Thursday, April 17, 2014

Gaya Tudung Bawal Mawar Fizo Omar

Salam buat semua
Hangat diperkatakan di mukabuku. Nak cantik tanpa kos yang tinggi.Yunabella boleh membantu anda.Jawapannya:
Tudung bawal yunabella.Ini dia tutorial gaya tudung bawal yunabella or tudung bawal mawar fizo omar.







nampak tak , acah-acah mawar , tapi masih labuh dan yang penting , ia sejenis tudung bawal :)




Jom cuba :


mesti ada pin , dan brooch besar , make sure dia punya jarum panjang , so senang nak pin .


guna bawal biasa jer , pastu samakan yang depan .


pakai macam biasa .


untuk yang tengkuk pendek macam aku , boleh pin kat belakang , lagi pun aku dah biasa letak pin , nampak lagi kemas , tak nak letak pon boley :)


ok start gumpalkan tudung , boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu 


lipat tudung secara menaik 


boleh cuba lipat siap-siap then terus pin atau pun , buat satu-satu macam dalam gambar 


ok bajet lah nak singkat atau labuh . sebab tu kena pin jang panjang , kalau x , xboleh nak pin .


selesai pin , jangan susah hati . dia memang akan messy macam ni . just adjust dan cantikkan lipatan tu .


nak senang , buat macam dalam gambar ni , satukan hujung yang bercabang .


pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu .


siap ! kalau rasa singkat , boleh turunkan lipatan tu or jangan pin belakang tudung :) thanks untuk adik aku yang sanggup jadi model , senang aku bagi arahan . muauahaha .





sekarang ni nak pergi mana pun aku buat gaya camgini jer . senang , ringkas .



Selamat mencuba!


Admya:
Lepas ni admya nak pakai tudung macam ni la.Bukan senang nak jadi fashion setter ni.Tahniah yunabella. thumb up!
Lepas ni tak perlu beli tudung beratus-ratus ringgit hanya nak nampak cantik.
Tutorial ini diambil dari blog Yunabella

No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq