Monday, November 25, 2013

Lagu tema drama Bukan Aku tak Cinta


Lagu utama:
Salahkah oleh Hafiz dan Dato Rossa.


Kalau video klip dah release,admya update ok.

4 kali Power, 4 kali BEST

Saturday, November 23, 2013

Telemovie: Oh My Ganu




Episode kemuncak OhMy English ep20:

Sinopsis:

Pelajar kelas 3 Merah bersama Mr Middleton yang mencari Cikgu Ayu di kampung halamannya di Terengganu. Mr Middleton dihalang oleh seorang jutawan kampung Zizan dan Aiman(Izzue islam) yang turut menaruh hati pada Cikgu Ayu.Apakah kesudahannya?

Saksikan
Tarikh: 27 November2013 9 malam Astro TViQ(610) dan Astro Maya(135)







He Is A Pilot





Hi semua,

Cerekarama: Aku Bukan Buaya


Sinopsis:
Farell Redza menjadi kegilaan ramai gadis di kolejnya hinggalah suatu hari Farell telah dicabar kawan-kawannya untuk mencairkan hati gadis bernama Tiara yang berasal dari kampung. Berjayakah dia melakukannya?





Sunday, November 17, 2013

Jadual Gaji 2014



Jadual Gaji untuk Kakitangan Awam bagi tahun 2014.

  
Bulan
TarikhCatatan
Januari23 Januari 2014
Khamis
Tahun Baru Cina
31 Jan - 1 Feb 2014
Februari25 Februari 2014
Selasa

Mac25 Mac 2014
Selasa

April24 April 2014
Khamis

Mei22 Mei 2014
Khamis
Pesta Kaamatan
30 - 31 Mei 2014
Jun 25 Jun 2014
Rabu
Hari Gawai 
1 - 2 Jun 2014
Julai22 Julai 2014
Selasa
Hari Raya Puasa 
28 - 29 Julai 2014
Ogos 25 Ogos 2014
Isnin

September25 September 2014
Khamis

Oktober16 Oktober 2014
Khamis
Deepavali
23 Oktober 2014
November25 November 2014
Selasa

Disember18 Disember 2014
Khamis
Hari Krismas
25 Disember 2014

Jodoh itu Milik Kita episode Akhir-Episode 40




Update link


Drama Novel Syuga di Wajahmu




Assalammualaikum.salam satu dunia.


Novel karya Laila Hanni akan menemui penonton pada 23 Disember 2013 di RTM
Tayangan: Isnin-Khamis 11.30  pagi

Share dan dapat duit(Tutorial 8share)


Assalammualaikum,
admya nak kenalkan cara untuk dapat duit dengan sharing di social media-facebook,twitter, g+

1) daftar - klik sini untuk daftar
    dalam daftar kena bagi number akaun bank.
jangan risau-number akaun adalah untuk pihak 8share bank-in duit.


2) selepas daftar.

klik bahagian special
dashboard untuk lihat jumlah earning.


special- pilih iklan yang mahu di kongsi dengan kawan-kawan




 share on facebook/share on twitter iklan mana yang berkenan di hati.



3) selepas share beberapa iklan,dapatlah income.
ini income admya -yeah dah boleh cash out!


4) dah cukup rm50- bolehlah cash out/tunaikan.
5) tunggu seminggu-duit yang ditunaikan/cash out akan dimasukkan dalam akaun bank yang korang bagi masa awal2 daftar.

6) bila duit dah masuk,8share akan hantar pada email untuk bagitau duit
dah masuk.

admya:
senang kan. apa lagi jom daftar

Monday, November 11, 2013

Koleksi Lagu OST Playboy itu suami Aku!




Lagu tema utama:
Rindukankalah- Encik Mimpi
download

Episode 1:
  • Republik= Sandiwara  Cinta (Afina teringat nenek)
  • Malisa J feat Sabiq- Curiga
  • Tompi-Aku jatuh cinta
  • Mark Adam- Pencuri(english song)
  • Tompi - Bukan Pacarmu
  • Tompi-Menhujam Jantungku
  • Mohd Mentor- Segala- download(cut1.27 min)
  • Lagu ep 18


Episode 3:

Episode 7:
  • Utopia- Mencintaimu sampai mati

Episode 8:
  • Utopia- Mencintaimu sampai mati

  • Nas Adila -Maaf(aku tak bisa menjadi kekasihmu)
  • Nas Adila - I love you
  • Sheila Abdul- Gadis Yang Dulu
  • Sakura- ILU INU IMU (dekat ending kredit: Cinta Rindu ILU iNU iMu)--kalau betul bagitau ye

admya:

please komen menggunakan nama. Jika tidak,ruangan komen akan terhad pada yang punya id sahaja.Semua komen anonymous akan dipadam.

Sunday, November 10, 2013

Drama Aku Isterinya( Novel Aku Bukan Mistress) Update









Salam buat semua,

Aku isterinya akan mula ditayangkan  pada 2 April 2014.Drama ini akan menggantikan Jika itu Takdirku

Slot Akasia
Novel: Aku Bukan Mistress
Pelakon: Alzana Nasir, Izzue Islam, Marisa Yasmin, Shazwan Zulkipli
Jumlah episode : 28


Sinopsis novel:
Mya Arlissa terperangkap dengan permainan dunia yang kejam. Dua tahun menghamba diri di dalam penjara yang dibina Mikail bertemakan dosa.Mya mula mencari arah hidupnya.Kehadiran Adam yang kejam. Shamil yang menagih janji silam. Suzanne yang menyakitkan hati dan Datin Adiba yang membuatkan hidup Mya semakin sempit. Dirinya tergadai kepada Mikail. Dalam resah ada debar,dalam benci ada rindu dalam marah ada tenang.Mikhail mendera hati dan perasannya.


Sinopsis drama





syazwan sebagai adam -lelaki antagonis







admya:
harap ia lagi best dari novel


Nak free Lipstick dari Estee Lauder.Klik sini!

Popular Drama 2014



Assalammualaikum,

Kehebatan adaptasi novel ke drama diteruskan lagi pada 2014.


RTM

TV3


TV9:


Filem:

Terima Kasih kerana memilih admya@blogspot sebagai saluran info drama.Love you all.


admya:
kalau korang tahu drama tentang bakal disiarkan tapi tiada dalam list.inform me ok.will update in the entry


Check Churpchurp Diterima



Alhamdullilah, check churpchurp selamat diterima. Itu pun mak yang bagitau.
Anak yang dapat check,mak yang gembira.hehe
Jumlahnya seperti yang tertera pada gambar.


Kalau korang nak dapat check macam admya. Jom join Churpchurp.

Jangan risau, bagi follower yang setia admya akan kongsikan sedikit saguhati kepada yang terpilih.-Peraduan Komen Terbanyak

admya:
Klik tau pada iklan diblog admya-tak rugi apa-apa pun kalau klik.-admya perlukan dana untuk maintain admya@blogspot.

Terima Kasih kerana sudi membaca


Nak dapat duit macam saya. jom join churpchurp

Monday, November 4, 2013

Salam Maal Hijrah 1435 H



Assalammualaikum semua,

Sempena tahun baru yang bakal menjelma, admya ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf jika ada salah dan silap. Saya doakan agar semua muslimin dan muslimat di dunia terutamanya follower admya  di beri keselamatan,kebahagiaan, dan kekayaan. Salam Maal Hijrah 1435.

Barangsiapa membaca doa ini sebanyak 3 kali selepas solat rowatib ba’diyyah Maghrib pada malam tanggal 1 Muharram, Allah akan memerintahkan 2 malaikat untuk melindunginya daripada fitnah dan tipu daya syaitan selama setahun yang mendatang