Wednesday, January 29, 2014

Ariana Rose Episode 19- Episode 20



Adam ingin berubah sebelum berumahtangga. Puan Sri Lisdania mula risau jika Adam tidak mahu berkahwin.

ep 19

Episode 20




Ariana dan Puan sri pergi ke butik pengantin untuk menempah baju pengantin.Tanpa  disedari ada seseorang mengintip mereka. Ketika ingin masuk rumah,ada seorang lelaki cuba mencederakan Ariana. Tangan harith cedera terkena Asid. Harith akhirnya meluahkan perasaannya pada Ariana.



Adam bersiap untuk pergi kerja.Dalam menuruni tangga,dia terpandang gambar famili dengan tunangnya. Dia kenal wanita yang dikeliling ayah dan ibunya.

Wednesday, January 15, 2014

Tutorial: Cara Daftar Churpchurp 2:0


Assalammualaikum,

Terima kasih kerana anda semua membantu admya menjana pendapatan melalui blog. Jadi dengan murah hatinya admya nak kongsikan tutorial baru churpchurp bagi versi ke 2. Jika anda masih ingat admya ada buat tutorial churpchurp.
Tapi disebabkan churpchurp telah bertukar ke versi 2,tercetuslah nak tutorial ni.Itupun atas permintaan korang gak.
Ada yang tak paham ye tutorial sebelum ni,jadi admya akan cuba tip yang simple dan mudah faham.Harap korang paham la.

Langkah 1:

1) Daftar kat sini


2) Churpchurp akan hantar email untuk activation,klik pada email tersebut.

3) Selepas aktifkan akaun,dan fulfill apa yang patut-

4)pastu buat ikut step di bawah:



Korang boleh post di Fb,twitter

note:
ada macam-macam reward

social share- korang boleh share kat twitter,fb
social seed- ada task tertentu kena buat,korang kena link dengan twitter, pastu kena buat ikut task yang diminta.
snap share- link dengan instagram.
korang kena snap pastu share.
ada lagi satu
campaign seed- hanya utk insan-insan terpilih je,huhu



SOALAN:
macam mana kita nak tahu,kita dapat duit?
1) lihat bahagian kanan atas.
Nampak tak current earning tu?itulah jumlah total yang korang dapat.Nampak sikit earning admya,sebab admya baru cash out.hehe


2)nak check duit yang masuk by hari,klik kat nama(cth:admyablogspotcom)klik pada manage account.


3) klik bahagian earning,korang boleh tengok earning history mengikut hari,so korang boleh tahu la,iklan yang mana paling banyak beri uolss income.
4) nak cash out?klik pada perkataan cash out. Mana ada? Nampak tak rm70.20 to cashout.Nanti bila dah cukup rm100.baru perkataan cash out muncul..hehe



5) nak tahu bila check  churp-churp sampai kat kita? check kat cashout history sebelah earning(rujuk no 3).akan keluar macam ni.kalau sent-maksudnya dorang dah post ke alamat rumah korang,kalau pending,belum la tu.
TAPI INGAT YE,DORANG AMBIK MASA 30 HARI UTK HANTAR CHECK TU.
Dinasihatkan cash out hujung bulan,jadi tak lama tunggu.Kalau status masih lagi pending.sabar ye,akan sampai ke rumah korang.
TAPI kalau status sent tapi tak terima check,contact balik churp-churp ye.


Harap ianya membantu korang.any problems,share di ruangan komen.

Kalau nak senang,nampak iklan churpchurp then klik untuk register





Sunday, January 12, 2014

Earning 8share awal 2014



Assalammualaikum, 
Alhamdullilah, tahun baru menjadi pembuka rezeki yang baik buat admya. Apa tidaknya, admya baru je cash out pendapatan 8share admya yang kini berjumlah RM213.00, berbanding kali pertama.
Siapa sangka kan!

Di kesempatan ini juga,saya ingin mengucakan jutaan terima kasih kepada semua pengunjung yang datang ke blog ini melalui enjin carian dan juga follower admya blogspot di facebook,Google dan sebagainya. Tanpa sokongan anda selama ini,mana mungkin blog admya boleh mencapai tahap ini.
Teruskan sokongan anda, dan nantikan Kuiz Arianarose yang kedua sebagai hadiah admya kepada sokongan anda.
Tahniah kepada pemenang.

Bagi yang menjana pendapatan  seperti admya. Jom kita daftar di sini

Saturday, January 11, 2014

Drama Aku ada Wali




Drama Kisah Cinta Ajaran Islam. Lakonan Zahiril Adzim  Siti Saleha dan ramai lagi.
Channel: TV al-Hijrah
Jumlah episode: 13
setiap selasa.10 malam


Setulus Kasih drama Maulidur Rasul





Bagi peminat Arja Lee dan Azlee Khairy nantikan drama khas sempena Maulidur Rasul


Ariana Rose episode 11 dan 12


update
Episode 11

Ariana menunaikan janjinya pada Harith untuk keluar makan sama,tapi malang sekali bagi Harith bila datingnya dengan Ariana diganggu Tengku Adam yang join sama. Harith menjemput Ariana ke majlis makan malam amal.

Ariana kelihatan sungguh cantik.Hati Harith berdebar melihat Ariana.

download ep 11

Episode 12

 Baju Ariana dilelong kepada Madam Cheah.Harith rasa cemburu pada Ramzul yang kelihatan cuba untuk memikat Ariana. Adam dilanda cemburu melihat Ramzul cuba mendekati Ariana. Adam pergi berjumpa Ariana dan berlaku satu insiden.Ariana memohon cuti untuk pulang ke Kampung.

download ep12


Ariana Rose episode 9 dan 10

Episode 9
Adam dan Ariana berbincang tentang projek amal mereka dan melawat rumah kanak-kanak oku bersama.Adam mencuri dengar perbualan Ariana dan ibunya apabila Datin Asra bertanyakan kalau -kalau yang menjawab itu teman lelakinya.Namun, Ariana menafikan.Ariana terpaksa belanja makan Tengku Adam sebagai balasan terima kasih kerana menolongnya.







Episode 10

Ariana dan Adam menyelamatkan Linda dari bapanya.  Linda diselamatkan dan ditempatkan di rumah perlindungan di Sabah.Hubungan Adam dan Ariana semakin rapat.Ariana cuba menafikan perasaannya terhadap Adam. Hari pertunangan Ariana semakin dekat.


download ep 10

admya:
Tengku Adam dah mula nak buli Ariana..hehe

Tuesday, January 7, 2014

Drama Bersiri Tuan Rumah Pembantu Rumah







Assalammualaikum,

Drama adaptasi novel Orkid edlyline -Tuan Rumah pembantu Rumah  di slot dramaady-Sabtu dan Ahad 6 ptg.Update ep 9


Cerekarama 2014


Assalammualaikum,
 Mana dia peminat cerekarama setiap sabtu? Khas buat anda,koleksi drama terbaik cerekarama 2014.

Ariana Rose episode 7 dan 8



update ep 8
Ariana risau lalu berjumpa doktor.Mujur dia tak pregnant. Dia pergi ke Majlis Makan Malam bersama anak yatim. Terkejut TAK bila nampak Ariana.Namun Ariana berlagak seperti tidak mengenalinya. TAK mengejar Ariana hingga ke parkir.Dia cuba melindungi diri dari adam.Selepas berjaya menyelamatkan dirii,Ariana bermalam di rumah kawannya Lailatul. Sementara itu, Tengku Muhkriz cuba untuk merisik Ariana di rumah keluarganya.Perbualan Ariana dan Faizal membuat Adam rasa cemburu.Dia memang tahu cara lelaki hendak menggoda Adam!





download ep 7
download ep 8

update 14/3/2014

Saturday, January 4, 2014

Cerekama: Sekali Sayang






Beto Kusyairy ada.haruslah tonton!Nantikan di cerekarama malam ini.

Ariana Rose episode 5 dan 6

Ariana menyesali dan menangisi perbuatannya. Namun nasi dah jadi bubur.Adam pula menyalahkan Ariana,katanya Ariana yang memulakan permainan ini.Kalau lah Ariana tidak menipu,pasti ini tidak terjadi.

Thursday, January 2, 2014

Ariana Rose episode 3 dan 4


Ariana Rose diculik oleh Tengku Adam Kamil dan di bawa ke sebuah villa di Cameron Highland.