks

Episode 2 Cinta Buat Emelda:
Sejak berjumpa Emelda,Aeril sering teringat Emira.Dia seakan mengenali Emelda.


  • ST 12 - Kebesaranmu download
  • kalau korang perasan lagu ini akan keluar bila babak emelda dan aril fatah

Kau tempatku mengadu hati
Pemberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
Mencintai-Mu sejati
Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Lihat di langit kesempurnaan hadir-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup
Reff:
Allahu Akbar Maha besar
Memuja-Mu begitu indah
Selalu Kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan
Back to Reff 4x
Kebesaran-Mu Tuhan

Jauh melangkah berharap meniti waktu berlalu

Jauh berjalan lewati berjuta warna kehidupan

Tanpa sadari dalam cermin wajah ini

Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
*Allah bukalah hatiku

bimbing dijalan terangMu

selamatkanlah jiwa yang gelap dlm cahaya rahmatMu

Allah Kau Maha Cahaya beri petunjuk sang jiwa

Ampuni diri yang lelah kadang sesat ku melangkah
**Allah sang Maha Cahaya menerangi gelap jiwa

Allah sang Maha Penguasa padanya hati berserah
Begitu lirih tanpa sadar air ata menjadi saksi banyak waktu sia sia

Tanpa sadari dalam cermin wajah ini

Bertambah umurku dalam hidup yang smakin merapuh
kembali ke *
Allah terangi jiwaku

Allah beri petunjukMu
Allah bimbinglah hambaMu

Allah ampunilah aku



Ku tak berusaha sedarkanmu
Bahwa hanyalah diriku
Yang paling mencintaimu

Sampai nanti
Tapi tak pernah kamu mengerti
Tetap kamu ingin putus
Untuk lebih memilihnya
Daripada kamu memilih ku selama hidupmu
Reff:
Jangan sedih bila aku nanti
Dapatkan kekasih yang lain
Yang lebih sempurna dibanding kamu
Yang pasti ku lupa
Sungguh kamu pasti menyesali
Keputusanmu saat ini
Tuk meninggalkanku, melepaskanku
Yang tak mungkin lagi kembali
Tapi tak pernah kamu mengerti
Tetap kamu ingin putus
Untuk lebih memilihnya
Daripada kamu memilih ku selama hidupmu
Repeat reff [2x]


 

Comments

  1. AWAK..., BEST SANGAT LINK AWK NIII...MOHON IZIN FOR SHARE EHH...
    FROM : D'LIN SHAZ

    ReplyDelete
  2. Sis, nak cari lagu untuk episod 24/4/2012..lagu tu masa kematian Emira...thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tengok post cinta buat emelda episode 18
      http://admya.blogspot.com/2012/04/cinta-buat-emelda-episode-18.html

      Delete

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...