Sunday, February 16, 2014

Jom selamatkan Bumi Kita


Assalammualaikum.
Sempena Hari Bumi yang bakal menjelang, Admya merayu kepada semua untuk menyokong Kempen Selamatkan Bumi Kita.

Bagaimana caranya.Mudah sahaja

1) Daftar sebagai ahli WWF-World Wildlife Fund.Percuma,tak perlu duit pun.Siap dapat hadiah lagi
Kalau anda join,bantu kempen,anda akan dapat point yang boleh di tukar kepada hadiah menarik spt tshirt comel ni,keychain,wwf toy,beg.

2) Ambik anak angkat. Hidupan liar memerlukan kos yang tinggi untuk dipelihara.Jadi dengan mengambil anak angkat,anda semua membantu menyelamatkan mereka.
Jom ambik anak  gajah sebagai anak angkat<--- font="" klik="" sini="">
Penyu.Sian dia anak-anak dia dimakan manusia.
 Jangan risau,korang tak perlu nak jaga mereka.Cuma beri sumbangan,anda boleh membantu mereka. Kekadang,korang pun boleh namakan mereka juga.Bestkan. Admya ada ambik anak harimau sebagai anak angkat.chewah!Tak pernah jumpa pun.Takut..haha


3) Beli Tshirt WWF. 


4) Takde duit ar. Takpe still boleh support dengan support earthhour Hanya satu hari,satu dunia akan bergelap untuk kurangkan penggunaan elektrik.

Lagi

Kurangkan penggunaan beg plastik.Bawa beg bila shopping pergi pasaraya.
Kurangkan sampah.
Kitar semula- selain dapat duit,kita juga selamatkan bumi tau.
Jangan beli barangan dari kulit binatang.Kesian dorang.



Apa lagi,jom sokong selamatkan umi.Mulakan sekarang!

No comments:

Post a Comment

haip.nak kena ni.anonymous tak diterima.comment as pilih name/url then letak nama.boleh kan yunk.tq