Sunday, November 29, 2015

Rahsia Pageview 20k Sehari


Assalammualaikum,
Hi pembaca admya@blogpot sekalian.

Nampaknya, tahun ini adalah tahun rezeki buat admya. Ramai tertanya  apa rahsia admya hingga boleh dapat unique view antara 10 ribu hingga 13 ribu sehari. Admya sendiri tak percaya.
Kalau tengok ranking memang blog ni jauh nak kejar blogger terkenal yang lain. Namun, alhamdullilah. blog admya tetap maintain dengan pageview yang baik setiap hari.

Admya tidaklah pakar sangat dalam dunia blogger ni, tapi harapnya ilmu yang sedikit dapat memberi manfaat kepada blogger lain.

Tip tingkatkan traffic blog

  1. Keyword-Keyword atau kata carian mestilah menarik/ catchy dan sedang dicari pengguna internet. Contohnya TuananasMikael/ Kau Aku Kita. Kalau blog korang blog personal pun stil boleh menarik perhatian membaca. Cuba tengok  entry blog Fatinliyana. 
  2. Blogwalking- Rajin-rajin jengah blog orang lain,dan tinggalkan jejak anda di rumah mereka. Saling beri sokongan akan membantu kita. Cara tinggalkan jejak ialah memberi komen kepada setiap entry yang dibaca.So korang pun boleh buat di blog admya. InsyaAllah, admya akan melawat balik ke blog korang.
  3.  Dirujuk oleh blogger lain. Salah satu kebaikannya adalah apabila blogger lain letak link blog anda di blog mereka. Secara tak langsung, ia membantu menaikkan trafik blog anda. Terima kasih kepada duniacikakak kerana bantu promosi blog admya. 
  4.  Sediakan Link ke Entry yang lain dalam blog anda. Contohnya seperti gambar di bawah ini. Pada akhir setiap entry, admya sediakan link lagi menarik di sini,untuk menarik perhatian membaca entry lain di page kita.Jadi ia boleh tingkatkan page view anda


5. Kongsi link blog anda di media sosial yang lain. Admya selalu letakkan link blog di Fb,instagram,twitter supaya boleh meluaskan geografi pembaca yang bakal mengunjungi blog admya.

ok.harap tip di atas membantu blogger yang lain. Jutaan terima kasih kepada pembaca sekalian,Tanpa kalian, admya takkan berada di tahap ini sekarang,. Teruskan sokongan dengan mengunjungi blog admya dan tinggalkan  komen supaya admya kenal siapa anda.

teruskan bersama admya. thanks a lot kepada follower admya http://spongeypatty.blogspot.my/,http://nurulnadhirahnorsalim.blogspot.my/, viera, kak cempaka@rohani(where are you,..lama tak nampak),dieja harun, muhamad fahman

8 comments:

  1. yg no 1 tu, baru ja cuba...memang pageviews naik mendadak....hee

    ReplyDelete
  2. tak buat blogwalking pon tape.. tapi jika ingin berkenalan dengan ramai blogger boleh gunakan cara blogwalking. Jika inginkan trafik yang banyak sila wujudkan entri yang selalu dicari para pelayar di engin carian. Selain itu kalau ada masa rajinkan diri untuk membaca tip2 berkaitan dengan SEO kerana ia amat berguna. Jika dilihat potensi blog ni memang terbaik sebab dapat mengalahkan blog2 yg lain dengan senang. Saya ceritakan berdasarkan pengalaman saya dalam bidang blogging.

    ReplyDelete
  3. Blog nie selalu sye nampak di girst page google.. tak heranla trafik mencanak-canak

    ReplyDelete
  4. terima kasih atas sokongan kalian

    ReplyDelete
  5. wah seronok dan terus excited nak naikkan traffic blog Iza juga.
    Thanks admya @ farah :)

    Blog Iza: www.syafrizajasmin.com

    ReplyDelete
  6. kipidap...jelesnya nanpak PV tinggi gitu..uv banyak cam tu

    ReplyDelete

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq